Gå til innhold
Hundesonen.no

Fryse deigemner?


soelvd
 Share

Recommended Posts

Nå har vi endelig supergod plass i fryseren! Det betyr at jeg har goood plass til å fryse ting. Derfor kunne jeg godt tenke meg å fryse deigemner av rundstykker, horn, boller, etc sånn at de kan tas opp til heving på kvelden og heve over natta så vi kan spise ferskt morgenen etter.

Er det noe spesielt jeg bør tenke på? Jeg fryser etter første heving, triller ut og fryser? I vanlige plastposter, elleR? Hvordan hindrer jeg at de kleber på hverandre? Noen med erfaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grovmelsemner er greie å fryse, hev de en gang og trill ut. For å hindre klebing må de singelfryses, dvs ligge med god avstand til hverandre til de er frosne, så kan du legge de i samme pose el boks. Eller legge de lagvis i en boks innpakket i matpapir.

Finmelsemner liker jeg å forsteke, dvs heve, bake ut, heve og så steke halve tiden av normalt, kjøle ned og fryse. Fryses de helt ustekte har de en tendens tilå få gjærsmak..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grovmelsemner er greie å fryse, hev de en gang og trill ut. For å hindre klebing må de singelfryses, dvs ligge med god avstand til hverandre til de er frosne, så kan du legge de i samme pose el boks. Eller legge de lagvis i en boks innpakket i matpapir.

Finmelsemner liker jeg å forsteke, dvs heve, bake ut, heve og så steke halve tiden av normalt, kjøle ned og fryse. Fryses de helt ustekte har de en tendens tilå få gjærsmak..

Har det noe å si om det er tørrgjær eller fersk gjær? Jeg er mest glad i å bruke fersk. Høres ut som det enkleste er å forsteke, da er de vel lettere å pakke også. Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...