Jump to content
Hundesonen.no

Haltisele som midlertidig sporsele?


Recommended Posts

Hei!

Vi trener masse spor nå for tiden. Jeg har ikke en ordentlig sporsele ennå (venter på penger...) og har brukt en hurrta y-sele, men jeg er ikke fornøyd med å bruke den, synes den skviser seg opp i halsen hennes. I morgen skal vi trene spor igjen, så kom jeg på at jeg har jo også en halti-sele, sånn som man fester i halsbåndet og klips fremme. Det er jo ikke så alt for ulikt disse reimene man bruker til spor og fester rundt magen og halsbåndet, eller? Hva tror dere?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke så lyst å la henne spore i halsbåndet.. Hun bruker et bredt halsbånd daglig. Men halsbånd betyr gå pent for oss, føles mer rett å la henne spore i sele + jeg liker ikke tanken på trykket i halsen. Hun er veldig ivrig i sporet.

Link to comment
Share on other sites

Har du ikke mulighet til å feste sporlina under selen da? Om det ikke er ring under så tre lina gjennom selen og fest lina i seg selv på andre siden? Da burde den ikke presse så mye på halsen? :)

Det var ikke så dumt!! Alt jeg ikke kommer på selv! Skal prøves i morgen!

Jeg henger litt sånn etter henne til tider nemlig:

:superhero:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Fest lina rundt bryststolpen på hurrta-sela :) Og så tar du den ut mellom beina på bikkja. Om det ikke funker ville jeg nok heller brukt halsbåndt enn en halt-sele som er konstruert for å ikke trekke :/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...