Gå til innhold
Hundesonen.no

ny valp i hus,,, hva når vi må på jobb igjen ?


Hekla
 Share

Recommended Posts

da er det ikke veldig lenge til vi får oss et nytt familemedlem icon_smile.gif vi gleder oss stort.. vi leser til øyet blir stort og vått.. og ser at det er like mange meninger som det er hundeiere icon_wink.gif .... men.. vi skal være hjemme med valpen til den første månden.. i den perioden tenker vi å venne ham til det å være alene.. for tre dager i uken er vi alle ute på dagtid...

det jeg lurer på er.. hva er best ? Bruk av bur ?

Tillgang på bur og en tillgang på huset som er begrenset til feks gangen og rommet sitt ? ...

Jeg er skeptisk til å la ham få "løpe" rundt i hele

huset

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler å gå til innkjøp av kompostgrinder, disse får du kjøpt rimelig på biltema. De er geniale for å lage valpegrind f.ex, evnt stenge av mellom rom, eller beskytte møbler ol.

Ville ryddet et sted valpen kan være, du kan jo la buret stå åpent i et hjøne også har den f.ex en valpegrind eller et rom den kan få være på.

Slik har jeg startet med alle mine, og etterhvert har de fått mer og mer plass.

Lag en større versjon av denne f.ex

IMG_0024.JPG

Kan også legge avis på gulvet tilfelle uhell ol. + legge ut litt leker og evnt tyggeben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler også å starte fra dag 1 med å forlate rommet noen sekunder når valpen er tilstede. Ikke lag noe oppstuss av verken det at du går ut av rommet (evt. lukker baderomsdøren/kjøkkendøren, etc, og heller ingen ros og "dill" når man kommer tilbake. Ignorer om valpen blir veldig glad når du kommer - bare lat som ingenting.

Gjør det til den mest naturlige ting i verden at du går og kommer litt nå og da. Det er ikke sååå mye ugang den kan få til på noen sekunder, liksom.. (Men sørg for at du ikke har levende lys og fineste vasene og lange duker på bordet...)

Nå er jo ikke mine nye valper alene (de har jo alltid selskap av andre hunder), men i prinsipp gjelder det samme uansett. Forskjellen er bare at alene hjemme-treningen er over på en dag eller to når de har selskap.. Jeg begynte på jobb etter tre fridager sammen med valpen min, og hun er stille som en østers når jeg går på morgenen, og bare lekelyder på dagtid (broren min bor som nabo til kjøkkenet mitt hvor valpen er sammen med bostonen Moxy).

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for kjappe og greie svar dere ! Jeg ser jeg skal holde meg her i dette forumet ;).. Det er en lur ting det der å forlate den når man feks skal på badet som den største sannsynlighet.. håper da overgangen går lettere.. jeg er blitt anbefalt å ha bur.. slik at den har et sted å trekke seg tilbake ( sin lille hule liksom ) ... jeg tenkte at den skulle få ligge der første natten.. (med døren åpen ) og så ligger jeg på madrass ved siden av.. åh .. jeg kjenner jeg gleder meg til å få gutten i hus :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjerringa mot straumen:

Hvis valpen er kofmortabel med bur er det en ekstremt effektiv metode for å få en trygg hund alene hjemme. Spør din oppdretter hva han eller hun synes er en fin måte å gjøre ting på. Alle valper er forskjellige og individsforskjeller kan være enorme når det kommer til selvstendighet og mot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjerringa mot straumen:

Hvis valpen er kofmortabel med bur er det en ekstremt effektiv metode for å få en trygg hund alene hjemme. Spør din oppdretter hva han eller hun synes er en fin måte å gjøre ting på. Alle valper er forskjellige og individsforskjeller kan være enorme når det kommer til selvstendighet og mot.

Det er også en ekstremt effektiv måte å passifisere små valper på. Mine ekstremt effektive metoder for å få en trygg hund hjemme er å ha dem løse, da blir dem ekstremt flinke til å roe seg hvor som helst også.
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke anbefalt noe, jeg sier at bur går an å bruke. På lik linje med alt annet må den vurderingen gjøres ut fra valpens individ, og dette ser man kun i samarbeid med oppdretter og i tiden etter valpen er i hus. For alt man vet får man en rolig valp uten destruktive behov, da er bur, grinder og innestengning fullstendig overflødig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk igjen dere . Jeg setter pris på at folk sier sine forskjellige meninger for de vet jeg er mange.. Jeg tenker at det som jeg ender opp med er det som er det beste for hunden og ikke noe annet :) Her må man vel muligens se når den kommer, sin egen plass skal den i allefall ha.. bur eller ikke bur.. Jeg syns dette virker som et fint forum og lufte sine spørsmål i :) dere er flinke til å svare !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å bruke buret som soveplass/liggeplass med burdøren åpen er det jo ingenting i veien med :) Da blir det jo bare en overbygget hundeseng. Så kan jo valpen ha tilgang til det og ellers kunne bevege seg som den vil på et rom eller to når den er aleine hjemme.

Det mange er skeptiske til er alle de nye valpeeierne som helt ureflekterende stenger valpen inne i buret med lukket dør, kanskje både om natten og når valpen er aleine hjemme på dagtid. Det blir lite bevegelsesfrihet over lang tid.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri brukt bur til noen av mine valper og har heller ikke tenkt å gjøre det denne gangen heller (ny valp i november). Jeg har en voksen hund fra tidligere og de kommer til å ha selskap av hverandre.

Dengang Amigo kom i hus fikk han være i hundegården sammen med de to voksne - den er todelt så han stod i ene og tispene i den andre. Greit å ha kontakt men ikke full kontakt når jeg er borte.

Slik skal det nok bli nå også. Jeg har ikke mulighet til å være hjemme en måned så her kommer hjemme-alene-treningen til å starte med en gang. (Får jeg 3-4 dager + helg fri så er jeg heldig).

Vi finner nok utav det :) Jeg har alltid hatt hunder løse i hus og har tilgode å få møbler mm oppspist. Vi får se om sønnen til Amigo vil være unntaket eller ei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...