Gå til innhold
Hundesonen.no

Reisesjuketablettar for hund?


Bellare
 Share

Recommended Posts

Pia har det med å bli kvalm når vi er ute på biltur. Spesielt om det er svingete, og det endar så klart opp med at ho kastar opp. Prøvar å ikkje gi ho mat før vi skal ut og kjøre, og om ho då ikkje kastar opp slim, så siklar ho som ein gris. Dette er då snakk om bilturar på ca. 1 time.

I August flyttar eg, og vi skal då gjennom ein 7 - 8 timars lang biltur, og sidan min bil mest truleg blir tatt på hengar nedover, så bli frøkna sittande i bilbelte eller i eit lite reisebur framme med meg og pappa.

Så då er jo mitt spørsmål: kva reisesjuketablettar gir eg til ein liten hund på ca. 6 kg, og av kor stor dose? Og funkar det, eller er det svært individuelt? Finst det evt. andre middel som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Behandling:

Ved kvalme kan man gi kvalmedempende medisiner. Det har nå kommet et nytt medikament på markedet som er registrert til hund, og som heter Cerenia. Cerenia er reseptbelagt, og må kjøpes gjennom veterinær. Cerenia finnes i tablettform, og gis ca 1 time før avreise. Cerenia er per i dag kun godkjent til bruk hos hunder.

1180360_h8724beb52f63155e2dc7_v1259159870_562x450.jpeg

Postafen (reisesyketabletter til menneske) har blitt gitt i mange år, fordi man ikke hadde gode, kvalmedempende medisiner til hund og katt. Til hund kan man gi 1 tablett (25 mg) til 20-25 kg hund. Til katter gis 1/4-1/2 tablett til en normalt stor katt (ca 4 kg). Tablettene gis 1-2 timer før reisen. Dyrene blir ofte trøtte og sløve når de får Postafen.

Til forskjell fra Postafen blir ikke hundene trøtte av Cerenia og det virker bedre mot kvalme.

Til katter finnes det per i dag ingen gode kvalmedempende medisiner, og man har nok i større grad tydd til beroligende og angstdempende medisiner. Problemet med disse medisinene er at de er vanskelige å regulere, og dosen er veldig individavhengig. Noen ganger kan de til og med virke motsatt, dvs. at katten blir hyperaktiv og enda mer redd.

Det ble tidligere anbefalt å bruke Calmivet tabletter som beroligende til katter som var redde for å kjøre bil. Det anbefales ikke lenger. Calmivet har den effekten at det beroliger dyrets muskulatur, men det tar ikke vekk redselen. Så du får rett og slett et dyr som er akkurat like redd, men som ikke klarer å bevege seg. Det fører igjen til at redselen for å kjøre bil bare blir større.

Ved redsel er feromoner et godt hjelpemiddel. Handelsnavnet på feromoner hos hund er D.A.P (Dog Appeasing Pheromone), og hos katt heter de Feliway.

D.A.P/Feliway spray sprayes rikelig i bilen hvor hunden/katten sitter, minimum 10 minutter før hver kjøretur. D.A.P halsbånd skal sitte på hunden hele tiden, og avgir duftstoffer konstant. Et halsbånd avgir duftstoffer i 4 uker. Feromonhalsbånd finnes kun til hund.

Akupunktur har også en positiv virkning ved reisesyke, og det er mange hunder og katter som har blitt kvitt problemet etter behandling.

Noen sverger til homeopatiske midler/urter og synes de har en positiv virkning mor kvalme.

Det kan være lurt å ikke fore dyret noen timer før bilturen, hvis du vet at den blir bilsyk.

Noen ganger hjelper det å bare dekke til transportburet, så dyret ikke får med seg verden utenfor som ”flyr” forbi vinduet.

Hos hunder med svært utpreget redsel, kan det være aktuelt med angstdempende og beroligende medisiner i perioder. Dette avgjøres i samråd med veterinær.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Xanor er også brukt mot stress og uro ved bilkjøring.

Cerenia høres ut som er godt produkt.

En gang fraktet vi noens valper som hadde fått postafen, og det var ille. Så det har jeg aldri prøvd eller anbefalt.

Ellers kan det hjelpe å gi ingerfærtabletter...Gis senest halv time før kjøring og deretter hver 4 time

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Calmivet har angstdempende effekt ved riktig dosering, det står i pakningsvedlegget og det står i felleskatalogen hvertfall. Har aldri prøvd det på hund, men på katt - med god effekt.

Ellers er jeg enig med trådstarters anbefalinger, Cerenia er nok best om det er oppkast og kvalme som er hovedproblemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...