edlitam Skrevet 10. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2013 Jeg har jo fått meg meg at det ikke lengre er "in" å lage mat med sukker og mel mer, alt skal være så sunt og hippt. Jeg sitter å titter litt rundt men det er jo en jungel av kosttilskudd, sukriner, stevia, mandelmel osv der ute. Så jeg lurer på hva bruker du av det utradisjonelle på kjøkkenet? Baker du med noe spennede? Eller kanskje du spiser noe kosttilskudd som har hatt kjempegod virkning? del gjerne oppskrifter også Jeg tar bare c-vitaminer, jern og b-vitaminer jeg. Så morsom er jeg. Prøvde du grønne algeting men det merket jeg ikke noe forskjell på. Ooog så tar jeg stevia i teen om jeg vil ha det bittelitt søtere. Men vet ikke hva annet jeg kan bruke det til Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Renate A Skrevet 10. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2013 Jeg kan IKKE ha kosthold uten brød, da blir jeg kjempe slapp og er ikke ok å leve med. Til middag så lager jeg vanlige "norske" middager som regel (er oppvokst på husmannskost, så henger litt igjen der, men lager taco, pizza osv altså, bare ikke kjempe ofte), har jeg lyst på ris eller pasta så spiser jeg det. Siden jeg har stomi (pose på magen)(litt personlig idag kjenner jeg...) så kan jeg ikke spise råe grønnsaker, epler osv, skal jeg spise grønnsaker osv så må det være såpass kokt at det det er mykt eller jeg må tygge det super godt (ofte hjelper ikke det heller). Råe grønnsaker, hard frukt, nøtter osv har en tendens til å sette seg fast i tarmen min (har kun tynntarm igjen) og det gjør så sinnsykt vondt at jeg må ha så sterke smertestillende som nesten slår ned en hest, og det sier seg selv at man da unngår det som gjør så vondt Så...jeg spiser kosttilskudd og kalium (til skjelettet mitt) hver dag, når jeg begynner å føle meg slapp så kjøper jeg en boks med jern og spiser det en gang om dagen til boksen er tom, også kjøper jeg en ny når jeg blir slapp igjen, ca 2bokser i året. Er såpass spennende da at jeg har solsikkekjerner i yoghurten min , men som sagt da må jeg tygge det super godt for at det skal gå bra, solsikkekjerner er så utrolig godt at jeg klarer ikke la være å spise og det går i små mengder. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HHC Skrevet 10. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2013 Jeg prøver å kutte litt ned på karbohydrater. Jeg spiser f.eks 2 kokte egg og 1 avokado (liten, typ first price str) til frokost fremfor brød eller knekkebrød. Og det metter faktisk mer og lenger for min del Kutter også ned på teite halvfabrikata mellommåltider med å spise vaniljekesam med bær eller cottage cheese med kanel. Jeg har kjøpt inn sukrin, og dette bruker jeg der jeg bruker rent sukker (som på grøt). Fordi det smaker det samme og er bedre for min del Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
yurij Skrevet 10. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2013 Jeg har aldri spist pasta,poteter,sukker eller hvitt mel. Jeg er oppvokst med fisk,grønnsaker og økovarer og har fortsatt å spise slik etter at jeg ble voksen også. Bruker sukrin eller stevia i stedenfor sukker. Jeg har alltid hatt mandelmel og chiafrø på kjøkkenet så jeg har ikke akkurat startet på noen new wave Kan ikke skjønne at steinalderkost liksom skal være moderne Det er vel noe av det mest gammeldagse som finnes 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Castella Skrevet 10. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2013 Det er jo disse algene da...Chlorella og Spirulina som er ekstremt næringsrik mat (ikke kosttilskudd) hundene mine får litt Chlorella for nå har jeg hørt fra mange hold at det er fint å gi...de får bare litte grann. Så er det jo å bytte ut smør og olje mot ekstra virgin økologisk kokkos olje...kokkos olje er veldig bra for kroppen og tåler mye høyere tempraturer enn andre oljer uten å bli dårlig. Så det er mye bedre å steke med. Hundene mine får en skje kokkos olje hver dag også Så Goji bær... den sunneste frukten i verden, ta en liten neve og få lite mange antioksidanter og vitaminer som 10 appelsiner. Ellers hamp seeds skal jo være veldig bra og chia seeds... Du kan ta en stor boks, fylle den med nøtter, sunn økologisk musli, frø og tørket frukt + litt chia seeds og hamp frø og spise til frokost og du får en frokost full av næring og proteiner som metter lenge Jeg spiser ikke disse tingene selv, men resten av familien gjør det Jeg spiser burger, pizza og alt som er usunt burde vært like sunn på hundene Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hermes Skrevet 10. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2013 Jeg har vokst opp i brødfamilie, hvor det alltid var poteter til middag, og hadde vi pasta så var det gjerne ris til i tillegg (stor familie, og en lasagne mettet ikke hele flokken), så har litt vanskelig for å kutte ut mye av dette. Jeg spiser vel egentlig bare variert, og er mer opptatt av å lage noe nytt og spennende enn å lage noe som skal være "sunt" hvis jeg prøver noe nytt på kjøkkenet. Brødet er visst ikke bannlyst lengre: http://www.forskning.no/artikler/2012/desember/343639 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
edlitam Skrevet 10. Januar 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2013 Hva er chiafrø og hampfrø godt for? Og kan jeg bytte ut mandelmel med vanlig mel? Jeg har byttet ut nesten all pasta, ris og poteter med kun grønnsaker og rent kjøtt. Er ikke alltid jeg lager mat selv så er ikke alt jeg får bestemt. Men dette med alger, joda det skal være ekstremt sunt, men hvilken effekt har det på et sunt oppegående ungt menneske? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HHC Skrevet 10. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 10. Januar 2013 Jeg har aldri spist pasta,poteter,sukker eller hvitt mel. Jeg er oppvokst med fisk,grønnsaker og økovarer og har fortsatt å spise slik etter at jeg ble voksen også. Bruker sukrin eller stevia i stedenfor sukker. Jeg har alltid hatt mandelmel og chiafrø på kjøkkenet så jeg har ikke akkurat startet på noen new wave Kan ikke skjønne at steinalderkost liksom skal være moderne Det er vel noe av det mest gammeldagse som finnes Og Stevia bruker jeg! Særlig i iskaffen min, genialt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
puddellover Skrevet 12. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 12. Januar 2013 Jeg bruker stevia, og andre søtningsmiddel man får på dagligvarebutikken. Sukrin liker jeg ikke på grunn av den isende, ekle ettersmaken. Ellers har jeg alltid bakepro (nøytralt protein som tåler høye temperaturer) , sjokoladeprotein og vaniljeprotein i skapet. I stedet for mel har jeg kokosmel (som jeg bruker i små mengder pga kaloritetthet), jyttemel eller bokhvetemel og johannesbrødkjernemel som fungerer som fortykningsmiddel. Mandelmel er jeg ikke glad sånn smaksmessig, men det er greit å ha i skapet. Ellers lønner det seg å ha yaconsirup i skapet, da man kan lage mye digg av det! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
edlitam Skrevet 13. Januar 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 13. Januar 2013 Oppskrifter da folkens, jeg vil også lage digg av yaconsirup Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
puddellover Skrevet 13. Januar 2013 Rapporter Share Skrevet 13. Januar 2013 http://www.kriweb.no/ http://www.kriweb.no/2012/05/26/peanottkarameller/ http://mjuuugly.blogg.no/ Inspirasjon 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.