Gå til innhold
Hundesonen.no

Utstilling av valp


tm100011
 Share

Recommended Posts

Noen har kanskje fått det med seg, vi får rottejente hjem 16 juli, da er hun 8 uker gammel.

Hun er etter foreldre med gode stamtavler som har gjort det bra, og vi ønsker selvsagt å stille henne for å se "hva vi har fått", både for vår egen del og for oppdretter. Dette er deres første kull og alt har vært så nøye planlagt og gjennomtenkt.

Hvor gamle er valpene når de stilles ut første gang, hva heter klassen de stilles i, og er det bare å finne en utstilling i overkommelig nærhet og melde seg på?

Om resultatene er gode så ser jeg ikke bort i fra at det er noe jeg har lyst til å drive med fremover:)

Edit for å legge til: Jeg går ut i fra at for å kunne stille så må jeg melde meg inn i NKK, og eller Norsk Rottweilerklubb?

Jeg er fullstendig grønn på dette når det kommer til hund, så jeg må bare spørre. Jeg suger til meg alt som en tørr svamp!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På valpeshow er det det samme om du er medlem i klubb eller ei, men skal hun stilles ut i offisielle klasser når hun blir eldre så er det dobbel pris om man ikke er medlem i en klubb.

Valpeshow arrangeres på de fleste vanlige utstillinger, og i tillegg er det noen rene valpeshow ute og går.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På valpeshow er det det samme om du er medlem i klubb eller ei, men skal hun stilles ut i offisielle klasser når hun blir eldre så er det dobbel pris om man ikke er medlem i en klubb.

Valpeshow arrangeres på de fleste vanlige utstillinger, og i tillegg er det noen rene valpeshow ute og går.

Kan vel legge til at prisen du sparer på èn utstilling som voksen omtrent tilsvarer det du betaler for medlemskapet ditt :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen:) Jeg føler vel at her er det mye jeg må sette meg inn i, og samtidig så er oppdretterne av valpen selv aktive innen utstillingbog konkurranser.

Vi kommer til å få god oppfølging og de kommer også til å ta med seg Abby på utstillinger om det viser seg at hun har detsom skal til.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du finner noen reine valpeshow i nærheten av deg (sjekk uoffisielle show i nedtrekksmenyen til NKK under "aktivitet"), vil jeg absolutt anbefale å stille på disse først og fremst. Forskjellen er at det bare er valper til stede, dommeren er ofte ikke dommer (men mangeårig oppdretter, ringsekretær eller handler) og tar seg god tid og er hyggelige og snille, alle hunder i samme gruppe tas i rekkefølge, og gruppefinalene avholdes med en gang, sånn at du slipper å vente til feks kl 15 med en trøtt BIR-valp. :)

Det er stort sett hyggelig på vanlige utstillinger også, altså, men det er noen helt eget når bare bebiser som vises, med gjerne ganske ferske utstillere tilstede. :heart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I NKKs blad Hundesport annonseres det for både valpeshows og vanlige utstillinger - annonsesidene ligger også ute på hjemmesiden deres (hvis man ikke er medl. av noen hundeklubb og får bladene i posten).

Man melder på utstillingen, ca en uke før får man tilsendt info og nummerlapp (som du skal ha på deg når hunden er i ringen). I infoen finner du ca tidspunkt for når rasen din skal bedømmes - men møt gjerne opp i litt god tid så du slipper "stress".. Dog er det ofte ventetid, så som regel sitter man mest og venter, og venter. Da kan man godt benytte tiden å slappe av, se hvordan rasene foran deg i ringen blir bedømt, hva dommeren vil at man skal gjøre, etc.

Små hunder bedømmes på bord, så det er kjekt å ha trent litt på dèt før man kommer på morgenen. Dommeren kjenner på hele hunden og kikker på tenner/bitt. Man blir bedt om å gå/løpe i en runde eller to, fram/tilbake eller kanskje en trekant. Så skrives det en kritikk på valpen, og så konkurreres det. På valpeshow er det ganske selvforklarende - de yngste guttene konkurrerer med hverandre, så de eldste, etter dèt konkurrerer den yngste vinneren med den eldste - og den som vinner blir beste hannvalp. Så de samme med tispene. Beste hann og beste tispe konkurrerer så sammen om å bil BIR (Best i Rasen) - den som ikke blir dèt får rosetten for BIM (Best i Motsatt kjønn).

BIR-hundene konkurrerer så videre i en finale. Noen ganger har de gruppefinaler, andre ganger går alle BIR-valper inn i en eneste stor BIS-finale.

Man kan nok føle seg litt "lost" sånn helt i starten, så det kan ofte være en fordel å reise på en utstilling sammen med oppdretteren din, eller sammen med noen annen som kjenner "galskapen" litt..

Husk vaksinasjonskort, stol å sitte på, vannskål til hunden, en sikkerhetsnål til nummerlappen og evt. utstyr man kan trenge (for pels på endel raser). Et litt tynnere og "penere" bånd er heller aldri feil - et tykt halsbånd gjør at nakken ser "kort" ut og et kraftig leiebånd er ofte bare i veien.

Jeg pleier å starte utstillingskarriæren deres så tidlig som mulig, men de rekker som oftest å bli 5-6 mnd før man finner en passende utstilling, da.

Separate valpeshows er oftest mest koselig, avslappene og mindre styr. Når valper er med på de litt mere vanlige nasjonale utstillingene er det ofte langt trangere rundt ringen, dommere har dårligere tid til hver enkelt og tidspresset blir ofte mer påtakelig.

Så et koselig utendørs valpeshow med godt vær er alltid en hyggelig start! Det er ofte mange andre nye utstillere og både ringsekretær og dommere er klare over at de skal gjøre det hele til en koselig stund for både valp og eiere.

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...