Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva gjør man nå? Forkalkinger ++


Henriette
 Share

Recommended Posts

Heisann:-) tenkte jeg skulle spørre sonenorakelet om litt mot og tips:-)

Jeg har ei flat tispe på 4,5 år som siste året har slitt veldig med bakparten(spesielt hofter).

Jeg oppdaga det skikkelig en kveld i vår da jeg så at hun tydelig slet med å komme seg opp ifra liggende stilling.

Reiste da til dyrlege der det ble tatt røngten og skjekka "godt". De fant ikke noe så de anbefalte å svømme mye å bygge henne opp og kanskje begynne på atroflex.

Hun ble litt bedre men hadde fortsatt litt problemer med å reise seg.

Legger etterhvert merke til at det ikke er bedre, hun har bare gode dager å dårlige dager, uten sammenheng med aktivitet.

Idag var vi hos ny vetrinær som fikk se på bildene og hun tok seg god tid til å sjekke over hele hunden.

Hun så det samme som meg, hunden har vondt og da spesielt i høyre hofte.

Hun sjekka også nyrene og andre indre organer siden Jackie har gått ned 2-3kg og mista all muskelmasse i det siste. Der var det som hun sa ikke noe som tyder på nyresvikt eller noe men de var litt difusse. Så de sendte også en prøve til analyse.

På røngtenbildene så fant vi ut at hofteskåla er for stor for hoftekula og der er forlalkinger i mellom.

Vi begynner på smertestillende og leddfor nå, så skal vi tilbake i slutten av neste uke.

Når hunden har så vondt som hun har, hvor lenge vil hun vare når her verken er kiropraktor eller noe lignende for hund i nerheten? Hvor og når skal man liksom si at nok er nok? Hunden leker og går tur uten problemer, men har et rart ganglag på grunn av det og stivner lett selv med BOT og oppvarming/nedvarming.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis hun har mye vondt og det ikke er så mye annet å gjøre, så vil jeg anbefale deg å ta en titt på Metacam. Min gamle katt fikk forkalkninger i ryggen som var så ille at vi vurderte å la henne slippe - helt til vi fant Metacam. Det er smertestillende som de kan gå på daglig, og det ga henne flere år til.

Det vil slite på nyrene (vi måtte til slutt avlive vår katt pga nyresvikt), men hvis det ikke er så ange andre alternativer så kan det absolutt være verd det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
    • Så denne tråden nå og vil bare skyte inn noe; Det er altfor tidlig å forvente noen som helst grad av renslighet for en valp på den alderen. Den har ikke rukket å utvikle blærekontroll nok til å engang vite i forkant når den må på do. Den vet det ikke før den plutselig tisser seg ut. Nå er det en stund siden du skrev innlegget, og jeg antar at du har begynt å se forbedringer på denne fronten den siste tiden?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...