Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til underlag til hundetrening


Gidske
 Share

Recommended Posts

Jeg går litt med tanker om å gjøre om den ene etasjen på låven til hundetrenings-sal.

Det er betonggulv i den aktuelle etasjen, og jeg lurer på hva slags underlag jeg eventuelt må ha for å kunne trene her. Tenker både på friksjon (ikke skli så mye ved høy fart) og demping (for å unngå slitasjeskader). Betonggulvet er bærende, og må derfor bli liggende, men ser for meg å legge på et lag med et eller annet over.

Innimellom står det stolper av stål (også bærende). Må disse polstres for å unngå kollisjoner, eller er jeg litt for overbeskyttende da?

Noen tips fra andre med tilsvarende prosjekter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ville brukt kunstgress :) og jeg hadde kommet til å polstre stolpene med noe i en sterk farge (kontrasfarge i forhold til underlaget), for sikkerhets skyld. :) (har en hund som blir "blind" når han løper etter ball, så ser med gru for meg hvordan det ville vært om stolpene ikke synes godt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir ikke kunstgress litt dyrt? Om det skal være noe poeng må det vel være skikkelig kvalitet, at mattene ligger godt og at det demper. Det går jo an å bare ha det i en del av etasjen da, så kan man trene hopp og slikt der. Fri ved fot og mye annet kan man jo gjøre på betong?

Hadde det vært bedre å bruke tregulv? Er det på loftet, men der er det litt smalere på skrånende tak, så ikke så god plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Flis er et godt alternativ om du kan få det billig fra sagbruk/høvleri. Da bør du velge en type som er ganske finkornet altså ikke for mye kutterflis. Mer type kløvflis. Den kan godt være litt rå også, så støver det mindre. Om du velger sand, så ville jeg gjort som i enkelte ridehus, blandet inn fillerester, for mer fjærende underlag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med torvstrø? Lage talle av det med en hoppetusse. Google Degernes strø- eller torv. Kjøpes på FK, er svært rimelig. Støver ikke.

Super ide! Brukte det til hestene når vi hadde det, og var veldig fornøyd med det. Er en liten biltur vekk, men det kan man da klare. Da er det vel ikke helt krise om noen hunder går på do under trening heller, bare å skuffe vekk!

Tusen takk for mange tips alle sammen, nå gjenstår det bare å bestemme seg om det skal kuer eller hunder inn i låven :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...