Gå til innhold
Hundesonen.no

Avistrikset


Guest bikkje1
 Share

Recommended Posts

Guest bikkje1

Jeg har hørt om avistrikset hvor du får bikkja til å tisse på avisen og så flytte avisen nærmere utgangsdøra osv, men hvordan er det mulig når avisen blir angrepet før bikkja får tissa?

Han gjør fra seg ute, men blæra hans er ikke akkurat noe å skryte av. Han er 11 uker nå, vi har hatt han i 1, så litt tiss må jeg nok regne med i en lang stund fremover.. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har jeg jo fortsatt tenkt til, men nå tenker jeg på når han er hjemme alene eller om natten. ;)

de fleste valper lærer raskt og holde seg om man som eier er konsekvent på do treningen så før den kan holde seg like lenge som du skal være bort så bør du ikke dra bort så lenge. Ille bare fordi den tisser inne. Men fordi en så liten valp ikke bør være alene så lenge. På natten står du opp og går ut med den om det er nødvendig.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg skal svare på spørsmålet ditt jeg.

Fortsett som du gjør, ta valpen ut når den har sovet, lekt, spist osv. og også når den går til døren. Bruk samme utgang hele tiden. Legg en avis foran døren og sørg for at valpen alltid har tilgang til døra.

De fleste valper vil da helt av seg selv velge å gå til døra og også da tisse på avisen.

Mange bruker denne metoden, og den fungerer som gull på de fleste - etter en tid kan man fjerne avisen (når man kan forvente at valpen burde klare å holde seg) og når muligheten for å tisse inne fjernes så slutter også de fleste å tisse inne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt om avistrikset hvor du får bikkja til å tisse på avisen og så flytte avisen nærmere utgangsdøra osv, men hvordan er det mulig når avisen blir angrepet før bikkja får tissa?

Han gjør fra seg ute, men blæra hans er ikke akkurat noe å skryte av. Han er 11 uker nå, vi har hatt han i 1, så litt tiss må jeg nok regne med i en lang stund fremover.. :P

*se for meg avistrikset med min terrier som valp*

Nei, tror ikke det går. Innen valpen din har lært å ikke makulere alt som knitrer er han nok renslig på gamlemåten :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Min erfaring med mine første hunder er at avistrikset lærer de å finne "myke" steder å tisse. Når avisen ikke er der så velger de derimot å oppsøke tepper, dyner, puter, klær e.l. som de kan finne når de er alene hjemme. Har også hørt andre som har hatt samme problemet etter å ha brukt aktivt aviser i innlæring av husrenhet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi går for "løpe ut" metoden. Ingen aviser eller tilrettelegging på den måten her i huset. Her er det å ta valpen med ut hver gang den har sovet, lekt, spist etc og når den går til døren, og også selvsagt om natten. Dette kommer vi til å være supernazi på, for vi ønsker en renslig valp så fort som mulig.

Vi har ett fast sted vi tar valpen med til som hun skal gjøre fra seg på ute, i håp om å slippe å ha bæsj utover hele plenen. For jeg kjenner meg selv, jeg kommer ikke til å plukke bæsj hver dag. Jeg har ikke gjort det til nå, og jeg kommer nok ikke til å gjøre det i fremtiden heller. Ja, jeg er kanskje lat:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...