Gå til innhold
Hundesonen.no

Mikrobølgeovn - bra eller dårlig?


Lola Pagola
 Share

Recommended Posts

Jeg vil tro mikrobølgeovnen i første omgang øker kreftrisikoen i og med at alskens ferdigmat (fjordland, toro ditt og datt, ferdig-barnemat med mye mer) krever mikrobølgeovn-varming. Dette er ikke bare søppelmat, men "livsfarlig" mat. Og et inntog av en mikrobølgeovn vil senke terskelen for å kjøpe dritt-mat - og ergo øke kreftrisiko.

(Joda, jeg er ikke så skinnhellig at jeg aldri har spist fjordland. Eller toro, jeg har prøvd sånne toro-retter som piper 2 gang det siste året på jobb. Det blir med det :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 54
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nemlig . Jeg har et massivt antall porsjonsbokser med hjemmelaget kålstuing og kålrotstappe i fryser'n. Det tar 3 min å tine dem i micro'n i emballasjen - mye lenger tid med ovnen, og man bruker kasse

Jeg arvet en relativt ny mikrobølgeovn for et par år siden, og siden jeg tross alt har plass til den på hybelen fikk den være med ned til Ås. Men jeg bruker den knapt... Tine kjøtt gjør jeg i kaldt va

Ikkeno farlig med microbølgeovn Selvfølgelig vil det være unntak - noen reagerer jo på alt, men forskning sier at microbølgeovner ikke er farlige og gjør ikke noe spesielt med maten. Kjøp deg en du,

Jeg vil tro mikrobølgeovnen i første omgang øker kreftrisikoen i og med at alskens ferdigmat (fjordland, toro ditt og datt, ferdig-barnemat med mye mer) krever mikrobølgeovn-varming. Dette er ikke bare søppelmat, men "livsfarlig" mat. Og et inntog av en mikrobølgeovn vil senke terskelen for å kjøpe dritt-mat - og ergo øke kreftrisiko.

(Joda, jeg er ikke så skinnhellig at jeg aldri har spist fjordland. Eller toro, jeg har prøvd sånne toro-retter som piper 2 gang det siste året på jobb. Det blir med det :P )

Det er vel her svaret på ganske mye ligger egentlig. Hva man velger å dytte i seg. Leste akkurat en artikkel om at skiftarbeid øker risikoen for diabetes, og lurer egentlig på om de tar hensyn til hva folk dytter i seg. De som jobber natt, spiser veldig usunt, og det i seg selv øker jo risken for sykdommer.

Samme med disse artiklene om folk som "spiser seg frisk" og "med mat som medisin". Det er vel i utgangspunktet at man spiser seg syk i førsten, og så endrer kostholdet og blir friskere...

Men litt OT dette. Jeg synes bare det er veldig interessant... :P

Edit: Først var det transfett, så palmeolje og neste på lista er furan som vi ikke skal spise.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det er fjordland som øker risikoen for kreft, eller er det selve mikrobølgeovnen?

For min del blir det hverken mer eller mindre ferdigmat hvis jeg kjøper mikro. Intensjonen er egentlig bare rask frokost (havregrøt) og popcorn. Og oppvarming av rester. Kommer ikke til å kjøpe mer ferdigmat bare fordi det blir lettere å tilberede nå. (Som vegetarianer er det uansett veldig lite ferdigmat som kan spises).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Kildekritikk er ikke noe d.r.i.t.t. :D

Kan ikke helt se at du oppgir noe mer kilder?

Kritikk derimot, for meg er alt som styrker min tro mot denslags bare supert.. :D

Det er jo det jeg prøver på. Er tross alt synd (?) å kaste ubrukte ting. Men du vil ikke ha, skjønner jeg :sorcerer:

Ellers takk men jeg kommer gjerne på middag? :D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...