Gå til innhold
Hundesonen.no

Enkel selskapsmat


Yodel

Recommended Posts

Vi skal arrangere barnedåp første helgen i April, og i den anledning må man jo servere noe mat. Ikke noe middags-styr, men enkel "lunch" mat- med dessert.

Vi kommer til å være ca 12 voksne + 2 barn. Kakene og desserten har jeg oversikt over.

Jeg tenkte på snitter. Det bør vel være enkelt nok? Jeg må kunne gjøre det kvelden i forveien. Morningen blir nok hektisk nok uten matlaging en må tenke på i tillegg.

Så- tips og gode ideer når det kommer til snitter? Hva slags brød? Hva slags pålegg?

Hvor mye skal man beregne pr.pers?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje halvparten loff og halvparten grovt brød? Laks og eggerøre er digg ja :) Roastbeef og løk også, kanskje med sylteagurk. Reker med majones, dill og sitron. Brie med drue på. Røkt kalkunskinke og avokado. Garnityr kan jo varieres med salat, paprika, kiwi, eple, drue osv, bare fantasien som setter grenser :) Man bruker å beregne 3-5 snitter per person :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snitter med f.eks roastbeef, karbonader, skinkestek, reker, laks o.l er jo klassikere. Men man kan også lage noe litt spenstigere og nytenkende, ulike pålegg kommer jo også med noen tips til servering/sandwich - slik kan man jo også lage noe litt nyere og mer spennende.

Ellers er jo koldtbord/tapas enkel mat og servere. Mye slikt kan jo lages kvelden i forveien også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for mange forslag!

Ca halvparten av gjestene er vegetarianere, så det blir nok iallefall:

Brie/ drue

Avokado/ gulost/ agurk

gulost/ paprika + andre garnityrer

Siden jeg er oppvokst som veggis kan jeg innmari lite om sånn roastbeef og slikt (vet knapt hva det er :icon_redface: )

Så der må jeg få det litt inn med t-skje altså.

Tror vi går for:

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

Roastbeef (Med hva? How to do)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

- Lag eggerøren, kjøp ferdig skivet røkelaks, legg en en dæsh eggerøre på skiva og et par skiver røkelaks på toppen. Pyntes med en dusk persille.

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

- Du kan enten kjøpe ferdig reker i majones (finnes på de fleste dagligvarebutikker), eller som jeg foretrekker reker i lake, en dæsj majones oppå og pynt med en skive sitron (og evt litt persille).

Roastbeef (Med hva? How to do)

- Roastbeef i skiver, litt remulade og skivet purreløk på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

- Lag eggerøren, kjøp ferdig skivet røkelaks, legg en en dæsh eggerøre på skiva og et par skiver røkelaks på toppen. Pyntes med en dusk persille.

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

- Du kan enten kjøpe ferdig reker i majones (finnes på de fleste dagligvarebutikker), eller som jeg foretrekker reker i lake, en dæsj majones oppå og pynt med en skive sitron (og evt litt persille).

Roastbeef (Med hva? How to do)

- Roastbeef i skiver, litt remulade og skivet purreløk på toppen.

Du er en engel. Takk :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva med å lage et lite koldtbord i stedet? Litt mindre jobb med klargjøring og alle kan forsyne seg med det de vil og ikke minst kombinere de tingene de selv liker.

Da kan du også gjøre mer eller mindre alle forbredelser dagen før. Mindre jobb å dandere fat enn snitter synes jeg i hvertfall. Det blir jo omtrent de samme tingene som man har til snitter, bare at på fat. En kabarèt (ble jeg plutselig usikker på om det skrives med k eller c) eller to er heller ikke å forakte. Så kan du kjøpe forskjellige typer brød ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hvor lenge varer et Back on Track dekken? Når blir det slitt? Hvor mye vask tåler det? Mitt er vel 10 år gammelt, så vurdere å kjøpe nytt.  Men noen som har noen info om dette? Har sjekket BOT sin side, men finner ikke noe om akkurat dette.   
    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...