Gå til innhold
Hundesonen.no

Dine beste vaffel- og paioppskrifter


Raksha
 Share

Recommended Posts

@Bikipile har en spennende vaffeloppskrift med havregryn og sånt i (iaff spennende for meg som utelukkende lager dessertvafler)!

Jeg har ingen oppskrift, finner bare det jeg har i skapet :teehe: Men ja, jeg har gjerne havregryn og ofte sammalt hvete også oppi røra. I tillegg til rømme, kulturmjølk, smør og alt mulig anna snadder. Vaflene mine er gjerne med ut på tur, og da er det kjekt med litt "mat" i dem også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den beste paien i verden er feta- og spinatpaien på Bakefri. Det er en glutenfri kafè nede i Oslo. Kanskje du kan lure oppskriften ut av kokken der? Glutenfrie vafler er ikke gode. Skrik ut hvis du får det til :D

Nå har ikke jeg spist vafler på ti år, så kan hende jeg ikke er så kravstor - men toro sin pose med glutenfrie vafler, men med kulturmelk istede for vann, ble faktisk veldig gode. Og en dæsj kardemomme da. Men de må spises rett fra jernet for å være gode, de tåler ikke ligge - da blir de seige.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget disse noen ganger:

http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pizza-og-pai/asparges-og-ostepaier

De har blitt veldig gode.

Ellers lager @Annegru verdens beste pai. Men den får hun legge ut oppskrift på selv om hun kan :)

Åh, du, altså :wub: Takk :)

Min pai er som følger:

Bunn: 200 g smør/margarin, 300 hvetemel, 2 dl vann, 1 dl eddik. Blandes når smøret er passe mykt og legges i kjøleskapet litt, slik at den blir litt kaldere. Prøvde en gang med glutenfri "fin" melblanding i stedet for, funka fett.

Så presser man den i en paiform og steker bunnen i kanskje sånn 20 minutter.

Så lager jeg fyll som følger: ca. 4 egg, 3/4 beger rømme (funker med den laktosefrie til Tine også! Jippi!) piskes sammen. Salt og peper etter smak. 1 stor purreløk delt i passe store biter og 2 bokser tunfisk i vann (vannet presset ut). Man kan ha litt ost i også, men jeg gidder som oftest ikke det. Jeg har også hatt bacon, brokkoli og kantareller i, det var også godt. Men man kan vel putte akkurat det man vil i, går jeg ut fra :)

Så stekes den på universaltemperaturen i 25-30 minutter.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte lettrømme og vann i vaflene i stad - med glutenfri mix fra toro. Syns de ble bedre med kulturmelk, men holdt sprøheten bedre. Feilen er sikkert lettrømmen, men kroppen min vil ikke ha så mye fett, så måtte kutte ned på noe. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte lettrømme og vann i vaflene i stad - med glutenfri mix fra toro. Syns de ble bedre med kulturmelk, men holdt sprøheten bedre. Feilen er sikkert lettrømmen, men kroppen min vil ikke ha så mye fett, så måtte kutte ned på noe. :lol:

Jeg bruker bare den rømmen/creme frehen jeg har i kjøleskapet, så ingen ting er feil :) Du får teste litt, kanskje du syntes de funker bedre med kulturmelk og vann (vann for å få de sprø).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker bare den rømmen/creme frehen jeg har i kjøleskapet, så ingen ting er feil :) Du får teste litt, kanskje du syntes de funker bedre med kulturmelk og vann (vann for å få de sprø).

Åh kanskje prøve litt vann medkulturmelken ja. Liker definitivt bedre smaken med kulturmelk. Tom for både det og rømme nå da, så får ikke testa før tirsdag igjen :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også en veldig god spinatpai, som jeg pleier å lage ved ulike anledninger. Den er spesielt god sammen med stekt kylling (i eller ved siden av paien) eller spekemat.

Den glutenfrie versjonen av paibunnen blir veldig god, og får veldig fin konsistens, kan kjevles/trykkes ut omtrent på samme måte som paideig med gluten.

Bunnen er beregnet på middagspaier, men kan ev. tilsettes litt sukker hvis den skal brukes til desserter.

Glutenfri paibunn

75 g smør

180g glutenfri melblanding (jeg har bare brukt den lyse, men skal prøve den grove neste gang)

0.5 ts salt

ca 1 dl hytteost

et par spiseskjeer rømme, kesam eller kremost. jeg foretrekker rømme, men det er en smakssak.

Kna smøret inn i melblandingen. Dette skal bli til en ganske smulete, tørr masse. Rør sammen med saltet og hytteosten, og til slutt rømme/kesam/kremost.

Justér om nødvendig til ønsket konsistens med et par spiseskjeer vann, rømme/kesam/kremost, eller litt ekstra melblanding. Den skal la seg trykke sammen til en ganske fast deigklump, men er litt mer klissete å ta på enn vanlig paideig.

Trykk deigen ut i en paiform eller lignende, mengden over er passe til en form på ca 24 cm. Jeg gidder aldri å kjevle, tar bare passelige klumper med deig og trykker utover i formen.

Oppskriften kan dobles hvis du vil ha lokk/ deigstrimler oppå. Prikk bunnen med en gaffel, og stek midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter (uten fyll).

Fyll til spinatpai

1- 1.5 pose spinat (frossen spinat tines, og vannet klemmes ut for hånd. fersk spinat må sikkert forvelles, men det har jeg ikke prøvd)

3 egg

1 beger lettrømme

150 g revet ost (parmesan til fest, vanlig hvitost til hverdags)

6 båter hakket hvitløk

1/2 teskje salt

Valgfrie ingredienser

(pleier å variere mellom disse, har aldri alt på én gang)

(halv)stekt kylling i biter

svarte oliven uten stein

cherrytomater

soltørkede tomater i olje

fetaost i biter

blåmuggost i biter

stekt bacon

stekt sopp i skiver/biter

kikerter

cashewnøtter

Visp sammen eggene, og bland oppi resten av ingrediensene. Fordel oppi det stekte paiskallet.

Fordel ev. de valgfrie ingrediensene oppi paien, og trykk dem lett ned i fyllet. Hvis du har veldig mange av dem, må du nok kanskje redusere mengen fyll litt. Jeg får i hvertfall alltid litt til overs :P

Stek paien midt i ovnen på 220 grader, i ca 20 minutter.

Serveres varm eller kald, gjerne sammen med spekemat eller stekt kylling.

Noen dårlige mobilbilder fra sist jeg lagde den:

(spinaten i den ene skåla har litt røre på seg. Jeg glemte å klemme ut vann før jeg hadde den oppi, så måtte fiske den ut igjen) Her har jeg brukt halve cherrytomater, oliven, og stekt sopp.

10351515_305339892965581_159706313045056

1525737_305339766298927_7201290734041245

10418347_305339669632270_535829157474033

10351374_305339972965573_286302783008554

Den ferdig stekte paien forsvant så fort at jeg dessverre ikke rakk å ta bilde. ;)

Glutenfrie vafler kan jeg dog ikke hjelpe med. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg prøvd meg på på pai for første gang i mitt liv.

Største feilen var at jeg rett og slett ikke har paiform :lol: Og ildfast form med rette kanter ble ikke helt det samme. Men smaken ble bra, selv om det ikke ble helt pai. Skal teste oppskriften på glutenfri bunn som @Vims har her :D Bare få tak i paifor først.

Fyll ble inspirert av tacopaien til @ med noen modifikasjoner:

En pakke elgkjøttdeig

En løk

En kinesisk hvitløk

Brunes sammen.

Tilsatte tacokrydder og litt vann.

Blanden creme fraishe, medium tacosalsa, mais og vårløk sammen, tilsatte kjøttblandingen og blandet godt. Helte i forhåndsstekt paiform som ikke ble helt riktig :lol: Dekket med ost og stekte til osten var gyllen. Ble godt da :D Selv om Paidelen ikke funka så bra.

Bunnen var en pajskallmix fra sverige, husker ikke navnet i farta. Har en til jeg kan teste og se før jeg forkaster den helt. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Haha, kattejaging er nok ekstremt krevende. Men jeg var impornert over Grisha Stewart som fikk en jack russel til å ikke jage ekorn ved bruk av BAT (behaviour adjustment training, egentlig et litt teit navn på en metode siden mye trening er nettopp for å justere adferd, men det er nå det det heter). 
    • Han har helt rett! Når de er over 10 får de lov å gjøre som de vil! (I min bok)
    • Det er vanskelig å akseptere at de begynner å bli gamle. Det er mye mer vi kan gjøre for hundene nå enn de gjorde før i tiden, selv om jeg også synes det er urimelig å holde dem i live "så lenge som mulig" for egen del. Men så lenge vi faktisk kan lette livene deres i alderdommen så gjør vi jo helst det. Jeg antar at hun er fulgt opp og sjekket hos dyrlege siden hun går på rimadyl. Jeg er usikker på om det kan (eller bør) kombineres med librela eller andre smertestillende mot forkalkninger, så sjekk det. De siste årene hadde jeg månedlig fysioterapi for hundene, og kan anbefale det. En hundefysio kom hjem til oss og masserte og behandlet stivheter i kroppen, og hundene var betydelig bedre av det. 13 år er en anstendig alder, og jeg tenker nok at uansett alder så er det nok dessverre på tide å innstille seg på at hun ikke kommer til å leve evig.  
    • Hei. Registrerte meg nettopp. Har alltid hatt mine egne meninger om hundehold. Nå begynner min kjære Lady (13 år gammel Border Collie) å tydelig vise tegn på at hu er gammel. Hu har alltid hatt fri tilgang til tørrfor (og vann seff) - ok hu er litt feit - men å begynne å måle opp ting nå? nei. Hu skal ha fri tilgang som alltid. Prøver så godt jeg kan å ordne slik at hu skal ha det bra - vi sitter en plass i naturen - jeg får hu til å ligge / bli - også hiver jeg diverse godbiter (markies) ut over et område som hu går og snuser og leter opp. Hu har gått på "Rimadyl" i et par år (ettersom jeg har forstått så skal dette hjelpe på forkalkninger i ryggsøylen + at de skal være mildt smertestillende (?) I gamle dager var hu en atlet. Endeløs energi. Nå når jeg skal prøve å gå en tur så "stopper hu meg" - hu går foran - og ser på meg, ser tilbake - hvis jeg snur meg så springer hu rett hjem - tydelig at hu vil bare hjem og ligge uttafor døra (bor på gård) så jeg sitter der og liksom bare bekymrer meg. I know - gammel hund. Men jeg vil at hu skal ha det bra - så lenge som overhodet mulig - Jeg jobber ikke - det er bare meg og hu. Jeg synger alltid en sang om morgenene - "God morgen, god morgen lille golli klump - osv" (I know pretty cringe) hu digger det - kos og hale som går. Hu har vært min love - ikke bare for de siste årene - alltid. Orker ikke tanken på at hu skal dø. Fokk det. Det virker som hu har det greit om natta - men noen ganger er det slikking / pesing - som om hu stresser med noe eller har det vondt (og det er vondt å høre på). Noen netter er det helt stille. Ok. I know. Hvis hu lider så skal hu selvfølgelig få slippe, men vi tar ikke livet av våre gamle bare fordi de plutselig må i rullestol eller blir demente. Hu var med på en hel runde disc golf i dag - men måtte hjelpe hu opp fra et dillete område (hu satte seg fast, klarte ikke å komme seg opp) - egentlig så fatter jeg ikke helt hvorfor i helsiken jeg lager denne posten. Er som regel uenig med de fleste. Men hvis noen har noen ideer / gode forslag så hallelujah.
    • Min første.. er noe som hører med i en dagbok, og i dag er det Edes første diare som er tema -_- Stakkars gutt. Han har vært så snill og god gutt så lenge nå, han fortjener ikke det der. Så snill og god at han valgte gå på badet og ha diare der mens jeg sov. Like a sir.  For å alltid se på den lyse siden av ting, å slippe vaske sofa og tepper og sånt er gull. Dette kunne vært meget verre. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...