Jump to content
Hundesonen.no

Skriveprogram til notater på forelesninger


Recommended Posts

hm litt klumsete overskrift.

Men saken er iallefall at word ikke vil virke på dataen min lenger, tror det bare var en prøveversjon som jeg nå må betale for (er det vanlig, windows 7 starter), og det gidder jeg ikke.

Jeg skriver fykende fort, mye raskere enn for hånd, så er den beste metoden for meg har jeg funnet ut av. Så det jeg egentlig lurer på er om det er laget ett skriveprogram for studenter, til dette formålet? Tenker på et program der alt er tilrettelagt og lett tilgjengelig?

Så en som satt foran meg hadde noe som så veldig greit ut, han hadde en liten asus med touch skjerm, så da er det sikkert et program som fulgte med der...

Nei altså. Tenke høyt her :P student eller ei, har sonisene tips til bra skriveprogrammer som er gratis, og der man kan lagre i .doc og vanlige filformater? Wordpad holder ikke.

Link to post
Share on other sites

Jepp, openoffice er tingen. Merk at her kan du òg lagre fila som Wordfil, slik at dei som har program som kun funkar for wordfilar òg kan gjere seg nytte av det du har skrive. Det same gjeld på dei andre programma Openoffice har, Excel, Powerpoint osv.

Link to post
Share on other sites

notepad++

evnt http://no.openoffice.org/ som er som word bare gratis :)

Ah takk! Sjekke ut!

Siden det er til notater bør du titte på Evernote. Helt genialt å notere med :)

Ellers er openoffice bra ja til vanlige dokumenter.

Evernote har jeg, bruker det mye på telefonen til smånotater og sånn, men synes det har for lite formateringsmuligheter, klammer og sånn. Trenger og noe som kan lagres i de formatene jeg skal levere oppgavene i. Open office høres bra ut!

Jepp, openoffice er tingen. Merk at her kan du òg lagre fila som Wordfil, slik at dei som har program som kun funkar for wordfilar òg kan gjere seg nytte av det du har skrive. Det same gjeld på dei andre programma Openoffice har, Excel, Powerpoint osv.

Open office it is! :D Veldig greit å kunne lagre i de formatene ja, skifter mellom to pc'er, hvor av den ene har word.

Link to post
Share on other sites

Det så litt for enkelt ut :lol: det jeg tenkte på var egentlig om det fantes noen programmer som var spesielt tilrettelagt for notering, altså med de tingene man bruker mest i farta og sånn, kommer ikke helt på hva det skulle være, annet å ramme inn tekst kjapt osv. Men tror open office vil fungere greit altså :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er åpenbart at bare meningen om hva som gikk galt og hvorfor varierer ganske mye. Det som er tydelig nok er at kulturen opplevdes ubehagelig nok til at en vesentlig andel av aktive og faste brukere gjennom mange år ikke orket å være her mer. Det var masse fin og positiv aktivitet før dette skjedde, og det var da saktens mange gode diskusjoner med varierte meninger. Etter min mening kom hovedutfordringer med brukere som gikk inn for å polarisere diskusjonene mye kraftigere, i tillegg til flisespikking, personkritikk og ufine diskusjonsteknikker. Så kan det selvfølgelig være lov å ønske seg et hetere debattklima, men da er man for det første avhengig av at flere ønsker det, og så er det synd når et stort flertall faktisk ikke ønsker det. Som det har vist seg her. Noe av grunnen til at flere trivdes bedre her enn på Facebook var nettopp den litt mer siviliserte, kanskje for noen "tammere" diskusjonskulturen, og forsvant når de ikke orket det de opplevde som usaklig kritikk for enhver kommentar. Så får vi som er her tenke igjennom hva "vi" ønsker, som enkeltbrukere og i fellesskap, og kanskje være litt bevisst det når vi poster.  
  • Jeg har sittet på hendene mine....  Jeg er en av de som var aktiv på canis for mange mange år siden. Og som fikk med meg det meste av det som skjedde der. Og som fulgte med på sonen og så hva som skjedde her.  Problemet var aldri verken uenighet, eller at noen var "krasse", men at enkelte "100 % positive" mente seg å ha fasiten og sannheten også om andre forumbrukere. Og som bedrev direkte hets, enten åpenlyst eller bak i kulissene.  Og så noen da, som jeg ser fremdeles er aktive på sonen og som mener seg å "vite" mye om andres tilnærming til hund, selv om de overhodet ikke kjenner dem.  Så da er det ikke så rart at man ikke gidder.  Og ja - jeg er krass, til tider overtydelig, har mange års erfaring og skolering på hund, aktiv i ymse settinger med hund, konkurrerer med hund. Og det å da gjentatte ganger bli beskyldt for å være "dyreplager", "umoralsk" etc fordi man ikke angir seg selv til 100 % positiv ("kun" 97 % - herregud - jeg har da selvinnsikt.... ), kombinert med å få private trusler a la "jeg vet hvor du bor, så ikke føl deg for trygg" etc, da gidder man ikke lenger.   Jeg har også vært på kurs med noen av disse "100 prosent positive". Av nysgjerrighet. Og de var jaggu meg ikke positive i håndtering av folk. Som er det som kjennetegner en god instruktør.  Derimot; nedlatende, opptatt av å vise hvor gode de selv var, fulle av hersketeknikker. I livet som på forum.    Trist.     
  • Klart at noen hunder er såpass uheldig med sine eiere at de nærmest blir "ødelagt". Men jeg syns at mange bruker en hendelse i hundens liv, som forklaring på et adferdsproblem. Som mitt eksempel hvor en hund løper mot, bjeffer som gal og skremmer en annen unghund. Det har kanskje også noe med når i livet til hunden det skjer. De er gjerne mer sårbare i enkelte perioder av livet sitt? Min hund er "helt gal". Han oppfører seg absolutt ikke som naboens labrador 😄 Jeg kan ikke legge skylden på en eller flere hendelser. Han bare er sånn. Men jeg blir jo litt forundret hvorfor han gjør som han gjør av og til. Jeg har en hund som er av en sjelden rase. Så det er ikke mange å sammenligne med. Men på en FB-side for oss som har denne rasen tok de opp hvordan de oppfører seg i gitte situasjoner. Min hund oppfører seg som ca 90 % av de andre hundene av denne rasen. Så istedenfor å legge skylden på en hendelse, så kan bare si "at sånn er de". De er gal (på en grei måte da) Kjekt å ha en forklaring  Av og til er hundene våre bare sånn som de er. Uten at de er ødelagt. Det er sikkert vanskeligere for en hund å ha ro i alle situasjoner når man bor f.eks i et bymiljø hvor det kryr av andre hunder, folk, biler, støy, lukter, lyder osv. Enn for en hund som vokser opp i ro og mak på landet.  Det er mange forskjellige ting som former en hund
  • Nå leser du veldig mye inn i en halv setning Jeg mener på ingen måte at erfaringsbasert kunnskap er verdiløs og at kurs er den eneste veien til målet, tvert imot, jeg mener begge deler kan bidra med nyttige verktøy. Kommentaren min var utelukkende rettet mot (tidligere) forumbrukere uten fagkunnskap som presenterer personlige meninger som fasitsvar, samtidig som motparten overkjøres av hersketeknikk. Det synes jeg er problematisk.    Personangrep kan vel være så mangt, og handler ikke nødvendigvis om å bli "butthurt". Det kan like gjerne være meningsløse argumenter om hvem/hva man er/har/gjør, utelukkende ment for å kneble debatten. For å ta meg selv som eksempel - i enhver diskusjon om helse hos diverse raser ble jeg avspist med "du har cavalier så du har ikke stemmerett" (mer eller mindre). Sånt blir det ikke særlig fruktbar debatt av, og den type lavmål gidder i hvert fall ikke jeg å bruke tid på.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...