Jump to content
Hundesonen.no

Bilsyk hund


Ricco

Recommended Posts

Lurer på om det er noen her inne som har noen gode råd om hvordan få vekk bilsyke på en hund?

Jeg fikk forespørsel om det i dag, og har egentlig ikke så mye å svare vedkommende..

det eneste jeg gjer med mine hunder før bilkjøring er å ikke gi de mat rett før vi kjører.

Link to post
Share on other sites

Det finnes vel reisesyketabletter for hund? Vi fikk det som tips da vi skulle kjøre med Arjen til Tromsø.

Ikke mat før tur, og ikke la ham/henne løpe løs i bilen. Hold hunden fast og kos med ham eller ha ham i bur e.l. Hvis de rører mye på seg mens bilen rører på seg, er min erfaring at de blir fortere kvalm.

Stopp for luftepause og la hunden få væske i seg, tror det kan være lurt?

Arjen hadde aldri spydd i bilen før vi hadde ham løs i baksetet. Deilig det som kom opp! Nå drasser vi alltid bur med oss, selv om vi bare skal på bittesmå turer. Viktig for hundens sikkerhet også! :lol:

Link to post
Share on other sites

En god ide er nok også og ha det lidt kjølig i bilen. Åpne et vindue eller noe. Og ja at tage noen pauser hvor hunden kan komme seg ut og trekke litt luft vil være bra hvis man skalpå en lang kjøretur :lol:

Link to post
Share on other sites

Kan også være en ide og legge et teppe over buret (hvis dere bruker bur da?). En av de hundene vi hadde tidligere ble bilsyk fordi hun prøvde å følge med på alt som føk forbi. Hjalp med en gang hun fikk teppe over, da la hun seg ned og slappet av... Verdt et forsøk! :lol:

Link to post
Share on other sites

De har prøvd det meste tror jeg. Reisesyketab. har de i vært fall prøvd. Og så tar de bare små turer og det fungerer. Men jeg skal tipse de om å prøve å legge et teppe over buret.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er jo vanlig at valper får diare, men hvor ofte er vanlig/uvanlig. Jeg har en Golden/Toller valp på 6 mnd som ofte har diare, og han får det som regel uten grunn. Prøver å unngå at han spiser på ting ute, får lite utenom sitt vanlige for. Han får diare så  og si ukentlig og det varer alt fra 1-4 dager vil jeg si. Er det normalt så ofte? Formen hans virker ikke påvirket av dette. Han drikker godt med vann og er like hyper som alltid.    
  • Hun er litt sær, så egner seg nok best som rekvisita 😂 
  • Tusen takk! Det gikk bedre enn forventet! Mista hodet helt på lørdag, men på tross av det landa vi på en 3.plass med 172poeng. Idag gikk det mye bedre, jeg hadde med meg hodet, men mista Limit litt for jeg ble så "stiv" i kroppen og klarte ikke helt å engasjere henne nok. Ble 183poeng, bronsemerket, vårt første napp og en 2.plass!  Veldig fornøyd med det! Vet jo at vi kan gå himla mye bedre bare jeg får nervene under kontroll.  Og ifht hvor lite vi faktisk har trent så er jeg storfornøyd med innsatsen til Limit når jeg ble så håpløs, spesielt på lørdag.  Neste stevne blir nok i starten av november allerede! Bitt av basillen ble jeg! Men etter det blir det rallystevne stopp frem til neste år.   
  • Takk for svar og tips. Når du sier det, kan det godt hende det er hennes egen usikkerhet som gjør det. Det virker som hun ikke helt «forstår» situasjonen, slik hun gjør når andre hunder er veldig rett fram og durer på. Vi går på rallylydighet og blodspor, og hun hilser ikke på andre hunder når hun er i bånd (vi passerer sikkert tjue stykker daglig uten stress), men det er sant at situasjonene har vært en «NÅ kan dere leke»-situasjon, som kanskje har skapt stort forventningspress til at den andre hunden vil være på hennes bølgelengde, og at hun reagerer negativt når den ikke er det. Jeg tar det til meg!
  • Hvis hun er utrygg selv så er det ikke unormalt om hun reagerer på usikkerhet hos andre hunder. Det gjør situasjonen mer usikker for begge parter. Sosialisering er ikke bare lek med andre hunder. Det høres ut som din hund har godt av å få mer omgang med trygge hunder UTEN at det er lek, gjennom båndturer og hundetrening. Hvis du har en jaktlabrador som ikke brukes til jakt så vil jeg tro du allerede trener aktivt i en gruppe eller klubb? Kan du få med noen derfra og gå rolige turer i bånd, uten forventning om lek, for eksempel? Én eller to faste lekevenner som hun fungerer godt med og er trygg på er nok for å få ut lekebehovet. Jeg ville droppet lek med tilfeldige ukjente hunder uansett, siden det alltid er en risiko for konflikt.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...