Gå til innhold
Hundesonen.no

PL


Huldra

Recommended Posts

Da jeg sjekket Aynï for PL, spurte jeg dyrlegen om dette var noe jeg måtte sjekke flere ganger, og fikk til svar at dette var en engangs-undersøkelse jeg ikke trengte å gjenta. Har spurt noen andre i ettertid, og fått beskjed om at joda, dette kan sammenlignes med øyelysing, og er noe som må sjekkes oftere. Hva stemmer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja... jeg sjekker i allefall knærne på mine hunder årlig selv om de er fri for PL ved ett års alder , men jeg ber ikke om å få utstedt ny attest hvert år. En av grunnene til at jeg sjekker er at disse småtassene er så flinke til å kamuflere skader. Skade på brusk og sener kan føre til PL, uten at hunden (da hovedsaklig små/lette raser) nødvendigvis blir halt av den grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også hørt at det bare trenger å sjekkes en gang, og for de rasene der det er et avlskriterie er det vel (så langt jeg har sett) bare et krav at det er sjekket en gang etter fylte ett år. Men det er vel da også viktig at det skjer etter fylte ett år, når ting er litt mer utviklet...

(men jeg har også sjekket det etter den "ordenlige" sjekken, når jeg har vært innom vet. for vaksine osv., bare sånn uten å få noe attest e.l)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dyrlegen vår pleier å ta det ved vanlig helsesjekk, så kan vi velge om vi ønsker attest eller ikke. Jeg får somregel med meg attest enten jeg ber om det eller ikke, uten å betale noe ekstra, så da skader det ikke. Mine hunder blir sjekket ved årlig vaksine. Bella Vita vil bli sjekket ved 1 års alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Èn ting er hva som er "vanlig", en annen ting er hva som er nødvendig? Kan man anta at en hund som er fri for PL etter 1 års alder, vil være fri resten av livet så sant den ikke får noen skader? Eller er dette noe som kan oppstå gradvis etter hvert, litt som med øyesykdommer osv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn som jeg har forstått det, så er det ikke noe som kan utvikles etterhvert. Så man kan anta at en hund som er sjekket ok ved 1 års alder er ok resten av livet også, med mindre den får en skade som gjør at den får pl :rolleyes2:

Men 100% sikker er jeg ikke..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Normalt hører jeg at det er vanlig med engang ved 1 års alder. Men jeg synes det er litt dårlig. Fordi hunden er jo ikke ferdig utvokst ved 1 års alder. Jeg sjekket Sofus ved 1 og 2 års alder med attest, men vetten min tok en sjekk en gang i blant for det. Det er jo ingen ekstra kostnad ved å gjøre det. Synes ihvertfall det er greit å sjekke årlig, eventuellt før parring. :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...