Gå til innhold
Hundesonen.no

Uønsket adferd


Nemz
 Share

Recommended Posts

Jeg har ett problem med min mann. Han har nå skapt uønsket adferd på lille valpen vår. Jeg har sagt ifra en stund og han ville ikke høre. Det jeg sa var tull. Der fikk han feil.

2 problemer har han skapt som jeg ønsker hjelp til og fjerne igjen.

Nr 1 er bjeffing. På han. Valpen bjeffer som besatt og logrer samtidig på mannen min. For han har lært at gjør jeg dette så leker han med meg. I går sto han der og bjeffet på mannen min i 10 min. Jeg sa at han skulle ignorere. Etter ti minutter skal mannen min reise seg opp og inn i stuen. Da ser han på valpen og løper inn i stua. Dust. For så å klage over at han begynner og bjeffe igjen. Er ignorering alt som skal til ?

Det andre problemet gjelder det "å gå til døra" for å tisse. Fra morgen til kl 16 ( jeg er hjemme, mannen min kommer 16) er valpen flink til og gå til døra da han skal ut. Han er fem måneder så vi er uansett ute hver tredje time. Da mannen min kommer hjem er han ved døra flere ganger i timen. Mannen min har nemlig lære han at da man går til døra så kan det bety lek. For mannen min har ikke vært konsekvent da valpen har "ombestemt seg" og ikke skal ut. Så valpen får bestemme selv at den vil leke istedenfor. Hva gjør jeg med det?

Veldig irritert kjenner jeg. Det blir jo slitsomt og ha min egen mann hjemme.

Håper noen har gode svar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det eneste du kan gjøre er og få mannen din til og forstå og ta ansvar for egne handlinger. Handling=konsekvens, og da er det hvertfall ingen grunn for han til og stå og være irritert selv når hunden bjeffer.

Om ignorering fungerer varierer vell litt fra hund til hun, viss din slutter av seg selv når du dere ignorerer så funker det, selv er jeg ikke fult så tolmodig med bjeffing, så jeg ville nok sagt, nei, legg deg eller noe slikt, slik at bjeffing=gå og legg deg. Da blir det ikke så veldig kult lengre. Snakker ikke om og kjefte her, men bare avbryte og omdirigere adferd.

Og ignorering har jo ingenting for seg når han ignorerer i det ene øyeblikket og løper og herjer i det neste.

Nå har jeg aldri hatt noen form for varsling på mine hunder når de må på do, de holder seg til jeg tar de med ut og jeg passer selvfølgelig på og ta de med ut i rimelig tid, da varsling ofte fører til mas om og få ut, uten at det betyr og gå på do. De kan jo holde seg i x antall timer så ingen grunn til at de trenger og gå og mase i mellom der, og har de lært og ikke gjøre fra seg inne så får de til og si ifra om det er akutt(dårlig mage etc), mine stresser da, og maser, det gjør de aldri ellers. Men skal dere ha varsling på døra så ville jeg iallefall begrenset den varslingen til ut på do, ingen lek og herjing, for da kommer dere til go få en som maser.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forstår det er kjedelig at noen ødelegger treningsregimet en ser for seg for hunden. Mannen din synes tydeligvis det er kjekt å leke med hunden, men slik jeg leser det så kommer på det ved feil anledninger :P Du kan ikke hjelpe han på riktig vei for med å forstå når det passer å leke med hunden da? Litt kvinnelist og skryt fungerer tidvis veldig godt på slikt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar:) Da får vi nok slutte med at han varsler ved døren. Han kan jo nå fint holde seg i 3-4 timer. Så da jeg lufter han vær 3 time bør det holde. Jeg selv tar ikke tak i bjeffingen på mannen min. Føler det blir feil og si "nei " til valpen for at så mannen min jager han opp igjen. Får vel prøve litt lenger og overtale han til og bare ignorere. Prøvde i går igjen men det endte med at han 2 ganger begynte og leke pga valpen bjeffet på han. Tror han sliter med og la være. Men jeg sa til han i går igjen at valpen vil ikke slutte med det så lenge han får respons og oppmerksomhet. Får bare håpe at det er noe valpen ikke begynner og gjøre på andre. Datteren min på12 år er jo flinkere med valpen enn mannen min. Men men. Da får jeg nok bare ha tålmodighet med mannen min og repetere meg hver dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Få mannen til og forstå at han kan leke med valpen så mye han vil, men at livet blir mye lettere for alle i huset om han belønner rolig adferd og leker mest ute om valpen blir stresset av mye lek inne, heller enn at han belønner opp masing, stress og bjeff. Bedre for hunden er det også, det er ikke godt og gå rundt og være stresset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...