Jump to content
Hundesonen.no

NB! Sterke bilder: her blir hundevalpene kastet i søpla


MiO
 Share

Recommended Posts

Jeg har sett videoen og synes ikke at den er så forferdelig som det fremstilles i artikkelen:

1. Dyrene ser friske ut og det er rent og pent rundt dem. På videoen av kattene ser man også mange katteleker.

2. Det høres veldig dramatisk ut når "valpene kastes i søpla", men de er jo døde på det tidspunktet. Hva skulle man ellers gjort med de døde dyrene? Dyrene er også døde på tidspunktet hvor disseksjonen foregår, og man ser også på videoen at de dobbelsjekker før de begynner.

3. Stemmen på videoen forteller om "forferdelige dyreforsøk", men vi ser jo ikke noen av disse forsøkene på videoen. Er det å ta blodprøver dyremishandling? Det er ikke hyggelig å påføre andre smerte, men det er snakk om dyreforsøk for utvikling av medisiner og vaksiner, ikke kosmetikk.

4. Det ser ut som om menneskene er forsiktige i behandlingen av dyrene. At noen dyr ikke liker å bli holdt fast eller at man bommer på en blodåre etc. er dessverre noe som kan skje, selv om man skal gjøre sitt ytterste for å unngå at det skjer.

Er dette så mye verre enn å avle frem dyr for slakt? Ja, man spiser ikke valper og kattunger i Norge eller i Storbritannia, men man må kanskje bli enig med seg selv om man synes at det er riktig at medisiner og vaksiner testes på forsøksdyr før de gis til hunden din eller deg selv, eller om dyreforsøk må unngås for en hver pris.

Tidligere var det mange forferdelige dyreforsøk som ble utført, men i mange (de fleste?) land i dag så er regelverket ganske strengt, og du skal ha en god grunn før du får lov til å gjennomføre forsøk. Det er nå også mye større fokus på at dyrene skal behandles godt, ikke utsettes for unødig lidelse og at de skal ha rom for å utføre naturlig atferd.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Enig med Bones.

Selv om dette selvsagt ikke er optimalt for en hund/katt uansett.

Synes de behandlet dyrene greit,og de avlivet dyrene på en human måte før de gjorde noe som helst med dem. (for det er ikke en selvfølge med tanke på hva jeg har sett før,og det jeg synes er absolutt viktigst)

Og det virket som om de faktisk var "dyrevenner",en person som ikke bryr seg snakker ikke sånn til et dyr. (Må nevne at jeg ikke hadde lyden på,så jeg leste bare teksten av det som ble sagt,hørte ikke tonen det ble sagt i)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...