Gå til innhold
Hundesonen.no

Utstilling av valp


tm100011
 Share

Recommended Posts

Noen har kanskje fått det med seg, vi får rottejente hjem 16 juli, da er hun 8 uker gammel.

Hun er etter foreldre med gode stamtavler som har gjort det bra, og vi ønsker selvsagt å stille henne for å se "hva vi har fått", både for vår egen del og for oppdretter. Dette er deres første kull og alt har vært så nøye planlagt og gjennomtenkt.

Hvor gamle er valpene når de stilles ut første gang, hva heter klassen de stilles i, og er det bare å finne en utstilling i overkommelig nærhet og melde seg på?

Om resultatene er gode så ser jeg ikke bort i fra at det er noe jeg har lyst til å drive med fremover:)

Edit for å legge til: Jeg går ut i fra at for å kunne stille så må jeg melde meg inn i NKK, og eller Norsk Rottweilerklubb?

Jeg er fullstendig grønn på dette når det kommer til hund, så jeg må bare spørre. Jeg suger til meg alt som en tørr svamp!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På valpeshow er det det samme om du er medlem i klubb eller ei, men skal hun stilles ut i offisielle klasser når hun blir eldre så er det dobbel pris om man ikke er medlem i en klubb.

Valpeshow arrangeres på de fleste vanlige utstillinger, og i tillegg er det noen rene valpeshow ute og går.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På valpeshow er det det samme om du er medlem i klubb eller ei, men skal hun stilles ut i offisielle klasser når hun blir eldre så er det dobbel pris om man ikke er medlem i en klubb.

Valpeshow arrangeres på de fleste vanlige utstillinger, og i tillegg er det noen rene valpeshow ute og går.

Kan vel legge til at prisen du sparer på èn utstilling som voksen omtrent tilsvarer det du betaler for medlemskapet ditt :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen:) Jeg føler vel at her er det mye jeg må sette meg inn i, og samtidig så er oppdretterne av valpen selv aktive innen utstillingbog konkurranser.

Vi kommer til å få god oppfølging og de kommer også til å ta med seg Abby på utstillinger om det viser seg at hun har detsom skal til.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du finner noen reine valpeshow i nærheten av deg (sjekk uoffisielle show i nedtrekksmenyen til NKK under "aktivitet"), vil jeg absolutt anbefale å stille på disse først og fremst. Forskjellen er at det bare er valper til stede, dommeren er ofte ikke dommer (men mangeårig oppdretter, ringsekretær eller handler) og tar seg god tid og er hyggelige og snille, alle hunder i samme gruppe tas i rekkefølge, og gruppefinalene avholdes med en gang, sånn at du slipper å vente til feks kl 15 med en trøtt BIR-valp. :)

Det er stort sett hyggelig på vanlige utstillinger også, altså, men det er noen helt eget når bare bebiser som vises, med gjerne ganske ferske utstillere tilstede. :heart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I NKKs blad Hundesport annonseres det for både valpeshows og vanlige utstillinger - annonsesidene ligger også ute på hjemmesiden deres (hvis man ikke er medl. av noen hundeklubb og får bladene i posten).

Man melder på utstillingen, ca en uke før får man tilsendt info og nummerlapp (som du skal ha på deg når hunden er i ringen). I infoen finner du ca tidspunkt for når rasen din skal bedømmes - men møt gjerne opp i litt god tid så du slipper "stress".. Dog er det ofte ventetid, så som regel sitter man mest og venter, og venter. Da kan man godt benytte tiden å slappe av, se hvordan rasene foran deg i ringen blir bedømt, hva dommeren vil at man skal gjøre, etc.

Små hunder bedømmes på bord, så det er kjekt å ha trent litt på dèt før man kommer på morgenen. Dommeren kjenner på hele hunden og kikker på tenner/bitt. Man blir bedt om å gå/løpe i en runde eller to, fram/tilbake eller kanskje en trekant. Så skrives det en kritikk på valpen, og så konkurreres det. På valpeshow er det ganske selvforklarende - de yngste guttene konkurrerer med hverandre, så de eldste, etter dèt konkurrerer den yngste vinneren med den eldste - og den som vinner blir beste hannvalp. Så de samme med tispene. Beste hann og beste tispe konkurrerer så sammen om å bil BIR (Best i Rasen) - den som ikke blir dèt får rosetten for BIM (Best i Motsatt kjønn).

BIR-hundene konkurrerer så videre i en finale. Noen ganger har de gruppefinaler, andre ganger går alle BIR-valper inn i en eneste stor BIS-finale.

Man kan nok føle seg litt "lost" sånn helt i starten, så det kan ofte være en fordel å reise på en utstilling sammen med oppdretteren din, eller sammen med noen annen som kjenner "galskapen" litt..

Husk vaksinasjonskort, stol å sitte på, vannskål til hunden, en sikkerhetsnål til nummerlappen og evt. utstyr man kan trenge (for pels på endel raser). Et litt tynnere og "penere" bånd er heller aldri feil - et tykt halsbånd gjør at nakken ser "kort" ut og et kraftig leiebånd er ofte bare i veien.

Jeg pleier å starte utstillingskarriæren deres så tidlig som mulig, men de rekker som oftest å bli 5-6 mnd før man finner en passende utstilling, da.

Separate valpeshows er oftest mest koselig, avslappene og mindre styr. Når valper er med på de litt mere vanlige nasjonale utstillingene er det ofte langt trangere rundt ringen, dommere har dårligere tid til hver enkelt og tidspresset blir ofte mer påtakelig.

Så et koselig utendørs valpeshow med godt vær er alltid en hyggelig start! Det er ofte mange andre nye utstillere og både ringsekretær og dommere er klare over at de skal gjøre det hele til en koselig stund for både valp og eiere.

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...