Gå til innhold
Hundesonen.no

Finn, Snurre og Sprett - Norsk elghund grå


Sheltienkenai
 Share

Recommended Posts

En drøm om egen hund er veldig stor, men selv om ikke jeg har hund, så er jeg så heldig at et nært familiemedlem har flere hunder. I «alle år» har det vært elghunder hos han – og hundene får jeg lov til å holde på med slik jeg ønsker når jeg er på besøk. En kald vinterdag i desember 2010 kom det to elghund valper til gården hans. Disse to små sjarmtrollene fikk navnene Snurre og Sprett. Fra før hadde han også en eldre elghund ved navn Finn. (I tillegg en hund til som dessverre døde av alderdom julen i fjor. Han het Bajas), så i dag er det tre flotte elghunder som jeg er så heldig å få lære enormt mye av.

Finn
Finn er en 8 år gammel hannhund. Han er veldig glad i oppmerksomhet og kos. Han er mild, hengiven og alltid snill og god mot alle - barn som voksne. Finnes ikke noe vondt i han. Han er en robust og kompakt elghund, med søte små ører. Han er med på det meste, og er en svært god jakthund. Med sine 8 år i skogen, så er han en erfaren og klok hund.

Legger ved noen bilder av han:

IMG_7729_zpsd59f0cd9.jpg

IMG_7792_zps180877af.jpg

IMG_7741_zpsee7414b7.jpg

Snurre
Snurre er kullsøsteren til Sprett, og er ei 3 år gammel tispe. Hun er ei leken og livlig hund med en vakker og mild utstråling. Alltid blid og koselig, og veldig glad i oppmerksomhet. Enkel å ha med å gjøre, og er med på det meste. Hun har vært med på elgjakt kun et år, men virker å trives i skogen.

Legger ved noen bilder av henne:

IMG_7520_zpse1fae9f2.jpg

IMG_7931_zps8f984c23.jpg

IMG_0930_zpsc1df0eb2.jpg

Sprett
Sprett er kullbroren til Snurre, og er en 3 år gammel hannhund. Han er mer rolig av seg og svært hengiven ovenfor sine egne. Han viser sin stolthet og flotte utseende på bilder, men kan være en liten mammadalt. Sprett ser ut til å trives svært godt på elgjakt, til tross for bare å ha vært med et år.

Legger ved noen bilder av han også:

IMG_8459_zps0f525862.jpg

IMG_9613_zps059f77a6.jpg

IMG_9623_zpscc3c1247.jpg

Kommer nok til å legge inn flere bilder av hundene her etter hvert.

Er veldig glad for at jeg har fått blitt kjent med disse tre flotte hundene! Jeg er blitt utrolig glade i dem <3

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fine :)

Og jeg MÅ bare spørre: Roper du noen gang "Finn Snurre Sprett!" på gøy? :D

De har noen artige navn! Det er ganske artig å rope navnene hver for seg også - naboen kan jo tro jeg roper at han skal "finne", "snurre" eller "sprette", hehe! Det er ofte jeg for gøy sier "Snurre, finn Sprett!", den er litt artig, - spesielt når Snurre og Sprett er kullsøsken, noe som gjenspeiler seg :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, elghunder er vakre. Likte spesielt Snurre, hun var helt nydelig :wub:

Så absolutt helt enig! De er noe helt for seg selv.

Mange liker Snurre veldig godt - hun skiller seg litt ut på flere måter fra hannhundene. Du må gjerne ta en titt innom bloggen min på hunden.no. Der ligger det mange bilder av hundene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje en fylt kong, f.eks. med V&H? Fryser du den i forkant så varer den lenger☺️
    • Hei! Valpen er nå snart 6 mnd gammel og har mer eller mindre blitt "ferdig" med snusematte og puslespill. (Han løser de for fort..) Jeg kunne trengt noen tips til mental stimuli jeg kan gi han under arbeidstid, gjerne som kan lages i forveien. Han er med meg på jobb så det er vel egentlig bare fantasien som setter stopper her. Har tilgang til kjøleskap men ikke fryser, så det burde være noe jeg kan fryse dagen før eventuelt - hvis det skal fryses. Tar imot alle tips med åpne armer!!
    • Se på miniature american shepherd, eventuelt. De går gjerne mer under "familiehund" enn hva aussie gjør, og ser ut som en aussie i miniatyrform. Men det er en godkjent rase.  
    • Miniature American Shepherd! Ville ha en mellomstor hund med medium energinvå som kunne være med på fjellturer på hytta, og falt da på denne. Vet ikke helt hvor medium det energinivået hans faktisk er, men. 😉 Positivt: Allsidig rase med en god avknapp Negativt: Redd for sin egen skygge og er en skikkelig borrelås-hund. Ikke at borrelås-delen nødvendigvis er så negativ, men det er kjekt at de kan være litt selvstendige også.
    • Noen som har erfaring med Købers hundefôr?   Hunden min startet på det i går (lam og ris), fordi hun til tider klør litt på potene og ofte får litt myk avføring av alle andre typer fôr, så prøver å minimere ingrediensene hun får i seg. Leser at hunder får mye avføring på det, og erfarte det samme i dag tidlig. Er det egentlig en ulempe? Nyttiggjør hun seg dårlig av fôret når det kommer mye ut igjen, slik at hun vil trenge mer mat for å holde vekta osv.? Var fast avføring, så det er jo et godt tegn hvertfall
×
×
  • Opprett ny...