Gå til innhold
Hundesonen.no

Intoleranse mot... sukker?


Ia
 Share

Recommended Posts

I begynnelsen av sommeren inngikk jeg og en venninne en "pakt". Vi kalte den "Sukkerfri sommer". Vi er begge lei av å være missfornøyd med kropp og sjel, og ville rett og slett prøve oss som halvveis kostholdsfreaker. Vi ble enige om å unne oss ting når vi virkelig hadde en trang for sukker, men kutte ut mest mulig. Jeg hadde akkurat blitt syk, og kunne ikke trene, og hun skulle på en haug ferier som hun var redd for at ville påvirke vekten hennes. Vi gjorde det absolutt mest for å føle oss bra, ikke så mye for vekten. Jeg hadde ikke trodd at jeg kunne bli slankere uten løpeturer og dansing som ellers er en viktig del av hverdagen min uansett, jeg ville bare sørge for at jeg ikke ble liggende i sengen og spise junkfood i to måneder.

Det var mye lettere enn jeg hadde trodd å kutte ut godteri og brus. Jeg kan telle på en hånd hvor mange utskeielser jeg har hatt, og da er det ikke snakk om store mengder heller. Men etter hvert mistet jeg lysten på det, noe som er kjempedeilig!

Men på søndag var jeg på kino. Da spiste jeg en bolle, litt godteri (veldig lite), og et par små never popcorn. Og jeg ble så dårlig! Trenger vel ikke definere noe mer, men det føltes nesten som en matforgiftning.

Jeg trodde liksom det var en engangsgreie. Men i går kjøpte jeg en liten sjokolade for å få tatt ut penger, og ble akkurat like dårlig. Måtte kaste halve, for kvalmen tok liksom knekken på meg. I dag prøvde jeg meg nok en gang, med en slik liten gulrotkake i muffinsform. Og jeg blir altså så dårlig!

Det eneste som går bra, er sukkerfri sjokolade. Og sukkerfri brus.

Er det mulig at kroppen min har "vendt seg av" med sukker? Jeg skjønner ingen ting - jeg har jo hatt sunne perioder tidligere uten at dette skjer. Er det noen som har erfaring med eller kunnskap om noe lignende? Det er jo egentlig kjekt, for jeg har ikke det minste lyst på godteri nå som jeg ender opp med hodet over doskålen hver gang - men jeg vil jo gjerne kunne unne meg noe av og til?

Noen som vet noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Jeg har en ekstrem sukker intolleranse for å si det enkelt så ja det går. Altså jeg kan ikke ha sukker, nesten all fruktsukker, kunstigesøtstoffer, melk og stivelse som finnes i mel (fra korn) den omgjøres til en del av sukker i tarmen. Det må jeg ungå i så små doser som i tabeletter.

Men nå har du jo også hatt kyssesyken og vær forsiktig så du ikke får ettersykdommer. Mange som den har laget tull i kroppen på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en ekstrem sukker intolleranse for å si det enkelt så ja det går. Altså jeg kan ikke ha sukker, nesten all fruktsukker, kunstigesøtstoffer, melk og stivelse som finnes i mel (fra korn) den omgjøres til en del av sukker i tarmen. Det må jeg ungå i så små doser som i tabeletter.

Men nå har du jo også hatt kyssesyken og vær forsiktig så du ikke får ettersykdommer. Mange som den har laget tull i kroppen på.

Wow! Må være vanskelig å unngå så mye. Jeg har oppdaget i sommer at allergiene mine mot frukt har forduftet etter hvert som ejg har blitt eldre (jeg har bare ikke våget å teste det før nå). Sukrin går forresten fint, det glemte jeg å si.

Men du spiser altså ikke søtsaker og slikt i det hele tatt?

Og, ja, kyssesyken skal jeg passe på. Holder meg unna alkohol og store fysiske anstrengelser - ingen av dele er noe stort problem :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

det søteste jeg kan spise er bringebær. Også er det to melsorter som er laget fra grasfamilien som går i små doser så det blir ikke så mye søtt. Også kan jeg spise noen frøsorter Da jeg oppdaget det siste så var det som å gå i begravelse hver gang jeg gikk for å handle mat. Nå er det helt greit å se de tingene som jeg ikke tåler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har det akkurat på samme måte som deg etter at jeg kutta ut alt søtt for en lang periode. Kan nesten ikke spise en liten smågodt-bit engag før det føles ut som om jeg får magekramper. Men sukker i seg selv og i kaker og sånt går det bra. Og sjokolade går bra. Så jeg har heller tenkt at det er noe e-stoffer jeg reagerer på ellernoe :P Ikke godt å si.

Det er ikke det verste som fins da synes jeg, å ikke kunne spise godis ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Jeg har intolleranse det er legene enig om men ja det kan være følelser so sitter i forhold til maten og det kan være en vane det å få en vane som er sunn og fornuftig er jo ikke dumt da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har intolleranse det er legene enig om men ja det kan være følelser so sitter i forhold til maten og det kan være en vane det å få en vane som er sunn og fornuftig er jo ikke dumt da.

Man kan sikkert ha inntoleranse for sukker, men da reagerer man på mer enn sjokolade og kake tenker jeg...:)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

ja jeg reagerer på mye men jeg er av de verste for jeg reagerer på alle bestandelene i sukkeret men kan reagere på bare noen av delene i sukkeret og da er det ikke sikkert det slår så stort ut. Altså noen blir syke av å spise sukker men er friske når dem bruker fruktsukker i steden, noen reagere på kunstige søtstoffer men ikke på sukker eller fruktsukekr hihi detta er envilket. Men også har du ofte følelser med i bilde så det er en nitidig jobb for å finne ut av hva en tåler elelr ikke og en må gjerne teste og blindteste flere ganger før amn kan si eksakt hva man reagere på

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...