Gå til innhold
Hundesonen.no

Dine beste vaffel- og paioppskrifter


Raksha
 Share

Recommended Posts

@Bikipile har en spennende vaffeloppskrift med havregryn og sånt i (iaff spennende for meg som utelukkende lager dessertvafler)!

Jeg har ingen oppskrift, finner bare det jeg har i skapet :teehe: Men ja, jeg har gjerne havregryn og ofte sammalt hvete også oppi røra. I tillegg til rømme, kulturmjølk, smør og alt mulig anna snadder. Vaflene mine er gjerne med ut på tur, og da er det kjekt med litt "mat" i dem også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den beste paien i verden er feta- og spinatpaien på Bakefri. Det er en glutenfri kafè nede i Oslo. Kanskje du kan lure oppskriften ut av kokken der? Glutenfrie vafler er ikke gode. Skrik ut hvis du får det til :D

Nå har ikke jeg spist vafler på ti år, så kan hende jeg ikke er så kravstor - men toro sin pose med glutenfrie vafler, men med kulturmelk istede for vann, ble faktisk veldig gode. Og en dæsj kardemomme da. Men de må spises rett fra jernet for å være gode, de tåler ikke ligge - da blir de seige.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget disse noen ganger:

http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pizza-og-pai/asparges-og-ostepaier

De har blitt veldig gode.

Ellers lager @Annegru verdens beste pai. Men den får hun legge ut oppskrift på selv om hun kan :)

Åh, du, altså :wub: Takk :)

Min pai er som følger:

Bunn: 200 g smør/margarin, 300 hvetemel, 2 dl vann, 1 dl eddik. Blandes når smøret er passe mykt og legges i kjøleskapet litt, slik at den blir litt kaldere. Prøvde en gang med glutenfri "fin" melblanding i stedet for, funka fett.

Så presser man den i en paiform og steker bunnen i kanskje sånn 20 minutter.

Så lager jeg fyll som følger: ca. 4 egg, 3/4 beger rømme (funker med den laktosefrie til Tine også! Jippi!) piskes sammen. Salt og peper etter smak. 1 stor purreløk delt i passe store biter og 2 bokser tunfisk i vann (vannet presset ut). Man kan ha litt ost i også, men jeg gidder som oftest ikke det. Jeg har også hatt bacon, brokkoli og kantareller i, det var også godt. Men man kan vel putte akkurat det man vil i, går jeg ut fra :)

Så stekes den på universaltemperaturen i 25-30 minutter.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte lettrømme og vann i vaflene i stad - med glutenfri mix fra toro. Syns de ble bedre med kulturmelk, men holdt sprøheten bedre. Feilen er sikkert lettrømmen, men kroppen min vil ikke ha så mye fett, så måtte kutte ned på noe. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte lettrømme og vann i vaflene i stad - med glutenfri mix fra toro. Syns de ble bedre med kulturmelk, men holdt sprøheten bedre. Feilen er sikkert lettrømmen, men kroppen min vil ikke ha så mye fett, så måtte kutte ned på noe. :lol:

Jeg bruker bare den rømmen/creme frehen jeg har i kjøleskapet, så ingen ting er feil :) Du får teste litt, kanskje du syntes de funker bedre med kulturmelk og vann (vann for å få de sprø).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker bare den rømmen/creme frehen jeg har i kjøleskapet, så ingen ting er feil :) Du får teste litt, kanskje du syntes de funker bedre med kulturmelk og vann (vann for å få de sprø).

Åh kanskje prøve litt vann medkulturmelken ja. Liker definitivt bedre smaken med kulturmelk. Tom for både det og rømme nå da, så får ikke testa før tirsdag igjen :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også en veldig god spinatpai, som jeg pleier å lage ved ulike anledninger. Den er spesielt god sammen med stekt kylling (i eller ved siden av paien) eller spekemat.

Den glutenfrie versjonen av paibunnen blir veldig god, og får veldig fin konsistens, kan kjevles/trykkes ut omtrent på samme måte som paideig med gluten.

Bunnen er beregnet på middagspaier, men kan ev. tilsettes litt sukker hvis den skal brukes til desserter.

Glutenfri paibunn

75 g smør

180g glutenfri melblanding (jeg har bare brukt den lyse, men skal prøve den grove neste gang)

0.5 ts salt

ca 1 dl hytteost

et par spiseskjeer rømme, kesam eller kremost. jeg foretrekker rømme, men det er en smakssak.

Kna smøret inn i melblandingen. Dette skal bli til en ganske smulete, tørr masse. Rør sammen med saltet og hytteosten, og til slutt rømme/kesam/kremost.

Justér om nødvendig til ønsket konsistens med et par spiseskjeer vann, rømme/kesam/kremost, eller litt ekstra melblanding. Den skal la seg trykke sammen til en ganske fast deigklump, men er litt mer klissete å ta på enn vanlig paideig.

Trykk deigen ut i en paiform eller lignende, mengden over er passe til en form på ca 24 cm. Jeg gidder aldri å kjevle, tar bare passelige klumper med deig og trykker utover i formen.

Oppskriften kan dobles hvis du vil ha lokk/ deigstrimler oppå. Prikk bunnen med en gaffel, og stek midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter (uten fyll).

Fyll til spinatpai

1- 1.5 pose spinat (frossen spinat tines, og vannet klemmes ut for hånd. fersk spinat må sikkert forvelles, men det har jeg ikke prøvd)

3 egg

1 beger lettrømme

150 g revet ost (parmesan til fest, vanlig hvitost til hverdags)

6 båter hakket hvitløk

1/2 teskje salt

Valgfrie ingredienser

(pleier å variere mellom disse, har aldri alt på én gang)

(halv)stekt kylling i biter

svarte oliven uten stein

cherrytomater

soltørkede tomater i olje

fetaost i biter

blåmuggost i biter

stekt bacon

stekt sopp i skiver/biter

kikerter

cashewnøtter

Visp sammen eggene, og bland oppi resten av ingrediensene. Fordel oppi det stekte paiskallet.

Fordel ev. de valgfrie ingrediensene oppi paien, og trykk dem lett ned i fyllet. Hvis du har veldig mange av dem, må du nok kanskje redusere mengen fyll litt. Jeg får i hvertfall alltid litt til overs :P

Stek paien midt i ovnen på 220 grader, i ca 20 minutter.

Serveres varm eller kald, gjerne sammen med spekemat eller stekt kylling.

Noen dårlige mobilbilder fra sist jeg lagde den:

(spinaten i den ene skåla har litt røre på seg. Jeg glemte å klemme ut vann før jeg hadde den oppi, så måtte fiske den ut igjen) Her har jeg brukt halve cherrytomater, oliven, og stekt sopp.

10351515_305339892965581_159706313045056

1525737_305339766298927_7201290734041245

10418347_305339669632270_535829157474033

10351374_305339972965573_286302783008554

Den ferdig stekte paien forsvant så fort at jeg dessverre ikke rakk å ta bilde. ;)

Glutenfrie vafler kan jeg dog ikke hjelpe med. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg prøvd meg på på pai for første gang i mitt liv.

Største feilen var at jeg rett og slett ikke har paiform :lol: Og ildfast form med rette kanter ble ikke helt det samme. Men smaken ble bra, selv om det ikke ble helt pai. Skal teste oppskriften på glutenfri bunn som @Vims har her :D Bare få tak i paifor først.

Fyll ble inspirert av tacopaien til @ med noen modifikasjoner:

En pakke elgkjøttdeig

En løk

En kinesisk hvitløk

Brunes sammen.

Tilsatte tacokrydder og litt vann.

Blanden creme fraishe, medium tacosalsa, mais og vårløk sammen, tilsatte kjøttblandingen og blandet godt. Helte i forhåndsstekt paiform som ikke ble helt riktig :lol: Dekket med ost og stekte til osten var gyllen. Ble godt da :D Selv om Paidelen ikke funka så bra.

Bunnen var en pajskallmix fra sverige, husker ikke navnet i farta. Har en til jeg kan teste og se før jeg forkaster den helt. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bilder fra tur på Hemnessjøen.
    • My gawd! Tenkte jeg skulle være smart og be Ede om utgangsstilling uten godbit fremme. Han har tatt det på verbal cue uten håndsignal lenge, og har koblet at det fiskes opp godis fra lomma om den ikke er i hånden. Tiden var inne, trodde jeg.  Middagen stod klar i en boks i hylla, men han så meg ikke sette den der, og den har stått der lenge med lokk på, så han koblet ikke fra lukten at det var tid for servering da jeg ba ham i utgangsstilling. Han bare så dumt på meg. Ba flere ganger. Fikk en halvhjertet sitt en halvmeter fra i 90 graders vinkel på håndsignal uten godbit. Han skulet mistenksomt på meg. Ga ham en matbit allikevel for å hinte om at de ville hagle om han bare gjorde som han fikk beskjed om. Ba på nytt om det samme. — Nope, mente Ede om det.  Spin? — Okey da. Sakte, uengasjert, ikke en full rotasjon, men fikk en matbit for den. Twirl? — Fine. Ga en uengasjert, men håpefull twirl.  Fikk matbit for den også. Ba ham om utgangsstilling høyre, fordi jeg tenkte han kanskje var mer interessert i noe han nylig har lært og ikke er lei av. — Ikke interessert. Brukte håndsignal og fikk noe halvhjertet, slapt, tregt, skeivt, og han satte seg seigt for langt bak. Fisket frem en matbit fra boksen allikevel. Målet er å få ham til å forstå at det kommer belønning selv om den ikke er i hånden, det ikke lukter fra lommene og jeg ikke har godbitpung på meg.  Utgansstilling venstre?  — Håner du meg?!  La på håndsignal. — Hvor er maten?! Ede snuste demonstrativt på hånden, så foraktelig og bebreidende opp på meg og FNØS, som for å sette meg på plass om at han ikke er slaven min, it's the other way around, bitch! Jeg "hjalp" ham til posisjon med fysisk makt, eller forsiktig guidance med hendene, alt ettersom en ser det. Han var sur, men tok matbiten for "vel" utført oppdrag.  Så tok jeg en matbit i hånden, og jaggu var det en som våknet, gitt! Kvikk og presis og rask og PÅ som en champion. Ingen slinger i valsen når det var godbit i hånden. Ba ham en gang til uten noe i hånden eller lomma. Han ble sint. Så gjennomført fornærmet av å bli utsatt for the AUDACITY fra meg. Å ***** be ham opptre som en sirkusklovn uten å gi ham lønnsgaranti kunne jeg bare drite og dra for.  You had to be there. Det ansiktsuttrykket hans. Kroppsspråket. Lyden. Ikke snakk om at han ville nedverdige seg til å gjøre triks uten å VITE med absolutt sikkerhet at det ble betalt per triks i en faderlig fart. Resten av middagen står på hylla mens jeg revurderer life choices, metoder og strategier over en kaffe.  Stemningen er til å ta og føle på her backstage i oppløpet til sportskarrieren og det ser mørkt ut for øyeblikket. 
    • Litt kortere tur i dag, med Maps Timeline på. Viste seg at den kortere turen var 44 min uten stans. Ikke rart Ede ble sliten i går.  Det er altså padde flatt rundt her vi bor nå, og Mutterns gamle traver av en hjerne som har navigert i by og kuperte landskap hele livet, den tolker tydeligvis alt synlig som mye nærmere enn det egentlig er. Får mæppe rute i en æpp og sjekke nøyere før vi går nye turveier fremover. Ede har ikke oppdaget verken pinner eller bading ennå, og aner ikke hva slags paradis av et lykkeland mange andre hunder synes han sitter i her.
    • Han er utrolig søt og pen 😍 Jeg hadde slitt veldig med å ikke la det søte kjekkastrynet der få tvinne meg rundt potene. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...