Gå til innhold
Hundesonen.no

Viktig informasjon om prøvetaking av innførte gatehunder


Snøfrost
 Share

Recommended Posts

Til veterinærer

Viktig informasjon om prøvetaking av innførte gatehunder

Publisert: 14.05.2012 Sist oppdatert: 15.05.2012

Mattilsynet er nå i dialog med Veterinærinstituttet om den praktiske oppfølgingen av prøvetagningen av innførte gatehunder fra Sør-Euorpa. Mer informasjon kommer i løpet av uken.

Mattilsynet oppfordrer nå alle som har importert hund fra Sør-Europa, og spesielt fra Romania, om å oppsøke veterinær og få undersøkt hunden grundig. Hundeeier må selv betale for veterinærbesøket, men Mattilsynet vil ta kostnadene for analysene. Mattilsynet er i dialog med Veterinærinstituttet, og vil i løpet av uka komme med nærmere opplysninger om hvilke prøver det dreier seg om, og hvor og hvordan prøvene skal sendes inn. Følg med på våre nettsider.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppdatering fra idag:

Informasjon til gatehundeeiere

Publisert: 15.05.2012 Sist oppdatert: 16.05.2012

De siste ukene har det blitt påvist funn av tungeorm, brun hundeflått og hjerteorm på tre gatehunder importert fra Romania. Gjeldende regelverk stiller krav om rabiesvaksine og behandling mot revens dvergbendelorm ved innførsel til Norge, men hundene kan også være smittet av andre sykdommer og parasitter. Mattilsynet ser med bekymring på de nye påvisninger de siste ukene og ønsker nå å få oversikt over status på innførte hunder fra Øst Europa.

Fredag 11. mai gikk Mattilsynet derfor ut med en oppfordring til alle hundeeiere som har importert denne typen hunder fra Øst-Europa, om å oppsøke veterinær for sjekk av hunden.

Mattilsynet dekker analysekostnader

Hundeeier dekker utgifter forbundet med veterinærkonsultasjon, prøveuttak og forsendelse av prøvene ved direkte betaling til veterinær

Mattilsynet dekker analysekostnadene etter regning fra Veterinærinstituttet

Se Veterinærinstituttets nettsider for mer info, klikk på link til høyre på siden.

Honorar for klinisk undersøkelse og prøvetaking hos veterinæren må den enkelte eier dekke selv.

Hvilke hunder faller inn under ordningen

Alle gatehunder som er innført fra Øst-Europa etter 01.01.2012.

I tillegg skal det legges ved informasjon om:

  • Hvilket land hunden kommer fra
  • Når hunden ble innført til Norge
  • Når hunden ble rabiesvaksinert og behandlet mot revens dvergbendelorm (echinococcose)
  • Alle slike hunder bør behandles mot flått, og evt. mot revens dvergbendelorm der dette ikke er blitt gjort
  • I tillegg må det oppgis funn ved klinisk undersøkelse

Kontaktinformasjon:

For privatpersoner: tel 06040

For pressehenvendelser: pressevakt tel 46 91 29 10

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det gjelder alle slik jeg ser det ,men de nyeste funnene som de her refererer til har vært på gatehunder fra Romania. Så de har kanskje litt ekstra fokus nå fra Mattilsynet. Spør du meg så burde det vært påbudt med alle disse testene for enhver hund som kommer fra gatehund eller "hundehus" tilstander. Smittepresset er stort i slike settinger.

Er vel temmelig mye mindre sjanse for at mine hunde på en utstilling i Sverige får meg seg revens lille bendelorm hjem, men behandles må de.

Håper fokuset holdes oppe for å hindre slike ekstrapassasjerer i størst mulig grad!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
    • Men du sier ikke når dere legger dere, man kan ikke forvente at en liten valp skal sove 8t i strekk, det tar som regel litt tid.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...