Jump to content
Hundesonen.no

PL


Huldra

Recommended Posts

Da jeg sjekket Aynï for PL, spurte jeg dyrlegen om dette var noe jeg måtte sjekke flere ganger, og fikk til svar at dette var en engangs-undersøkelse jeg ikke trengte å gjenta. Har spurt noen andre i ettertid, og fått beskjed om at joda, dette kan sammenlignes med øyelysing, og er noe som må sjekkes oftere. Hva stemmer?

Link to comment
Share on other sites

Tja... jeg sjekker i allefall knærne på mine hunder årlig selv om de er fri for PL ved ett års alder , men jeg ber ikke om å få utstedt ny attest hvert år. En av grunnene til at jeg sjekker er at disse småtassene er så flinke til å kamuflere skader. Skade på brusk og sener kan føre til PL, uten at hunden (da hovedsaklig små/lette raser) nødvendigvis blir halt av den grunn.

Link to comment
Share on other sites

Har også hørt at det bare trenger å sjekkes en gang, og for de rasene der det er et avlskriterie er det vel (så langt jeg har sett) bare et krav at det er sjekket en gang etter fylte ett år. Men det er vel da også viktig at det skjer etter fylte ett år, når ting er litt mer utviklet...

(men jeg har også sjekket det etter den "ordenlige" sjekken, når jeg har vært innom vet. for vaksine osv., bare sånn uten å få noe attest e.l)

Link to comment
Share on other sites

Dyrlegen vår pleier å ta det ved vanlig helsesjekk, så kan vi velge om vi ønsker attest eller ikke. Jeg får somregel med meg attest enten jeg ber om det eller ikke, uten å betale noe ekstra, så da skader det ikke. Mine hunder blir sjekket ved årlig vaksine. Bella Vita vil bli sjekket ved 1 års alder.

Link to comment
Share on other sites

Èn ting er hva som er "vanlig", en annen ting er hva som er nødvendig? Kan man anta at en hund som er fri for PL etter 1 års alder, vil være fri resten av livet så sant den ikke får noen skader? Eller er dette noe som kan oppstå gradvis etter hvert, litt som med øyesykdommer osv?

Link to comment
Share on other sites

Sånn som jeg har forstått det, så er det ikke noe som kan utvikles etterhvert. Så man kan anta at en hund som er sjekket ok ved 1 års alder er ok resten av livet også, med mindre den får en skade som gjør at den får pl :rolleyes2:

Men 100% sikker er jeg ikke..

Link to comment
Share on other sites

Normalt hører jeg at det er vanlig med engang ved 1 års alder. Men jeg synes det er litt dårlig. Fordi hunden er jo ikke ferdig utvokst ved 1 års alder. Jeg sjekket Sofus ved 1 og 2 års alder med attest, men vetten min tok en sjekk en gang i blant for det. Det er jo ingen ekstra kostnad ved å gjøre det. Synes ihvertfall det er greit å sjekke årlig, eventuellt før parring. :rolleyes2:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...