Gå til innhold
Hundesonen.no

Eurasier noe for meg?


Pyria
 Share

Recommended Posts

Hei! :)

Jeg har lenge lett etter en ny hund, men har blitt stående helt fast i rasevalget.

Eurasier er den hunden jeg har øverst på listen min for øyeblikket, men har ingen personlig erfaring med rasen. Så henvender meg her i håp om at noen kan si om den ville passet meg, eller om jeg bør velge en annen rase.

Jeg er oppvokst med Golden retriver men dette vil bli den første hunden jeg har alene ansvar for.

Hva jeg ser etter er en turkompis + litt freestyle/agility/lydighet bare for moro.

Mine ønsker er:

-Størrelse: ca 10-30 kg da det er viktig at jeg klarer løfte den i badekaret osv.

-Pels: Må klare seg med ukentlig børsting og bad når det trengs, ønsker ikke en hund som må til frisør.

- Hunden må trives med 1-1,5 times tur + tisse turer i uke dagene. Han vil også kunne være ute i hagen når han vil. I helgene vil ha få lengre turer og bli med meg bort på besøk.

Han vil også få litt hjernetrim vær dag.

- Må klarer seg alene hjemme i 6-8 timer på jobbdager

- Må kunne gå overens med katten min

- Må kunne gå overens med andre hunder

- Lite bjeffing, kan godt varsle når noen kommer eller bjeffe i lek men ikke så mye ellers.

- Lite jaktlyst da jeg ønsker og kunne ha han noe løs for og kaste ball/frisbee

- Barnevennelig da jeg mest sannsynelig vil få unger selv engang.

Noen her som kan fortelle meg om Eurasier ville blitt en hund for meg ? :)

( evt en annen rase)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syntes eurasier høres ut som en fin hunderase for deg! Jeg hadde de samme kriteriene som deg, og jeg angrer ikke(nettopp fått nr 2 nå)! Leo elsker agility, men lydighet kan han fort gå lei av hvis man trener for lenge. De kan være selvstendige og litt sta når det gjelder trening, så ville nok ikke valgt rasen om jeg hadde hatt store ambisjoner innenfor lydighet(men vet om eurasiere som konkurrer i lydighet, så ikke umulig altså). Vi har to katter som ikke var vandt til hunder, og det har gått kjempebra. :) Lite pelsstell er det også :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær obs på at jaktlyst kan være veldig varierende i rasen. Noen har ingenting, mens andre igjen har mye.

Pelsstell er det lite av. Rører knapt nok min med børsten utenom røyting. Frem til han mistet valpeulla floka han noe i armhulene og bak ørene, så det er greit å følge litt med og børste oftere det første året. Det hadde sikkert holdt lenge å bade han ett par ganger i året, her blir det noe oftere pga utstillinger.

Trener også konkurranse lydighet med min, og sikter mot start i offisiell konkurranse etterhvert. Det er ingen hund å satse høyt i klassene med, men til moro og hjernetrim er det en helt grei rase.

Ha i bakhodet at det er noe HD og patella på rasen. Stoffskifteproblemer begynner også å bli vanligere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! :)

Skal fortsette og undersøke litt på eurasiere, se om jeg finner noen i nærhet så jeg kanskje kan hilse litt..

Var noen bekjente av meg som sa at Shiba kanskje kunne være noe for meg da Shiba og eurasier var veldig like i gemytt, noen som vet om dette stemmer ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Virker som en Eurasier kan passe deg fint, men angående trening er de veldig forskjellige, ene våres gjør det meste bare jeg finner noe godt, og hun andre gidder ikke særlig mye uansett hva vi gir, men hun er veldig flink på fri ved fot osv som hun selv synes er moro. Men når det er sagt så har halvsøsteren til min opprykk til elite i lydighet (har ikke konkurrert der enda) så alt er mulig hvis du får en som liker å trene.

Min erfaring er at Eurasier er en rase som ikke er så veldig homogen, de er veldig forskjellige i både personlighet og utseende så du kan ikke bare regne med å få en hund med lite jakt lyst osv.

Og angående pelsstell er det veldig lite som trengs, jeg bader de ikke ofte, ca 1 gang hver 4mnd eller noe og grer de når det passer seg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde et par spørsmål til dere som har eurasier :)

Hva veier en voksen eurasier og er det mye størrelse forskjell på en gutt/jente? :P

Også lurte jeg på om dere kan slippe dem løs, eller om dem blir borte med engang?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde et par spørsmål til dere som har eurasier :)

Hva veier en voksen eurasier og er det mye størrelse forskjell på en gutt/jente? :P

Også lurte jeg på om dere kan slippe dem løs, eller om dem blir borte med engang?

Min hanne har blitt relativt grei å ha løs på tur, men i skogen kan han glatt løpe 4-500meter unna. Heldigvis ganske flatt og åpent her, så eg har han stort sett innen synsvidde. Andre igjen gidder knapt å gå særlig langt unna eieren, så her kan du få både det ene og det andre. Det er individavhengig, som det meste annet med rasen. Jobb mye med kontakt og innkalling fra de er valper :)

Angående vekt får du de fra rundt 15 kg, og opp til min hanne som er 31kg. Har inntrykk av at de fleste tisper ligger på 20-25kg, og hannene noe mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge våres kan fint gå løse i skogen osv, den ene holder seg inntil oss mens den andre godt kan ta seg en liten tur (han kan gå utenfor synsvidde men så fort han ser at vi ikke er der så snur han.)

Vekta på våres er 22.5kg på tispa som er ca 51cm høy og 24kg på hannhunden som er 56cm høy, hannen kunne godt veid 1eller 2 kg mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
×
×
  • Opprett ny...