Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Nå har vi endelig supergod plass i fryseren! Det betyr at jeg har goood plass til å fryse ting. Derfor kunne jeg godt tenke meg å fryse deigemner av rundstykker, horn, boller, etc sånn at de kan tas opp til heving på kvelden og heve over natta så vi kan spise ferskt morgenen etter.

Er det noe spesielt jeg bør tenke på? Jeg fryser etter første heving, triller ut og fryser? I vanlige plastposter, elleR? Hvordan hindrer jeg at de kleber på hverandre? Noen med erfaring?

Skrevet

Grovmelsemner er greie å fryse, hev de en gang og trill ut. For å hindre klebing må de singelfryses, dvs ligge med god avstand til hverandre til de er frosne, så kan du legge de i samme pose el boks. Eller legge de lagvis i en boks innpakket i matpapir.

Finmelsemner liker jeg å forsteke, dvs heve, bake ut, heve og så steke halve tiden av normalt, kjøle ned og fryse. Fryses de helt ustekte har de en tendens tilå få gjærsmak..

Skrevet

Grovmelsemner er greie å fryse, hev de en gang og trill ut. For å hindre klebing må de singelfryses, dvs ligge med god avstand til hverandre til de er frosne, så kan du legge de i samme pose el boks. Eller legge de lagvis i en boks innpakket i matpapir.

Finmelsemner liker jeg å forsteke, dvs heve, bake ut, heve og så steke halve tiden av normalt, kjøle ned og fryse. Fryses de helt ustekte har de en tendens tilå få gjærsmak..

Har det noe å si om det er tørrgjær eller fersk gjær? Jeg er mest glad i å bruke fersk. Høres ut som det enkleste er å forsteke, da er de vel lettere å pakke også. Takk!

Skrevet

Såååå, natron? bakepulver?

Jeg forsteker som sagt :lol: Natron og bakepulver er ikke dugende i "brød"emner, men til lefser ol er det supert.

Skrevet

Jeg forsteker som sagt :lol: Natron og bakepulver er ikke dugende i "brød"emner, men til lefser ol er det supert.

Åja, du mener det sånn ja. Jeg tenkte på hva som var best OM man forsteker, tørr eller fersk.. :P

Skrevet

Åja, du mener det sånn ja. Jeg tenkte på hva som var best OM man forsteker, tørr eller fersk.. :P

Aha! nei der merker jeg ikke forskjell, men med fersk blir det jo luftigere og fastere brød syns jeg.

Skrevet

Aha! nei der merker jeg ikke forskjell, men med fersk blir det jo luftigere og fastere brød syns jeg.

Det er jeg enig i. Takk for hjelp! Da blir det maaasse baking i ettermiddag :-)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...