Gå til innhold
Hundesonen.no

Sporpinner og neseprøver


Superbikkja

Recommended Posts

Hvordan pinner bruker man i sporet ? Hvordan sørger man for at hunden klarer disk. mellom pinnene i bruks og lp? Ligner brukspinnene veldig på neseprøvene?

Har ingenting å si for hunden. Øvelsene og miljøet er jo så ulike som det er mulig å bli.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan pinner bruker man i sporet ? Hvordan sørger man for at hunden klarer disk. mellom pinnene i bruks og lp? Ligner brukspinnene veldig på neseprøvene?

I sverige bruker de pinner som ligner veldig på de pinnene vi bruker til neseprøver her i Norge, men i Norge på brukskonkurranser så brukes det "skogspinner" som klippes av trærne i forskjellige tykkelser og lengder. Så sånn sett trenger du ikke bekymre deg. Miljøene er jo utrolig forskjellige også som tora sier, og de fleste hunder vil nok skjønne forskjellen selv om pinnene hadde vært like :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring er at det er en liten drittjobb uansett om miljøet er annerledes. Cita lærte seg neseprøve-øvelsen først og kunne denne godt før du ble introdusert til pinner i sporet. Hun plukker pinnene i sporet, og etterhvert ble det en liten jobb å få henne til å ikke plukke neseprøver spontant. Men det gikk "greit" å rette opp i det.

Tia derimot lærte å markere pinner i sporet før jeg introduserte neseprøvene. Valgte å ha dekkmarkering i sporet, og når jeg skulle lære inn neseprøven var det den største kneiken jeg noengang har vært borti av hundetrening. Det var umulig å ikke få henne til å dekke, og hvis hun bare blir det minste usikker på hva hun gjør, så legger hun seg. Det har kommet seg veldig, men jeg måtte fjerne dekkmarkeringen i sporet, og det skal lite til før hun faller tilbake.

Så vær obs på det, for jeg fikk helt klart konflikter som gikk utover neseprøven.

På min neste hund vil jeg starte med innlæring av neseprøve og få henne noenlunde sikker på det, før jeg lærer inn markering av sporpinner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Egen plass i sofaen var en lur løsning ja, takk for tips! 
    • Stikkordet her er å være konsekvent, og ha tydelige signaler. Våre hunder fikk lov å være i sofaen hjemme, men ikke hos mine foreldre. Jeg mistenker dog at de hadde sneket seg opp i sofaen om de hadde fått være alene i stuen hos mine foreldre, men de prøvde seg sjelden ellers. Helt til minstemann lærte at han fikk lov når teppet hans lå der. Og det er forsåvidt en mulig løsning. La hunden få lov til å være i sofaen, men kun på sitt eget teppe. Da kan man ta teppet bort når man skal ha gjester, f.eks. Teppet blir da et tydelig fysisk signal på når det er lov og ikke. Satte hunden min poten utenfor teppet så var det umiddelbart ned fra sofaen. Men jeg vil nok være supernøye på at hunden ikke har tilgang til sofaen alene før den er ganske trygg alene og drillet på at sofaen er forbudt område uten tillatelse.
    • Hei! Får snart valp i hus og ønsker å være konsekvent og tydelig med treningen fra starten av. Har et dilemma når det gjelder det å la hunden være i sofa og seng(min seng altså). Jeg ønsker ikke at hunden skal hoppe opp i sofaen uten lov eller uten invitasjon. Jeg passet en hund en gang som tok det som en selvfølge at den skulle oppi alt av senger og sofaer, og det ble et problem når det var gjørmete og våte poter, løpetid, besøk som ikke likte hunder osv. Passet også en hund som ikke fikk lov, men jeg lot den komme opp i sofaen EN gang, og da forventet den at det var lov hele tiden... Jeg har egentlig lyst til å kunne kose med hunden i sofaen når hunden er ren og tørr. Er det overkommelig å trene hunden til å kun komme opp i møbler på invitasjon, eller bør man være konsekvent på at dette ikke er lov? Og om man satser på å trene på at den skal inviteres opp, hvordan går det da når den er alene hjemme? Hører stadig vekk at folk angrer på at de ikke var mer konsekvente med hundene tidligere. Noen som har erfaringer med dette som vil dele de med meg? På forhånd takk!   
    • Vi er en familie som ser etter en labrador retriever som både skal være en trygg familiehund og god turkamerat. Vi er relativt aktive, glade å gå på tur, har hytte på fjellet, tilgang på hytte ved sjøen, og bor på østlandet i et hus med en romslig hage og nærhet til marka. Barna i familien er 8+ år. Vi er nybegynnere å regne når det gjelder å eie hund, men har hunder i nær familie og far i familien er vokst opp veldig nærme besteforeldre som under oppveksten hadde tre labradorer på rad. Det er viktig for oss at hunden kan passe i en familiesetting, men samtidig være aktiv og glad i å komme seg ut: Trene apport og søk, være med på telttur, lange langrennsturer, joggetur, fisketurer osv. Far er jeger og kan tenke seg å ha hunden med som apporterende kompis i skogen/fjellet. Og som kan trene apport i skogstjern når fisken ikke vaker. Robust gemytt og godt lynne et must, så den må også klare å slappe av når den er hjemme og ha en fungerende "av-knapp". Så vi ønsker ingen kraftig hund med kortere ben som man kan få inntrykk av at en del av utstillingslinjene kan bli. Vi er i dialog med noen oppdrettere av jaktlabrador, men skulle også gjerne kommet i kontakt med noen oppdrettere som er seriøse og som avler frem "lettere" labradorer som ikke nødvendigvis utelukkende er fra jaktlinjer. Noen anbefalinger?
    • Ånei kjære deg, så uutholdelig trist!! Ord blir så fattige, men jeg kjenner det i hele kroppen hvor tomt og stille alt blir i en slik situasjon. Kondolerer!! RIP Ariel❤️❤️❤️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...