Jump to content
Hundesonen.no

Dobbeltutstilling i Tromsø 19.-20. juli


SFX
 Share

Recommended Posts

Siden dette er en ny utstilling, er det kanskje ikke så mange som er klar over den - men det er ei dobbeltutstilling i Tromsø helga 19.-20. juli, arrangert av Norsk Berner Sennenhundklubb avdeling Troms og Norsk Miniatyrhundklubb avdeling Nord.

Sommerutstilling i Tromsø må jo bare bli vakkert!

Første påmeldingsfrist er 23. juni. Dommerlisten finner dere her.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dumt at terrierklubben har sagt nei til at staff får stille, i og med at det ikke akkurat er fullt av utstillinger her nord Sbtlita...

Er glad ikke mine raseklubber har innført restriksjoner på antall utstillinger for rasen.... enda.

Men det kommer vel.

Forresten så er ikke dette en uoffisiell utstilling, men vanlig nasjonal utstilling med cert og full pakke.

Sitter fortsatt og vurderer hvem jeg skal melde på.

Shiba har samme dommer ene dagen som sist helg, så der tror jeg at jeg sparer pengene mine, og melder på bare ene dagen.

Kommer til å stille Hampus og Gåttfred begge dager.

Dina er forhåpentligvis drektig, men vurderer å melde henne på ene dagen og stille henne om det ikke er noen valper inni der.

Link to comment
Share on other sites

Veldig skuffet over at retrieverne ikke får delta. Typisk Berner Sennen klubb og miniatyr-klubber..

Det er jo ikke dems feil, det er Retrieverklubben som bestemmer hvem utstillinger dem kan delta på.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Veldig skuffet over at retrieverne ikke får delta. Typisk Berner Sennen klubb og miniatyr-klubber..

Hvis du sammenligner terminlista for din rase og min rase, så vil du se at din rase i hovedsak deltar på utstillinger arrangert av raseklubb og underavdelinger (samt NKK, men alle raser MÅ få delta på internasjonale utstillinger).

Retrieverklubben har en policy på hvor mange utstillinger i året de vil ha, og hvor mange cert en rase skal kunne ta - noe de også deler med eksempelvis dachs, jagende spisshunder og stående fuglehunder - dette er også raser du sjelden ser utenfor egne arrangement, samt NKK-utstillingene.

Hvis en er uenig i sin raseklubbs prioriteringer, eller føler at en landsdel er underfordelt på utstillingsfronten, må en ta det opp i egne rekker. Arrangør har ikke lov til å ta med raser hvor raseklubben ikke har sagt ja takk.

Link to comment
Share on other sites

Retriverklubben er kjempesær! De vil ikke ha konkurranse mot sine egne utstillinger. Noe som er håpløst her i nord siden det er et helt land mellom oss og dem.. :P

Kan jo telle på ei hånd på hvor mange utstillinger jeg kan delta på uten å kjøre mer enn 20 mil pr vei..

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Wohoo! Det er meldt pent vær. 2 akita påmeldt, begge tigrerte unghunder (12 dagers alderforskjell :P). 10 shibaer påmeldt, det er ganske mange til å være en såpass liten utstilling.. og i Tromsø

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bor dere her? Jeg kjenner en tigret akitagutt her i byen nemlig. :)

Gleder oss meeen jeg har nettopp børstet en halv pose ull av fjotten. (Som stakk AV mens vi holdt på ute. Fillebikkje..)

Ja, det er @Tiwi sin Shinya som da nok er den du kjenner. Så vidt jeg vet eneste tigergutten som har fast opphold i Tromsø. Selv er jeg herifra, men studerer i en annen by så er her kun i ferier. Er midt i beste røytetida ja.. blir to nakenakitaer som stilles i helga :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja jeg visste at du ikke var Tiwi altså. Morsomt at det er to akitaer da!

Det skjønte jeg. Tenkte jeg bare skulle linke siden vi kan gjøre sånn i tråder nå (kjempegøy :P ). Det blir ganske morsomt det ja, nå krysser vi fingran for pent vær.. nå henger jo tåka skummelt lavt over Fløya :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...