Gå til innhold
Hundesonen.no

Stell av langhåret schæfer til utstilling


Margrete
 Share

Recommended Posts

Sikkert dumt og vanskelig spørsmål, men Nix skal stilles på søndag og har nå fått såpass med pels at det brått blir litt mer stell. Så spørsmålet mitt er; hvordan ville dere drevne stelt en langhåret sch til utstilling? Dere får kreditt om hun gjør det bra ved hjelp og råd fra dere :P

Hun har slett pels, mørk, og med sort rygg og sorte lår. Pjuksepels på ørene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sikkert åpenbart, men du må i hvertfall gre igjennom, og kanskje klippe bort slitt pels. Jeg vet ikke om man klipper fram linjene på schæferen for å fremheve det som ligger bak den lange pelsen/opprettholde en viss symmetri? Det virker sånn passe sannsynlig!

Jeg vil se et før og etter bilde! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klippe potepels, ikke for kort, men fjerne tøffler og forme de pent. Ville vel også ha klippet forsiktig litt fjonepels ved ørene. Jeg ville ikke "blåst" opp pelsen.

Med tanke på klipping, burde vel det egentlig vært gjort for en uke eller to siden for at det ikke skal se så klippet ut, men bare du er forsiktig og ikke tar for mye kan det jo gå bra.. :P

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville brukt effileringssaks om du skal klippe så tett på utstillingen (egentlig liker jeg å bruke det uansett, er ikke fan av f.eks. underlinjer som ser ut som de er klippet etter linjal).

Nå har jeg belger så noe annerledes blir det jo, men det jeg gjør er å ta alt under potene, trimme dem rundt og oppå til den formen de skal være (hos belgeren kattepoter). Jevne ut fra hasene og ned, og på Nemi, som ser litt kort ut på beina, gjør jeg pelsen under mage og bryst noe tynnere og kortere (men det må se naturlig ut).

Rører aldri pelsen rundt ørene, men kan tynne ut pels på skalle/kinn for å få dem flatere/mindre grov med f.eks. en liten furminator :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Utrolig fin og kjekt å lese at du er så aktiv med han 
    • Glemt å oppdatere med 7 måneders bilde. Ikke har jeg fått veid eller målt han heller. Kommer tilbake med det senere.    Vel, her er Tempo 7 måneder gammel. 
    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...