Gå til innhold
Hundesonen.no

For lite bitt?


Tuskelusken

Recommended Posts

Men rynkene i munnviken kommer ann på hvor løst eller stramt bittet ligger i munnen så på den fronten er det passe. :whistle:

Men nå fant jeg ut at et bitt med løse ringer må være 0,5-1 cm lengre enn et bitt med faste ringer. Jeg har jo faste ringer på det andre og løse på dette, men samme str. Så da vet jeg hvorfor bittet ble for lite. :icon_redface: Noen som vil kjøpe det av meg er det bare å si ifra... :lol: Det er tredelt i str. 125.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke det ser for lite ut jeg, synes ikke bitt skal stikke ut mer en det der gjør. Et passende bitt skal ligge helt inntil munnvikene, ikke stikke ut på hver side. Ingen av islandshestene våre bruker over 9,5 , og tror dølahestene bruker 12,5 (alle 3 delt, noen muffe). Når du holder i bittet på hver side skal det ikke kunne dras frem og tilbake i munnen til hesten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Det så passe ut. Det er ofte at hester går med for langt bitt enn for kort. Jeg bruker 125 på mine kaldblodser, tviler på at fjordingen din er breiere enn det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men rynkene i munnvikene glir jo litt over, tenk om han klyper seg i bittringene. :icon_redface:

Hesten min er jo litt stor i ansiktet, han kommer fra Nederland og der er visst fjordinger litt større i hodet, mer som en elg.. Men hvis dere mener det så. Jeg er kanskje mer vant til det rette muffebitter der bittet er mer kraftig. Det passer akkurat perfekt. :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...