Gå til innhold
Hundesonen.no

Spiser ikke fra matskål


cngaslett
 Share

Recommended Posts

Skal du ha den lenge? Hva sier eier?

Min første tanke er "la den være" - det kan være mange grunner til at hunden ikke spiser av skålen, og er det en hund du bare skal ha en kort periode hadde jeg nok bare latt den være.

Hadde en hund som periodevis vegret for skåler, hun hadde vondt i nakke/rygg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom hunden spiser fra bakken tipper jeg "teorien" til @raksha utgår. Det er jo samme "fysikk" i å spise fra skål og bakke (herremin, for en formulering – håper dere følger).

Jeg ville i utgangspunktet bare latt det være. Spiser den ikke fra skåla si, sorry, da får du ikke mat.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom hunden spiser fra bakken tipper jeg "teorien" til @raksha utgår. Det er jo samme "fysikk" i å spise fra skål og bakke (herremin, for en formulering – håper dere følger).

Jeg ville i utgangspunktet bare latt det være. Spiser den ikke fra skåla si, sorry, da får du ikke mat.

Nope, ikke samme fysikk nødvendigvis å spise fra skål som bakken. Så det veldig tydelig på egen hund. De er mye friere om maten ligger løst på gulvet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eksgatehunden her, visste ikke at maten i skålen var til ham, han. Ikke visste han at de tørre kulene var mat, heller. Han ble håndfôret i et par dager, så førte vi hånden over skålen, slapp kulene oppi og simsalabim.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig hadde jeg bare tømt maten på bakken, evt forsøkt med en middagstallerken (som er flat) som en mellomgang, men utover det, putt mat i skålen og la den stå der (med mindre hunden er redd for skålen), det kan ta timer eller kanskje t.o.m. en dag eller to, men med mindre den har traumer rundt skålen så vil den nok spise når den blir sulten nok.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min første tanke var at matskålen er for liten. Ja ikke i våre øyne, men i hundens. Jeg har en "liten" frøken her som ikke vil spise (vom og hundemat) om hun ikke får en stor skål. Jeg syntes det var teit med store skåler til så lite mat, så nå har jeg kjøpt veldig lave men ikke så store matskåler fra Europris, og da ble vi begge fornøyd ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!
Hva angår vår hund er en mental sperre for å spise fra matskål. Han liker det så absolutt ikke (vann går da fint). Vegret mot å spise fra han var valp, forsøkte mye rart, men fant ut at det å spise fra et lite plastfat gjorde susen. Så det har han gjort de sise 7-8 årene, og han er fornøyd med det. Vil ikke den dag i dag spise fra skål om ikke maten blir bløtet ut.

Så vil tro du skal forsøke som nevnt over - prøv å gi maten i større skåler (med lav kant om hunden er liten), og forsikre deg om at ikke hunden er redd. Vi mistenkte også vår var redd da vann- og matskål var plassert i et "stativ", men det var han da altså ikke.
Ellers kan du prøve å bløte ut maten med kokt vann (vent til maten er blitt avkjølt) eller å la det stå til hunden blir sulten nok så den spiser av egen fri vilje :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er virkelig bekymringsfullt når store hunder viser aggressiv atferd, spesielt i offentlige områder. Det handler ikke bare om rasen, men også om eierens ansvar for å trene og sosialisere hunden riktig. Alle hunder, uansett størrelse, kan være fantastiske følgesvenner hvis de får riktig oppdragelse og omsorg. Det er viktig at eiere forstår sitt ansvar og jobber med hundene sine for å sikre at de kan oppføre seg trygt rundt andre hunder og mennesker. Aggressiv atferd kan ofte håndteres med riktig trening og tålmodighet.
    • Har hunden alltid vært veldig glupsk eller blitt det mer i det siste? Har hunden fått betydelig høyere appetitt er det lurt med vet.sjekk. Vektøkning og tørr hud kan være symptom på lavt stoffskifte (men også rett og slett feil kost). Ellers er fersk mat det første jeg ville anbefalt (råfôr, fryst ferskfôr evt egensammensatt med oppskrift satt sammen for din hund). Bland gjerne ut med litt grønnsaker som allerede nevnt for mer metthetsfølelse (isbergsalat og agurk har veldig lite kalorier). 
    • Wow, faren var lekker, ja!!😍  Koselige bilder🌸
    • Se der da, så nyyyydelig🥰 
    • Torsdag var en dårlig dag med tanke på trening på husreinhet. Da tisset han 5 ganger inne. Alle gangene var det rett før jeg skulle ut med han, sykt irriterende 😂 I går derimot var en veldig god dag, da hadde vi null uhell!  Vel, neste uke blir det hjemmekontor, og da er jeg plutselig i møter når han våkner. Da blir det fort mye tissing inne uansett.  I går tok vi buss for første gang. Det gikk fint ☺️  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...