Gå til innhold
Hundesonen.no

Nybakt omplasseringsfamilie - hva skal vi huske på?


Ompalompa
 Share

Recommended Posts

Vi har nettopp overtatt en 5 år gammel Jrt-tispe, omplassert fordi forrige eier ikke hadde tid nok til tur og trening. Hun vært hos oss i snart to uker, og ting går veldig fint så langt. Hun er kontaktsøkende, kosete og alltid klar for tur! Både voksne og barn i huset (4 og 8 år) har blitt veldig glad i henne.

Jeg har hatt andre hunder tidligere, men da andre raser (Vorsteh og blandingshund, alle tisper). Dette er første gang vi har en omplasseringshund, og jeg lurer på om det er noe spesielt vi bør huske på? Det være seg registre vi skal oppdatere, hvordan og når komme igang med trening etc. Alle tips/erfaringer tas imot med takk! :)

Foreløpig har den største utfordringen vært at hun spiser veldig lite. Hun spiser mindre en halv rasjon per dag. Hun er nok litt bortskjemt fra forrige hjem, der hun fikk mye mat ved bordet, fra babyen i familien, som syntes det var stas å kaste maten sin ned på gulvet. Hos oss får hun i utgangspunktet bare tørrfor (Royal Canin mini). Hun er overvektig nå (veier ca 8,5 kg) - hvor mye bør hun ca veie? Hun er ganske standard jrt-størrelse, ikke av de minste. I og med at hun har litt mye ballast, er det ok at hun kun småspiser? Eller bør vi gjøre noe for å øke apetitten hennes? Det er kanskje ikke så uvanlig at en omplassert hun sturer litt?

Jeg trenger også tips til hvordan vi kan gi henne hjernetrim - nettsteder, artikler etc. - slik at hun kan få alle utfordringer hun trenger for å trives godt hos oss :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En frisk hund har ikke for vane å sulte i hjel. Hvis hun er overvektig så ville jeg ikke bekymret meg noe særlig over at hun gir inntrykk av å være småspist. Du kan jo evt. bytte fôrmerke neste gang du kjøper mat til henne hvis hun ikke liker det du gir henne nå noe særlig. Du sier at hun spiser en halv rasjon. Mengde mat som står på fôrposen er bare veiledende, og det individuelt hvor mye de trenger. Hvis hunden veier 9 kg og egentlig skal veie 6 f.eks., så bør du gå ut i fra veiledende mengde for en hund på 6 kg, og ikke en på 9 f.eks.

Du kan jo begynne å veie henne en gang i uken, så kan du følge med på vektutviklingen? Hvis hun ikke raser ned i vekt, så spiser hun jo nok, og gradvis vektnedgang er jo positivt for en overvektig hund.

Lykke til videre! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om hunden er overvektig og du mener den spiser for lite, så spiser den nok mer enn nok ;) Evt så slanker den seg av seg selv.

Hva hun bør veie er vanskelig å si, det går mye på hvordan hunden "kjennes" ut over hofte og ribbena.

Terriere er glad i å bruke nesen sin. Ofte er det helgekurs i spor og det er en kjekk aktivitet for små og store. Evt lære den å "finne barna" som gjemmer seg og få noe godt/lek som belønning. Fin måte å aktivisere hele famillien i skogen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første tips er og ikke tenk så mye på at hun er ny osv, bare begynn med dere har lyst til, bare start med enkle og gøyale ting og øk på lengde og vanskelighetsgrad etterhvert som dere blir kjent. Ang mat osv så ville jeg ikke begynt og skjemt henne bort nå. Legg opp til at det blir slik dere vil ha det også tar hun nok poenget rimelig kjapt når hun skjønner at her i huset så kommer hennes mat i matskåla og ikke ved kjøkken bordet. Friske hunder sulter seg ikke i hjel så det går seg nok til rimelig kjapt.
Det finnes mange tråder om matleie hunder, mitt tips er og gi mat en eller to ganger om dagen og det som ikke spises opp taes vekk og blir borte frem til neste måltid.

Start med gode rutiner og vær konsekvent nå og ikke la henne få viljen sin med alt mulig rart fordi den er ny, så slipper dere og reparere uvaner i ettertid.

Fin aktivisering er triksetrening, og der anbefaler jeg denne boken. Spor er fin fint og godbitsøk i snø eller på plena. Agility er også fin trening og en god måte og bygge bånd på og morro for hund og eier :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Har du sett på Hundlands? De har jakker ned i xxs: https://www.hundlands.com/en/collections/hundagare
    • Ikke bare du som var syk i jula. Det var også han med den andre hunden, som jeg ikke vil at min hund skal omgås. Så da fikk junior være med på juleselskap. Herlig 🎄❤️
    • Min første hund ble angrepet av naboens store aggressive hund. De betalte veterinæren, og jeg valgte å ikke anmelde. Tror bare det å få en ekstra-regning på denne måten, fikk de til å passe bedre på hunden sin. For det gjorde de 👍 Jeg tenker at en anmeldelse vil bli henlagt uansett. De har kanskje tatt lærdom av denne hendelsen?
    • For å starte med det siste. Nei, de bør ikke ligge i samme bilbur. Uansett hvor godt de går overens så er det en fare for at de kan skade hverandre dersom det skjer en ulykke. Eller bare en bråstopp for den del, der den ene blir dyttet inn i veggen av den andre, tråkket på etc. Da har du i tillegg til en potensiell ulykke kanskje to redde hunder som sloss innestengt i et lite bur. Det med kjønn er litt smakssak. Selv tror jeg aldri jeg kunne tenkt meg å ha en av hvert kjønn, med tanke på faren for tyvparing. Uansett hvor nøye man er så kan uhell skje, og hunder kan være kreative. For ikke å snakke om potensialet for høyt stress i lengre perioder for hannhunden som bor med løpetid, om man ikke har mulighet for å sette bort en av hundene noen dager i den verste ståtiden. Våre hunder var adskilte fram til begge var voksne nok til å ikke finne på noe tull. Da hadde vi et åpent bur eller en kompostgrind i en døråpning, og en hund på hver side, så de kunne se hverandre, men ikke styre hverandre opp. Så fort begge var voksne og rolige hjemme alene var de bare løse sammen på stua. Nå skal det sies at det var vesentlig størrelsesforskjell der (ridgeback og gårdshund), men jeg tror jeg uansett ville gjort det, så det ikke oppstår noe konflikt uten at noen er der.  
    • Åh godt den er fjernet og hun er symptomfri❤️💜Får håpe du får ha hun med deg lengere enn forventer og hun har virkelig hatt et fantastiskt,aktivt liv🥰
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...