Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet (endret)

Var interessant den Food Inc filmen. Kom videre til "Farmaggedon" og så den også da, den var også skremmende med tanke på hvordan myndighetene driver i USA. Var noen utrolige fakta som om det fantes stort sett bare 13 slakterier i USA (teller antagelig ikke med de helt små, lokale?) og hvor stor makt enkelte aktører har. Så det er forhåpentlig bedre her i skandinavia, men interessant å se.

Jeg har blitt flinkere til å bruke maten jeg kjøper de siste årene, før var det ofte mye gikk til spille. Det siste året har jeg også tatt en del gamle oppskrifter fra farmor etc frem så da er det jo mer tilpasset vårt utvalg av indigrenser. I dag blir det lapskaus, selvlagt fra grunnen, men riktignok med en buljongterning. Jeg bruker nesten aldri noe posemat el. Målet er å bli kvitt den siste synderen som buljongterninger. Bruker fersk gjær etc, men når jeg er lat blir det noen ganger frossen pizza selv om det er mye mindre enn før. Nå prøver jeg å lage større porsjoner med mat laget fra grunnen slik at jeg minst har 3 måltider, fryser og varmer opp.

Det jeg vil forkusere litt mer på nå og prøve å skjerpe meg på er å bruke lokale slaktere og fiskehandlere. Kikket litt på nettet i går og må få lage noen rutiner der. Har vært dårlig på å undersøke sånne ting. Det er en økologisk slakter bare et par hundre meter fra meg, så den bør jeg sjekke, får heller prøve å være bevisst på tilbud og mengde/utnyttelse siden det nok er en del dyrere.

Edit: link til Farmageddon

Endret av 13de
Skrevet

Ja Food Inc dokumentaren satt spor i meg også. Tenk at det på et slakteri alene slaktes 32.000 svin alene, per dag! Med bare 13 store slakterier i et enormt land betyr det også at dyr fraktes langt (og dermed lenge) før slakt, med svært begrenset plass og uten vann og mat.

Jeg har ikke en prinsipiell motstand mot å spise dyr, men det går på hvordan dyrene behandles før de dør, så jeg prøver å gjøre noen valg ut ifra det.

Mine valg:

Jeg bruker ikke dun, ettersom de ofte er ribbet levende, er "vegetarianer" i eks USA og Asia (spiser noe fisk og skalldyr), i Norge prøver å redusere kylling og svin til fordel for sau og storfe og bruker økologiske egg. Jeg prøver også å spise vegetar hvert fall en dag i uka, og generelt redusere kjøttforbruk (også av resurs / bærekraftig forbruk hensyn)

Edit: mobilteksting er noe hærk...

Skrevet

Marion Nestle, som jeg nevnte, har forresten også skrevet en bok om dyremat:

0520257812.jpg

Marion Nestle, acclaimed author of "Food Politics", now tells the gripping story of how, in early 2007, a few telephone calls about sick cats set off the largest recall of consumer products in U.S. history and an international crisis over the safety of imported goods ranging from food to toothpaste, tires, and toys. Nestle follows the trail of tainted pet food ingredients back to their source in China and along the supply chain to their introduction into feed for pigs, chickens, and fish in the United States, Canada, and other countries throughout the world. What begins as a problem 'merely' for cats and dogs soon becomes an issue of tremendous concern to everyone. Nestle uncovers unexpected connections among the food supplies for pets, farm animals, and people and identifies glaring gaps in the global oversight of food safety.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...