Gå til innhold
Hundesonen.no

Holdbarhet på kjøtt i fryser


Gjest
 Share

Recommended Posts

Foreldrene mine har funnet frem endel gammelt kjøtt fra sau og storfe i bunnen av fryseren de ikke skal ha selv da det har ligget der mellom 2-3 år (!).

Kan jeg gi det til hunden? Kjøttet er ikke behandlet på noen måte siden det er fra egne slaktedyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dypfryst kjøtt holder seg nærmest uendelig, men fett kan harskne noe. Tin og lukt på det, rett og slett, er det dårlig vil det lukte. Lukter det fint og bare rått kjøtt, kan selvsagt hunden få det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mammaen min lærte meg som menneskemat:

Frys: 1 år

Fryseskap: 6 mnd

2 år hadde jeg nok gitt til bikkjene, men prøvd men en liten prosjon først.

3 år syns jeg høres litt mye ut.

Det synes jeg høres rart ut. Selv spist kjøtt som har ligget pakket inn i fryseren minst 3-4 år og det var overhodet ikke dårlig og smakte veldig godt. :) Men eneste måten å finne ut av det på er å lukte på forhånd når det er tint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det synes jeg høres rart ut. Selv spist kjøtt som har ligget pakket inn i fryseren minst 3-4 år og det var overhodet ikke dårlig og smakte veldig godt. :) Men eneste måten å finne ut av det på er å lukte på forhånd når det er tint.

Min mor har jobbet på kjøkken/servitør i hele sitt liv. Så jeg vil tro hun også mener kvaliteten på kjøttet i seg selv, ikke nødvendigvis at det er "farlig" å spise. :)

Hentet fra matprat.no

Endret av Jonna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv gått på kokkelinje, jobbet på kjøkken og jobber nå i kantine, og har alltid vært om å gjøre å kaste minst mulig mat for å si det slik. :P Men vi selger selvsagt ikke melk e.l som har gått ut, da smakes det heller på forhånd og brukes til bakverk e.l ved behandling om det ikke er smakt/luktet dårlig av oss på forhånd, for i de aller fleste tilfeller er både kjøtt og annet helt fint selv etter holdbarhetsdato.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tråden var midt i blinken for meg akkurat nå. Jeg tok nemlig nettopp ut lammekoteletter fra fryseren som har ligget der i et halvt år. Da spiser jeg dem med god samvittighet jeg da. (At jeg ikke har hverken poteter eller ris er en helt annen sak. Lammekoteletter med pasta? Jeg har penne og skruer og litt forskjellig ...).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde luktet på det og spist det selv uten problem. Vi spiste elgsteik i forrige uke som hadde ligget i fryseren i fem år, den var namnam :D Om kjøttet har vært dypfryst så holder det (stor sett) veldig, veldig lenge er min erfaring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viltkjøtt tåler lang tid i fryseren i alle fall; det ser man også på matpratlinken til JeanetteH; der er reinsdyrkjøtt oppført med over 12 mnd.

Sjølv har jeg spist årgangshjort (!) som er i alle fall 7 år gammel... og det smakte helt ok.

Så til bikkjene hadde jeg ikke stusset med å gi kjøtt som er noen år nei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper det er greit for TS at jeg kupper tråden litt??

Fryseren her jeg bor er rar. Trodde først den lekker, altså tiner, fryser, tiner, fryser. Fordi det er rim/is på skuffene (fryseren ble avrimet for 2 uker siden) og kjøttet blir hvitt. Men den virker så vannvittig kald! Kan den rett og slett være for kald? Kjøttet ser tørrfryst ut hvis dere skjønner... Og hvor lenge holder evt menneskemat i denne fryseren?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...