Gå til innhold
Hundesonen.no

Storfelever, kan man gi det?


Hampus
 Share

Recommended Posts

Guest Yellow

Såklart kan du gi det. :)

Men i små doser, så ville bare gitt som godbiter. 5% er anbefalt mengde av lever når man fôrer etter Prey Model, grunnet høyt innhold av fettløselige vitaminer.

Red: Gir du komplette måltider hver dag blir det jo annerledes og burde ikke ligge så høyt en gang, men kan ikke tenke meg at godbiter normalt sett utgjør en stor prosent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt OT, men hvilke temp/tid steker dere levergodbiter på, uten å stinke ut hele leiligheten? :P

lavest mulig, den skal tørkes og ikke stekes for å unngå mest mulig lukt. Og for gudsskyld ikke kok den på forhånd *grøsse*

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow
Litt OT, men hvilke temp/tid steker dere levergodbiter på, uten å stinke ut hele leiligheten? :P

Haha, det ble gjort kun en gang for å si det slik. :-p Tørker i fryseren eller kjøleskapet som regel, iallefall med lever.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maks 70 grader, gjerne med varmluft og en liten gløtt på døra. Snu bitene etter ca to timer, da får du en feeling på hvor mye lenger du må tørke de. Jeg liker best å lage strimler, ca halv cm tykk og tre cm brede, og de bruker 4 timer på å tørke. Dvs at de er tørre ytterst og kan fint ligge i lommer osv, men er myke og saftige i midten.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns ikke det var noe issue å koke den heller, jeg. Hadde 1 kg fersk storfelever :)

Edit: kokte det vel i halvannen til 2 timer (husker ikke helt), også delte jeg det opp i småbiter. Valgte å ikke tørke det, siden det ble ok konsistens lell, og Thorvald liker klissete biter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt OT, men hvilke temp/tid steker dere levergodbiter på, uten å stinke ut hele leiligheten? :P

Jeg pleier å dele i stimler og legge i fosskokende vann i 3-4 minutter, derette legge på en rist for å la vannet renne av, evt tørke med kjøkkenpapir. Klipper i biter og legger posjonsposer i fryseren. Veldig fort gjort og en soleklar vinner for mine hunder. De inneholder da en del vann, og det digger hundene mine mer enn tørkede biter. Det er ikke noe klin å bruke, det blir som fuktig, grått kjøtt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...