Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp med på jobb


Dante
 Share

Recommended Posts

Vi har en BC valp på litt over 4 måneder. En herlig krabat på alle måter. Han er som BC'er skal være, meget energisk og aktiv, noe vi stort sett synes er helt uproblematisk. Han får rikelig med lek når vi er hjemme, turer på ca. 1 time på hvedagene og turer på 2 til 2.5 timer de fleste lørdager og søndager. Mental trening og lydighetstrening får han også daglig, men i varierende doser. Vi går ellers på valpekurs en kveld i uken. Han er smart, lærer fort, er meget trygg på seg selv, svært selvstendig og er egentlig ganske så "tøff i trynet". Tidvis er vi som kjenner ham temmelig overbeviste om at vi har kjøpt oss en Rotweiler forkledd som BC :P

MEN; han er noen ganger grusomt slitsom når vi er på jobb. Han får plenty tisseturer og ganske mye lek med oss og våre kollegaer, samt med diverse intetanende personer som kommer inn døren :lol: Litt mental trening får han også på jobb, men kun små doser. Men vi skal jo tross alt få gjort litt jobb på jobben også, så vi kan ikke underholde han hele dagen. Han har en god seng på kontoret samt diverse leker og et tyggebein. Når han kjeder seg oppstår det noen dager utrolig mye uønsket adferd som å bite på ledninger, møbler, søppel og alt annet han måtte få tak i. Enkelte dager blir det mildt sagt utrolig frustrerende, lol.

Så til dere som har hatt med valper på jobb;

- Hvordan har dere løst denne typen problematikk?

Trenger noen lure innspill :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes kanskje at det høres ut som at dere gjør litt for mye med han på jobb. Jeg ville kanskje ha kuttet ut denne lekingen og hilsingen, og heller trent litt på at han skal ta det rolig når dere er på jobb.

Nå skal det sies at ingen av rasene jeg har er kjent for være superaktive, så det kan hende jeg er litt utpå jordet her :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Ulla-Britt

Jeg lekte aldri med hunden da hun var med på jobb. Kolleger ble bedt om å overse henne, hvis ikke hadde hun giret seg opp hver gang noen stakk hodet inn døra mi. Å være med på jobb var rett og slett ganske så kjedelig, og det eneste fornuftige å gjøre var å legge seg og slappe av. Hun fikk korte tisseturer og en halvtimes rusletur i lunsjen. Ellers latet jeg som om hun ikke var der. Hun fikk også en ganske lang tur før arbeidsdagen startet. Det tok ikke så lang tid før hun så på kontoret som et rolig sted det ikke var noe vits i å være tulling i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at det er lurt å kanskje trene mer på ro-trening. Lære seg at han ikke skal bli underholdet hele tiden, og at man av og til bare tar det helt kuli. Ellers vil jeg tro du får en hund som HELE tiden forventer at det skal skje noe. Og det gjelder både borte og hjemme. For meg er det viktig å ha en hund som kan slappe av hjemme, med god av-knapp, og vi har trent mye på ro, og bliiiiii. Folk har jo forskjellige ønsker med hunden sin, og jeg skal ikke si at min måte er den riktige, men jeg tror det er noe i det Ulla-Britt sier, lære hunden at det mest fornuftige den kan gjøre er å legge seg og slappe av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...