Gå til innhold
Hundesonen.no

Enkel selskapsmat


Yodel

Recommended Posts

Vi skal arrangere barnedåp første helgen i April, og i den anledning må man jo servere noe mat. Ikke noe middags-styr, men enkel "lunch" mat- med dessert.

Vi kommer til å være ca 12 voksne + 2 barn. Kakene og desserten har jeg oversikt over.

Jeg tenkte på snitter. Det bør vel være enkelt nok? Jeg må kunne gjøre det kvelden i forveien. Morningen blir nok hektisk nok uten matlaging en må tenke på i tillegg.

Så- tips og gode ideer når det kommer til snitter? Hva slags brød? Hva slags pålegg?

Hvor mye skal man beregne pr.pers?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje halvparten loff og halvparten grovt brød? Laks og eggerøre er digg ja :) Roastbeef og løk også, kanskje med sylteagurk. Reker med majones, dill og sitron. Brie med drue på. Røkt kalkunskinke og avokado. Garnityr kan jo varieres med salat, paprika, kiwi, eple, drue osv, bare fantasien som setter grenser :) Man bruker å beregne 3-5 snitter per person :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snitter med f.eks roastbeef, karbonader, skinkestek, reker, laks o.l er jo klassikere. Men man kan også lage noe litt spenstigere og nytenkende, ulike pålegg kommer jo også med noen tips til servering/sandwich - slik kan man jo også lage noe litt nyere og mer spennende.

Ellers er jo koldtbord/tapas enkel mat og servere. Mye slikt kan jo lages kvelden i forveien også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for mange forslag!

Ca halvparten av gjestene er vegetarianere, så det blir nok iallefall:

Brie/ drue

Avokado/ gulost/ agurk

gulost/ paprika + andre garnityrer

Siden jeg er oppvokst som veggis kan jeg innmari lite om sånn roastbeef og slikt (vet knapt hva det er :icon_redface: )

Så der må jeg få det litt inn med t-skje altså.

Tror vi går for:

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

Roastbeef (Med hva? How to do)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

- Lag eggerøren, kjøp ferdig skivet røkelaks, legg en en dæsh eggerøre på skiva og et par skiver røkelaks på toppen. Pyntes med en dusk persille.

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

- Du kan enten kjøpe ferdig reker i majones (finnes på de fleste dagligvarebutikker), eller som jeg foretrekker reker i lake, en dæsj majones oppå og pynt med en skive sitron (og evt litt persille).

Roastbeef (Med hva? How to do)

- Roastbeef i skiver, litt remulade og skivet purreløk på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

- Lag eggerøren, kjøp ferdig skivet røkelaks, legg en en dæsh eggerøre på skiva og et par skiver røkelaks på toppen. Pyntes med en dusk persille.

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

- Du kan enten kjøpe ferdig reker i majones (finnes på de fleste dagligvarebutikker), eller som jeg foretrekker reker i lake, en dæsj majones oppå og pynt med en skive sitron (og evt litt persille).

Roastbeef (Med hva? How to do)

- Roastbeef i skiver, litt remulade og skivet purreløk på toppen.

Du er en engel. Takk :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva med å lage et lite koldtbord i stedet? Litt mindre jobb med klargjøring og alle kan forsyne seg med det de vil og ikke minst kombinere de tingene de selv liker.

Da kan du også gjøre mer eller mindre alle forbredelser dagen før. Mindre jobb å dandere fat enn snitter synes jeg i hvertfall. Det blir jo omtrent de samme tingene som man har til snitter, bare at på fat. En kabarèt (ble jeg plutselig usikker på om det skrives med k eller c) eller to er heller ikke å forakte. Så kan du kjøpe forskjellige typer brød ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...