Gå til innhold
Hundesonen.no

Har fått i gang hundevognen vår!


Recommended Posts

For noen år siden fikk jeg en hundevogn av en bekjent, men jeg fikk siden den var punktert fikk jeg aldri ordnet den så lenge Ajax levde,(noe som jo er like greit siden det viste seg at han hadde så mye forkalkninger)

Men nå har vi fikset den, og Peik syntes det var slitsomt, men ganske kult!

Det er ikke en ordentlig saccovogn, men den har styring og brems, og den har både dobbelt og enkelt drag, så her skal vi aktivisere hunder i sommer!

Det eneste jeg lurer på er, hvilken hund jeg skal ha først i dragene?

Flipp er jo liten og kommer ikke til å trekke like mye som Peik, men jeg tenkte at han kan jo gå sammen med Peik i dragene likevel. Men hvem skal gå førs av en liten og en stor hund?

31829_398656201492_676276492_4593251_7613071_n.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man pleier som regel å ha den sterkeste hunden bakerst og den raskeste foran. Av og til så bytter man når det gjelder snørekjøring evt. også slede hvis det er mye nedover i løypa, sånn at man har tregeste foran, dette for å bremse mest mulig.

Men med tanke på størrelses forskjell ville jeg nok latt den minste gå foran, så den får bestemme tempo litt. Jeg har selv jogget etter en ekstremt sterk og rask hund, og det var ubehagelig å bli dratt med på en fart jeg ikke kunne følge med (jeg følte jeg fløy flere meter for hvert steg) så jeg kan tenke meg at det blir litt sånn for en mindre hund!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg er veldig klar over at draget ble liggende feil, vi brukte en sele som lå i en skuff, og som overhodet ikke passet, men vi bare måtte prøve vognen litt på veien...

Ellers har jeg funnet ut at den minste hunden må gå bakerst, ellers blir draget bøyd først opp til Peik og så ned til Flipp. Og Flipp er uansett den raskste av dem, og har for eksempel ingen problmer med å holde følge med varmblodstraveren min i full galopp på rideturer... Så bare jeg får lønning nå skal jeg kjøpe skikkelige seler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...