Gå til innhold
Hundesonen.no

Innkjøp av utstyr til valpen


Miavoff
 Share

Recommended Posts

Det begynner å nærme seg til vi henter valpen, Boble (papillon). Først vil jeg gjerne understreke at jeg har lest gjennom de egentlige sonenregler her på forumet :angel:

Hundemat skal jeg ikke tenke noe særlig mye på, ettersom jeg vil få en pose/sekk mens vi henter valpen. Det er altså alt annet jeg skal kjøpe inn før valpen blir hentet. Trenger altså råd og tips til kjøpeliste (har tenkt å bestille alt gjennom internett... Eller er det en lur ide å handle alt på en butikk?)

Hundekurv (Av tre eller plast?)

Hundebånd (flexibånd eller vanlig bånd?)

Matskål (Metall?)

Brystbånd (Eller hva skal jeg kalle dette båndet som dekker brystet, og ikke halsen...?)

Hundesnop (Mat til å brukes som belønning.. Navn...Merke...?)

Hundebur som kan brukes til fly? (Vi skal reise bort i julen, og valpen blir med inn i flyet...)

Bæsjeposer, helt klart

Er det flere jeg har glemt? Eller anbefaler du noe annet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville kjøpt en god sele, hatt et lett og greit kobbel, kjøpt en billig hundeseng på clas/biltema ol fordi valper ofte liker å ødelegge ting. Matskål er det ett fett om du har keramikk,metall,plast ol. Snop så kan du bruke pølser du skjærer opp, eller kjøpe poser med små godbiter i forskjellige smaker på dyrebutiukkern. Man finner ofte etter en stund sine og hundens favoritter. Ellers ville jeg kjøpt noen leker og tyggepinner, f.ex oksepeniser/griseører ol, det er kjekt til valper som klør i tenna. + litt tauknuter ol ting for å holde litt orden på kløe behovet. Også har du noe å avlede med om de prøver seg på møbler ol :P

Jeg ser du skal fly, og du skal ha papillon så da ville jeg kjøpt en liten flybag :) evnt kan du kjøpe hardplast bur bare pass på at målene går inn i flykabinen (står hos hvert flyselskap).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra du har satt deg inn i de egentlige reglene :whistle::lol: .

Ja, gå for billige ting, selv om du har liten rase så vokser de fort ut av de aller minste størrelsene. Samt de tygger, tisser og på alt. Ekstra hundetepper/håndklær kan være nyttig på liggeplassen/bur om du bruker det.

Vi kjøpte ikke så mange leker før han var i hus, for det er først da du finner ut hva slags ting de er mest interessert i. Om de liker myke ting av stoff, hard plastikk, myk plastikk osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har matskål og vannskål av metall og jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å tenke langt nok til å velge de med sånn gummilist rundt. Jeg hater lyden av metall mot fliser (vi har fliser på kjøkkenet der hvor hunden spiser), og den listen forhindrer at han kan flytte på skålen (og om han skulle klare det lager det ikke lyd).

Ellers fant jeg ut at det var lurt å ha mye, billige tørkeruller, for det gikk det en del av i begynnelsen. Og en sånn billig sprueflaske fra Europris som jeg hadde vann- og klorinblanding til å tørke opp der uhellet hadde vært ute :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tørkerull. Masse tørkerull! ;)

Ikke kjøp flexibånd, kjøp bare et vanlig kobbel. Og sålenge du ikke går ved veien hvor det er trafikk, vil valpen den første tiden fotfølge deg uansett :) (jeg har en valp på 12 uker nå, og vi bruker KUN kobbel der det er biler - ellers går hun bare løs)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundekurv (Av tre eller plast?)

Billig billig, stor fare for at valpetennene setter sine merker! :P

Hundebånd (flexibånd eller vanlig bånd?)

Smaken er som baken, jeg foretrekker vanelig kobbel.Men pass på at kroken ikke er for stor og tung for valpen

Matskål (Metall?)

Jeg ville gått for keramikk eller metall. Etter vask i oppvasmaskin inneholder plastskåler 5x flere bakterier enn keramikk eller metall.

Brystbånd (Eller hva skal jeg kalle dette båndet som dekker brystet, og ikke halsen...?)

Jeg brukte puppiasele på min valp og er veldig fornøyd, kommer til å bruke de på neste valp også. Selges billig på ebay ;)

Hundesnop (Mat til å brukes som belønning.. Navn...Merke...?)

Smaken er som baken! :P

Harly får frolic, kjøpes på matbutikken, Handlers sine treningsgodbiter med kylling og fisk, og litt digg som pølser og kjøttboller.

Hundebur som kan brukes til fly? (Vi skal reise bort i julen, og valpen blir med inn i flyet...)

Pass på at bunnen er tett og holder flyselskapets krav til maks mål :)

Bæsjeposer, helt klart

Er det flere jeg har glemt? Eller anbefaler du noe annet?

Leker og tyggebein :)

Leker handler jeg hovedsakelig på ebay og cleanrun.com.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...