Gjest Skrevet 10. Mars 2013 Rapporter Skrevet 10. Mars 2013 http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Baten-som-berger-oss-7137776.html For å si det på dialekt: æ kjenn æ bli kvalm. Kyllingproduksjonen vil stoppe nærmest umiddelbart og svineproduksjonen blir etter kort tid redusert, dersom denne månedlige leveringen av en eller annen grunn skulle utebli, sier Nils T. Bjørke, leder i Norges Bondelag. Norsk kjøttproduksjon, og til dels melkeproduksjonen, er fullstendig avhengig av importerte råvarer til kraftfôr. Det brasilianske firmaet Amaggi er gjennom Fredrikstad-bedriften Denofa dominerende på leveringen av hovedingrediensen soyabønner. Dermed ligger vårt høye forbruk av kjøtt i brasilianske hender. Selvberging og selvforsyning? Flere peker på at norsk landbruk berger seg i en vanskelig tid ved å forsyne seg selv grovt av utenlandsk landbruk, og da særlig i Brasils regnskogsområder. Lederen i Norges Bondelag har et litt annet syn på hva som bør gjøres. - Denne avhengigheten av soyaimport bør møtes med å styrke norsk kornproduksjon, samt utvikle norsk raps og for eksempel erter som viktigere ingrediens i kraftfôret, sier Nils T. Bjørke. Føkk jeg får helt avsmak av alt på denne jorda noen ganger. Globalisering er noe DRITT, sett i slikt perspektiv. Norsk fisk fiskes utenfor lofoten og i barentshavet, sendes til london for å filiteres og selges så i frysedisker i norge. Eventuelt er man så heldig at den sendes helt til Thailand for filetering. Og norsk kjøtt er altså avhengig av regnskog-drepende og 20døgn reisende soyabønner for å få dyr som vokser raskt nok. MAKES NO SENSE AT ALL. Siter
yurij Skrevet 10. Mars 2013 Rapporter Skrevet 10. Mars 2013 Ale you sulplised? Hva tenker vi om "kyllinger" som vokser seg til 1,5 kg på 30 dager? Siter
Lola Pagola Skrevet 10. Mars 2013 Rapporter Skrevet 10. Mars 2013 Så bra at kyllingproduksjonen og svineproduksjonen stoppes/reduseres da! 1 Siter
Gjest Skrevet 10. Mars 2013 Rapporter Skrevet 10. Mars 2013 Så bra at kyllingproduksjonen og svineproduksjonen stoppes/reduseres da! Du leste ikke hele artikkelen gjorde du? @ yurij - næ, trodde nå engang at kraftforet ble produsert i norge jeg. Men det er jo ingen ting som produseres lokalt eller i norge lenger. Burde jo ikke bli overraska. Er kanskje ikke så overraska heller. Mest oppgitt. Siter
Pringlen Skrevet 10. Mars 2013 Rapporter Skrevet 10. Mars 2013 Men det er jo ingen ting som produseres lokalt eller i norge lenger. Jo jo; hjemmelaga lam, ælj fra skauen og fersk hvitfisk ;-) Siter
Gjest Skrevet 10. Mars 2013 Rapporter Skrevet 10. Mars 2013 Hva eter lammene da? Er foret til lammene produsert i Norge? Siter
Lola Pagola Skrevet 10. Mars 2013 Rapporter Skrevet 10. Mars 2013 Du leste ikke hele artikkelen gjorde du? Jeg leser alltid bare første linjene i innlegget/eventuelt det jeg vil lese. Linkene åpner jeg aldri, gjetter bare. 1 Siter
Pringlen Skrevet 10. Mars 2013 Rapporter Skrevet 10. Mars 2013 Hva eter lammene da? Er foret til lammene produsert i Norge? Våre lam? Alt de finner om sommeren, og grasballer utover høsten. Null kraftfôr her gitt ;-) Vel - de fleste ekte sauebønder gir vel et tilskudd av kraftfôr før de blir sendt på beite. red: ikke villsau/utegangere da... Siter
Eska Skrevet 11. Mars 2013 Rapporter Skrevet 11. Mars 2013 Oppgitt er ordet. Så dette i tillegg: Dyras for påvirker helsen vår. Siter
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.