Gå til innhold
Hundesonen.no

Dramatisk vektnedgang og nesten ikke hvite blodlegeme, HELP!


Arielle
 Share

Recommended Posts

Trenger sårt hjelp nå.

Hunden til noen i familien har blitt veldig syk men dyrlegene har ikke peiling på hva som kan være gale. For 1 uke siden så jeg hunden og han var livlig og i godt hold, ikke tynn men heller ikke veldig tykk. I dag traff jeg han igjen og det er noe av det mest skremmende jeg har sett. 0 energi, utmagret og det var sånn du ser i misshandlingssaker for å si det sånn. Hunden har sluttet å spise og drikker minimalt. Det er tatt ultralyd av mage, nyrer og det som måtte være, blodprøven viser nesten ingen hvite blodlegemer men ellers er alt fint. Urinprøven var fin sett bort i fra at hunden drikker lite.

Nå var kom de hjem til meg i ettermiddag og fikk vom og hundemat med laks med til han + en del kalkunnakker. Siste oppdatering er at han har fått 3 små porsjoner med vom og hundemat og spiser endelig dette. Begynte å tygge på den rå kalkunnakken når jeg snakket med de. De fikk også med seg ormekur for å prøve dette å se om det kan være orm men jeg synes det var en utrolig drastisk utvikling for å være det også.

Det var så ille at jeg føler jeg kunne si omtrent 100% sikker at hunden ikke ville overlevd helgen hvis det ikke hendte noe. Nå spiser den jo så da er det et lite håp.

Kan legge til at hunden er en dobberman som er 9år gammel. Hunden blir sannsynligvis avlivet på mandag hvis ting ikke har bedret seg eller de finner noen årsak. En tur innom NVH blir nok gjort først vil jeg tro, men pga. begravelse av far til eier i dag(fredag) så har vi ikke snakket veldig grundig om ting men jeg forstod det sånn at de ville gjerne prøve en tur innom der også før de ga helt opp og heller avlive han der hvis dyrlegen mente det var det beste.

Noen som har ideer om hva dette er, hva vi burde sjekke ut eller har vært borti noe lignende? Alle råd settes stor pris på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja tenker også leukemi/beinmargskreft. Samtidig som jeg synes det er pussig at dyrlegen ikke diagnostiserer det.. du er sikker på at det dreier seg om hvite og ikke røde blodlegemer det er manko på?

Kreft er misstenkt fra min og eiers side men dyrlegen kunne ikke forstå hva dette kunne være. Det er en dyrlege på østlandet for det er der de bor men nå er de her pga. begravelse. De sier at dyrlegen har veldig mange års erfaring men de er fortsatt usikker på om han er så flink så de oppsøker nok NVH på mandag. Det ble faktisk tatt 2 blodprøver for dyrlegen trodde omtrent at det var noe gale med maskinen for den viste ikke hvite blodlegemer. Om det var 0 av de eller bare utrolig få kan jeg ikke si noe om men jeg forstod det nesten sånn at det var ingen.

Har ikke snakket med de i dag enda men jeg skal snakke med de å prøve å få mer informasjon i dag når ting har roet seg litt mer på andre fronter :)

Alle tips og råd tas i mot med stor takk. Akkurat nå håper jeg bare på at han fortsetter å spise sånn at han har litt mer energi og gjerne kan klare seg til neste uke i hvert fall pga. sånn som ting er nå med alt som skjer rundt eier. Normalt sett så hadde jeg nok sett at hunden enten finn en diagnose som kunne behandles eller ble avlivet allerede før denne helgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...