Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund på for


Recommended Posts

Hei. Jeg og kjæresten min har en hund på for. Hunden er en liten tsjekkisk rottehund. Vi har ingen skriftlig kontrakt med eieren. Når vi var på besøk hos noen andre venner som også har 2 hunder ble vårt lille familiemedlem skadd. Vi har gjentatte ganger klagd på at eieren ikke har ordnet opp i tannstein-problemer som vi mener han (hunden) har hadd i lengre tid, uten nytte. Når vi dro innom veterinæren for en sjekk av skaden han fikk fortalte vet@en at det ble store utgifter, og lurte på om hunden var forsikret, noe han da ikke er. i første omgang ble det en betaling for sjekken han var på samt bandasje og slikt. Når vi da informerte eieren om dette sa eieren at vi skulle levere den til dem, og regningen måtte vi ta, siden det var mens vi passet på han det hendte. Det jeg lurte på er om det er vi som må ta betalingene for at hun ikke har forsikret hunden sin? er det vårt ansvar å forsikre den? Dersom vi sender den tilbake til eieren frykter vi at hunden vår (...) blir avlivet bak låven med spaden (for å si det som det er)...

HJELP!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er vanlig at forvert er ansvarlig for de daglige utgiftene, herunder veterinærforsikring, behandling og lignende. Oppdretter står for det som er relatert til avl eller drektighet eller helseundersøkelser. Men alt dette skulle dere jo blitt enige om og skrevet kontrakt på.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge det ikke finnes noen skriftlig kontrakt så e det lite som kan gjøres om du og oppdretter er uenige om noe. Derfor bør man alltid ha kontrakt, dessverre. Vanlige kontrakter er slik som Line beskriver.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er vanlig at forvert er ansvarlig for de daglige utgiftene, herunder veterinærforsikring, behandling og lignende. Oppdretter står for det som er relatert til avl eller drektighet eller helseundersøkelser. Men alt dette skulle dere jo blitt enige om og skrevet kontrakt på.

Mange av forsikringsselskapene forlanger nå at den som EIER hunden (ev den som har den økonomiske interessen i hunden) skal stå som forsikringstaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra min side blir dette bare magefølelse. Men for det første vil jeg tro at når man ikke er eier av hunden kan man heller ikke tegne forsikring på den.

Utifra dette ville jeg si at f.eks det med tannstein etc vil eier være ansvarlig for. Når det kommer til skader osv når dere har hunden vil jeg tro at dere hefter for dette.

Synd at ingenting er avtalt, syns det er merkelig, egentlig. Uansett viss dere vil fortsette å ha dette samarbeidet vil jeg anbefale at dere setter opp en kontrakt og at dere forlanger forsikring om så dere betaler enten f.eks 50% av denne eller hele beløpet. Jeg har det i allefall sånn at jeg ikke vil ha en hund uten forsikring, men det er jo bare sånn som jeg er da.

Uansett, sett dere ned og snakk om dette. Viss dere er medlem av f.eks. NKK ville jeg fått råd derfra også.

Lykke til uansett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forsikringselskapet, hvertfall ikke gjensidige, sjekker IKKE hvem som er registrert eier på papiret av hunden. Så der er det ikke noe problem å tegne livsforsikring på en hund som ikke er regsitrert på deg. Jeg gjorde det selv senest på lupin, lenge før han ble min på papiret. Aldri noe spørsmål. Har også hatt livs og vet. forsikring på forverthund, den var heller aldri registrert på oss.

Men, vanlig standard på forvertavtaler er jo at forvert dekker alt av daglige utgifter, og oppdretter / eier kun dekker ting som har med kull å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her i Danmark ville forsikringen ha kjøpskontrakten samt chipnummer, men jeg tegnet forsikring uten livsforsikring. For meg var det viktig å ha dekning for behandling, ikke viss den dør. Men for det første kan jo folk ha forskjellige behov for forsikring og for det andre kan det jo være ulike prksiser fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Dessverre er det bare sånn noen ganger at man kan få forsikring for noe, men den dagen det skjer noe og viss det står i forsikringsvilkåerene f.eks at man ikke forsikringen gjelder med mindre eieren gjør det viss det er i vilkårene så står man der med skjegget i postkassen. Det er godt mulig jeg tar feil, men da ville jeg spør om det er gyldig for å være sikker;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Uff, kjipt med UVI. Men bra du fikk sove 6 timer sammenhengende, det er jo ganske lenge.  Jeg tror det allerede er blitt en vane for han å våkne i 4-tiden. Han våknet igjen i natt. Lå litt å tygget på sengen og styrte, så sovnet han etterhvert. Og igjen når alarmen går klokken 7, så vil han bare sove videre, så det er virkelig ikke noe stort behov for å tømme seg. Så nå er det bare å få bort den vanen tenker jeg, så får jeg sove natten igjennom 😊
    • Så bra Her har ho begynt å tisse inne, så da var UVI et faktum.. Men men, det skjer ofte med valper.  I natt sov ho i 6 timer sammenhengende, deilig. 
    • Sjekker om det lukter tiss hvor? Nei. Får det veldig godt med meg om han tisser inne, så trenger ikke å leite eller lukte. Det er en stor dam der hvis han har tisset 😂 Har gått over til å gi han tørt for til siste måltid, også har jeg faktisk vært litt "streng" og ikke luftet han på natten med mindre han virkelig gir tegn på at han må. Han har våknet 2 ganger denne uken, og ikke gitt tegn på at han virkelig må ut, bare sånn "kan vi stå opp nå, jeg er ferdig uthvilt" aktig greie. I dag virket det som han ville sove videre når klokken ringte 7, selv om han forsøkte å vekke meg i 4-tiden, så jeg tror absolutt han klarer å holde seg. 
    • PS: er det andre enn meg som går rundt å sjekker om det lukter tiss hele tiden???
    • Min har holdt seg stabil frem til nå.  Jeg har begynt å sove oppe, den sover nede i bingen. Tydligvis så sover jeg tungt, for idag etter 7 timer var hele buret og valpen fullt av tiss. Dette har ikke skjedd før... så hektisk morgen..  Lurer litt på hva jeg skal gjøre nå. Prøve igjen og se om det var et uhell, eller bare sove 6 timer så ut...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...