Gå til innhold
Hundesonen.no

Nemz

Medlemmer
  • Innholdsteller

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nemz

  1. Jeg vil vel si at jeg ikke vil risikere å gi dette i tillegg til full dagsrasjon. Veterinær har jo sagt at de små miniatyrhundene har veldig lett for å legge på seg. Å litt for mye vekt er mye for en miniatyr. Derfor vil jeg sørge for at jeg ikke går over noen grenser.
  2. Så det blir sånn her da? Cesar hundemat skal egentlig han ha 2 bokser av i døgnet står det. Jeg ønsker og bruke 1/2 boks. Altså 25% av dagsrasjonen. Da tar jeg vekk 15 g tørrfor , som er 25% av 60 g ( dagsrasjonen ).
  3. Jeg lurer igjen på en liten ting. Hvis man skal gi bløtfor til en hund. Hvordan klarer man og måle mengden tørrfor man da skal ta bort? For eksempel. Min får 60 gram tørrfor (royal canin) i døgnet ( miniatyrhund på 3.3 kg) Hvis jeg da skulle ha gitt en halv boks cesar hundemat ( 1/2 boks 75 g ) mens man trener som belønning i løpet av en dag. Hvor mye tar man bort av tørrfor. Han er jo liten og jeg vil ikke at han skal bli overvektig. Grunnen til at jeg kanskje vil begynne med dette er at han er småspist. Å da spiser han jo mer i løpet av dagen av hundemat gjennom trening. Det er jo bedre enn hundegodt regner jeg med. Tørrfor som belønning fungerer ikke. Pluss han elsker cesar hundematen, så da blir han motivert.
  4. Tusen takk for mange gode svar Nå er jeg endelig litt klokere på hund og kulde Men jeg så at noen nevnte det med luften de puster inn i forhold til at lungene blir nedkjølt. Det må jeg si skremmer litt. Har jo en miniatyrhund.
  5. Min lille malteser blanding veier 3,3 kg. Har ingen underull. Han er 8 måneder. Jeg har lest en del om hunder og kulde for å finne ut av hvordan jeg best tar vare på han da det kommer til tur i kulda. Han har sko og varm dress. Har kjøpt gamasjer i forhold til snø som fester seg. Så da har jeg jo gjort det jeg kan for at det skal være best mulig for han i kulde å snø. Men.... Hva er for kaldt da det gjelder tur? -10? -15? -20? Tegn på at han syntes det er kaldt gir han jo fra -5, men da får man ikke gått noe tur nesten på vinteren i det hele tatt. Så vi har gått i -10 også. Men da gikk vi ikke så langt. Nå ser jeg på vær varslet at til uka blir det -15 og oppover. Hva gjør man da? At de skriver om at små hunder ikke skal gå lengre turer da det er kaldt og ikke gå turer da det er veldig kaldt er jo greit nok. Men da burde de jo skrive hva som betegnes som kaldt og veldig kaldt for hunder også. Håper noen hundeeiere kan hjelpe meg med dette, så jeg ikke plager lille gutten min.
  6. Min unghund er nå snart 7 måneder. Er det farlig at han hopper ned fra sofa når han er såpass gammel. Han er en liten gutt på 3 kg. Å han har aldri prøvd og hoppe opp. Vet ikke om han klarer eller om han ikke gidder da han "sier fra til meg" og slipper å hoppe opp selv. Kan man forvente at en så liten hund noen gang vil klare å hoppe opp selv? Jeg vet jo at de ikke skal hoppe ned der de ikke klarer å hoppe opp. Men han gir meg ingen tid til og hjelpe han ned. Blir han lei sofa hopper han ned uten forvarsel.
  7. Tusen takk for svar alle sammen. Da blir det vel kjøp av tykkere regntøy med fleece da. Dra han etter meg vil jeg ikke. Det ser så brutalt ut. Å blir jo vondt. Går ikke det så får jeg vel gå tur alene da det regner da Får håpe det bedrer seg da han blir større. Kjekt å høre at det finnes fler hunder som ikke liker regn.
  8. Hva gjør man da unghunden hater regn?? Nå har det seg sånn at jeg elsker all slags vær og liker å være ute. Men min lille gutt hater regnet. Han vil ikke leke ute eller går tur ute. Jeg har til nå hatt han ute allikevel. Han er jo liten så jeg har tatt han under armen å gått ett langt stykke. Men han nekter å gå noe annet sted enn hjem. Dra han etter meg går ikke. Han uler som besatt og flytter seg ikke en cm. Så da må jeg i så fall dra han bortover bakken. Mens han da ligger på bakken. Å det er ikke bra. Jeg har med godbiter og leker. Prøvd og ha han løs i skogen i regnet (han elsker å løpe fritt). Da bare står han å skjelver og uler. Ute i hagen pleier vi å leke mye, men i regnet er det som på tur. Uling og sjelving. Jeg har kjøpt regndekken. Hjelper ikke. Nå har jeg for en stund siden kjøpt potesokker. Hjelper ikke. Jeg vet jo at hans rase fryser, men med regndekken og potesokkerburde han vel ikke det?? Håper på gode svar. Vil jo kunne ha han med i all slags vær ut. Burde jeg vente en stund med tur i regn? Så han får en pause. Har jo aldri vært borte i en hund med "regn problemer" før.
  9. Ja da skal jeg ringe litt rundt å høre om noen kan fysisk hjelpe han. Jeg ble jo skremt da jeg leste på en amerikansk side om dette problemet. Å i noen tilfeller må de jo amputere deler av penis pga skade da " tuppen " blir ute for lenge. Å den vrengte forhuden skaper trykk i tuppen da det er vrengt. Usj.
  10. Er det noe som bør fikses nå (hvis det er stram forhud) , eller bør det fikses da han er voksen? Å kan det gå over?? Har forresten aldri sett en hund se så "gal" og vibrerendes ut da de jokker. Så kanskje det er noe ubehag der.
  11. Veterinær så på penis da jeg fortalte om problemet. Å kom egentlig ikke med noe konstruktivt. Han sjekket forhud å sa "den virker da ikke så stram". Kan man operere forhud hvis det er det som er problemet, og hvordan gjør de det? Jeg trodde heller ikke problemet ville løses med kjemisk kastrering da gutten må kunne lufte den uasett. Kanskje dra til annen veterinær. Hva er best å bruke da man må hjelpe den tilbake? Bruker vaselin nå.
  12. Å for de som lurer. Vi er minimum ute å leker 2 timer på en dag. I hans tempo. Vi er ute i skog og mark i vært fall 1 time. Han har hodebry leker inne og vi leker også inne. Pluss at vi øver litt ligg, sitt etc. Så han er nok stimulert tror da jeg.
  13. Han løfter også beinet etc. Veterinær mente han ikke var stresset forresten. Men de hadde ikke noen gode råd å gi. Eneste de kom med var kjemisk kastrering , men det vet jeg ikke stort om.
  14. Men jeg får jo ikke tømt han for energi 24 t i døgnet. Han kan ligge å sove å brått bare gni bevege seg litt (halv jokking) å da er det vrengt. Han kan "lufte den". Da er den vrengt. Eller ha jokket mens jeg er på do. Han er en rolig valp. Sover mye. Oppfører seg nydelig. Det er kanskje 4 ganger i døgnet han må ha hjelp. Så han er ingen "Jokke 24/7" som det så ut som jeg mente. Det er heller selve akten som er gal. Han vibrerer da han jokker. Som en vibrator. Tar jeg vekk det han jokker på mens han jokker ligger han på siden og forsetter i luften. Ser merkelig crazy ut. Hvordan jobber man med stressreduksjon på en rolig valp?? Hvordan stoppe det da han sover?? Lufter den??
  15. Valpen min på 5 måneder jokker som en gal. Når jeg ser det får han beskjed om at det ikke skal gjøres. Alle bamser er ryddet bort. Men for vær ting jeg fjerner finner han noe nytt og jokke på. Det nye nå var en vanlig klut. Kjøkkenklut. Jeg får ikke sett på han 24 timer i døgnet, så selvfølgelig får han da jokket. Han jokker aldri da jeg er i samme rom. Problemet er ikke selve jokkinga, men det som skjer da han jokker. Forhuden (huden på utsiden penis) bretter seg alltid innover. Hver gang må han ha hjelp til og få den på plass. I førsten klippet jeg håret vekk i tilfelle det var problemet. Det gjorde alt verre for da har jeg ikke noe "å ta tak i" for å hjelpe det på plass. Det er 0 % sjanse for at den går tilbake av seg selv. Hva gjør man for å stoppe dette problemet?? Hvordan går man frem etc?? Litt desperat. Har jo lest at de kan få kroniske skader da tuppen på penis blir ute for lenge. Det er en liten hund på 2.6 kg hvis det har noe å si.
  16. Planlegger ingen vold mot hunden. Spurte kun i forhold til ett attakk av hund. Forsvar og ting man kan foreta seg da situasjonen skjer. Jeg skal ikke ha noen kontakt med hunden overhode. Bare spurte om råd ang hva gjør man HVIS det skjer? Dette er ingen brøle-schæfer. Den er aldri ute alene såfremst den ikke på egenhånd kommer ut. Å ingen godbit i verden hadde hjulpet da. For jeg ønsker og vite hvordan jeg best mulig kan beskytte hunden min og meg. Jeg har ingen stor hund og de bittene hunden til venninna mi fikk hadde ikke mitt knøtt overlevd. Håper aldri det kommer til det punktet at noe skjer heller. Men jeg har en vond vond følelse at en eller annen dag vil det gå verre enn de andre ganger , og ett menneske eller annet dyr blir fatalt skadet. Dessverre. Å kan jeg ta forhåndsregler og høre etter gode råd så kanskje ikke det blir oss, gjør jeg jo det.
  17. Jeg har jo ikke vært i konflikt med denne hunden. Men den skremmer meg og bør ikke ha livets rett. Venninnen min fikk bare brev om at saken var henlagt da de anmeldte. Det har de andre fått også. Hvorfor vet jeg ikke. Skaden på venninnen min sin hund måtte behandles en lang stund og det ble mange sting. Å psykiske problemer kom hos hunden i ettertid, den er livredd schæfer. Jeg kan jo ikke gå til politi før noe skjer med min hund eller meg. Derfor jeg spør om hva man gjør i en slik situasjon. Det er også ett stort spørsmål for meg hva som gjør at en eier vil beholde en slik hund. Jeg hadde jo aldri beholdt en hund som til stadighet biter meg til blods og attakerte andre. Å prate med eier tør jeg ikke. Å ringe på den døra er for meg farlig. Datteren min får ikke hå til det huset heller. Ho gjorde det første året vi bodde her på "knask eller knep" å fikk en gledsendes schæfer i ansiktet. Eier holdt den i døra så det skjedde ikke noe. Men å ringe på der gjør ikke vi.
  18. Hvis man får vippet hunden ut av balanse med å ta begge bakbeina. Hva gjør man etter det? Er den noen måte man kan holde en rabiat stor hund i bakken til eier kommer? Så den ikke hadde fått tak i meg i mellomtiden. Ville jo aldri vippet en hund ut av balanse og ikke hatt ett "neste steg". For da blir jo jeg angrepet regner jeg med.
  19. Hekte fast den hunden hadde jeg aldri turt. Det er jo når den er i bånd at eieren går med blodige hender.. Vil ikke bli bitt.. De 3 som jeg vet om klarte ikke å få hunden begjært til avliving. Det må vel attakk av barn eller at den dreper en annen hund før det skjer noe virker det som .
  20. Det var en god ide. Jeg kan jo faktisk egentlig filme fra min egen hage. Bare jeg går ned i det ene hjørnet.... Hmmm.. Er det lov og sette opp kamera som filmer hele tiden fra egen hage? Selv om det er rettet mot en nabo? Eller kanskje det blir overvåking. Det er jo ikke lov.
  21. Hvis jeg løfter han opp på tur eller ute så spreller han som besatt. Fortsatt valp. Men vi har stor hage vi og kan øve på det Sparke hunden ja. Hmmmmmm. Må man så må man kanskje. Usj
  22. Eier har blitt anmeldt de 3 gangene jeg vet om. Alle krevde avliving og betalte veterinær kostnader. Penger fikk de, men hunden lever enda den. Å det her har pågått i flere år.
  23. Den roer seg aldri. De gangene jeg har sett eieren selv på tur med den også er han blodig. Når noe skjer, har sett det, må eier rett og slett sloss med den. Så eier klarer ikke den hunden. Bikkja er da rasende. Biter glefser alt den kan etter eier. Skjønner ikke hvordan de holder ut egentlig. Tusen takk for svar. Kanskje jeg må begynne å bære den forbi ja. Men vil ikke det skape enda større interesse for min hund? Hvis jeg bærer den og den gale hunden ser det?
  24. Jeg lurer på følgende: Hva gjør man om en hund angriper hunden din? Saken er denne: rett på nedsiden av meg bor det 2 schæfer hunder. Den ene er svært aggressiv. Den har allerede sendt 3 hunder til dyrlegen som jeg vet om . Dessverre blir den ikke avlivet. For å forklare hvordan hunden er vil jeg fortelle om mannen til venninna mi. De har en labrador tispe som ble angrepet. Han gikk på veien på utsiden av huset. Idiot eierene hadde åpen ytterdør. Den ene hunden løp da ut og attakerte hunden til venninna mi. Bitt i nakke og nedover ryggen. Hun sto 100% stille under hele hendelsen. Eieren kom etterhvert og fikk dratt med seg bikkja. Å resultatet var en hel gjeng (husker ikke hvor mange, men over 15) bitthull. Flaks det gikk bra. Så hva gjør man hvis dette skjer med min hund? Han er en liten hund på 2.5 kg. Tar man den opp? Slipper den? Hva med den andre hunden? Får den tak i min så er den jo nesten garantert skadet for livet. I værste fall død. Det er ikke nødvendig å si at man ikke skal gå der. Jeg bor på innsiden av huset og må forbi for å komme til steder å gå. Å jeg kan ikke alltid kjøre for å gå tur.
×
×
  • Opprett ny...