Gå til innhold
Hundesonen.no

Lemenår


ØyvSva

Recommended Posts

Hei, hørte på radioen at p.g.a. så stort lemenår i år, ble det anbefalt å ikke drikke fra fjellbekker, tjærn osv i resten av 2011 fordi det kan gi sykdommer som pest.

Hvordan er det med huder?, kan de bli smittet av det samme eller har de en motstandsdyktighet for dette?

Har jo en som drikker det han finner når vi er ute, som sølepytt-vann, eksossvart snø etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt poeng, det er en konsekvens jeg ikke har tenkt over. Så ja, jeg ville ihvertfall vært forsiktig med å la ham drikke fra stille vann. Elver og bekker er bedre, men det kommer jo litt an på området.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, hørte på radioen at p.g.a. så stort lemenår i år, ble det anbefalt å ikke drikke fra fjellbekker, tjærn osv i resten av 2011 fordi det kan gi sykdommer som pest.

Hvordan er det med huder?, kan de bli smittet av det samme eller har de en motstandsdyktighet for dette?

Har jo en som drikker det han finner når vi er ute, som sølepytt-vann, eksossvart snø etc.

Uavhengig av lemenår, ville jeg vært forsiktig med å la hunden drikke av sølepytter, misfarget snø og dess like i områder med biltrafikk. Det skal ikke store mengdene med for eksempel vindusspylervæskesøl før en hund kan få fatale innvendige skader. Min hund får ikke spise snø på borettslagets parkeringsplass. Selv om jeg ikke fyller spylervæske der, gjør sikkert naboen det, og da vil jeg ikke risikere at hun får i seg noe farlig.

Og ja, hun har fått i seg et-eller-annet tidligere som gjorde henne syk, og veterinær mente det måtte ha vært spylervæske eller tilsvarende. Så jeg har blitt forsiktig og restriktiv etter det. Vannpytter i skogen er selvfølgelig noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mamma sa i fjor høst en gang at det var et utbrudd av harepest i Lørenskog, fant en artikkel på rb.no her.

Det står ikke noe konkret om hvorvidt hunder får symptomer eller ikke, men hunder (og katter) kan smitte til mennesker via slikking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant en artikkel på nkk sine nettsider.

Jakthunder som er i kontakt med syk hare kan utvikle harepest, men vanligvis er hund resistent mot bakterien

Så kan vel slappe litt mere av, men bør vel være obs på hvor hunden drikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
    • Men du sier ikke når dere legger dere, man kan ikke forvente at en liten valp skal sove 8t i strekk, det tar som regel litt tid.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...