Jump to content
Hundesonen.no

Hu + han i løpetida


tm100017
 Share

Recommended Posts

Jeg har ei 3 år gammel tispe, og har for en uke siden ca. tatt på meg hundepass fram til sommeren, en 2 år gammel hanhund.

Jeg kan litt om løpetid når det kommer til tisper, men når en hannhund blir innblandet så vet jeg dessverre ikke så mye, og jeg begynte å tenkte på dette da løpetidtrusa til Bella var vippet til siden imorgen da vi våknet (dette har skjedd flere ganger etter en lang natt søvn også, uten hanbikkje i huset). Uansett, tankene svirrer, selvom jeg er ganske sikker på at det ikke har skjedd noe da de har sovet i hver sin seng 1 meter fra meg og samboeren, men de har klart å bytte seng uten at jeg har våknet, kan det ha skjedd noe annet? Har satt klart et bur nå for å si det sånn =P

Bella fikk løpetid onsdagen/torsdagen (hvertfall da hun begynte å blø), når kan tisper bli drektige? Før under eller etter den blodige løpetiden?

Link to comment
Share on other sites

Hold dem adskilt når du sover og ikke kan følge med på dem, ha dem på hvert sitt rom, del av med grind, ha den ene i bur osv.

Tror ikke det er noen fare nå, men man kan jo aldri vite. Hvis de sover på samme rom nå, og hannhunden ikke reagerer særlig på henne, og hun ikke byr seg frem, tror jeg ikke du skal være så bekymret. Bare pass på bedre heretter :)

Link to comment
Share on other sites

Takk =) hehe ja buret er satt fram for å si det sånn. As we speak så ligger de tett i tett inntil hverandre på sofan, så virker ikke som hun byr seg eller at han reagerer skikkelig. Men i løpet av de 4-5 dagene hu har løpetid så har han prøvd seg litt, mest snusing men også et par ganger hvor han har hoppet, men det varte kanskje 1 sekund eller 2 før jeg avbrøt han. Og dette var mer på siden av henne, og ikke bak. Så han var langt unna vulva.

Link to comment
Share on other sites

Guest Michellus

Jeg var nettopp gjennom dette selv, dog hentet jeg hjem en tispe som nettopp hadde begynt på løpetiden sin (9 mnd gammel). Hannen min var naturlig nok veldig interessert i henne og lot henne ikke være i fred det første halvannet døgnet. Vi gjorde også en stor feil første natten følte vi ved at hannen ikke kunne følge med på hvor tispa var, og det stresset han veldig opp. Etter den natten hadde vi tispa i bur rett ved sengen og hannen kunne da være fri overalt. Først da slappet han av. Ellers har jeg på følelsen av at hannen min stresset seg ekstra opp ved at tispa først og fremst hadde løpetid, men også var ny. Jeg hadde de ellers løse sammen når jeg kunne følge med, men hadde tispen i bur om natten. Gikk egentlig veldig fint. På stådagene var hannen min litt ekstra på, men tispen stelte seg aldri opp for han på stådagene sine (muligens pga første løpetid). Med en gang stådagene var over mistet hannen interessen og ble seg selv igjen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...