Gå til innhold
Hundesonen.no

Kan hunder ha sesong allergi?


Recommended Posts

I fjor (mars/april 09) fikk hunden min diagnosen allergi. Hun er allergisk mot husstøvmidd, lagrmidd og melmidd.

Vi merket allergien med at hun klødde mer enn normalt, og sjekket det opp. Det var da pelsmidd, men hun klødde ikke noe mindre etter behandlingen. Blodprøve ble tatt, og dyret ble bekreftet allergisk. Hun hadde litt eksem under den ene baklabben, men dette ble borte når hun fikk kortison en periode. Nå skal det nevnes, at den veterinæren som tok blodprøven osv, ikke har noe godt rykte, og jeg har byttet veterinær.

Fra April 09 til Februar 2010, har allergien vært så og si stillestående. Ja, hun har jo klødd litt mer enn normale hunder, men ikke så mye at hun har virket plaget på noen måte.

Men nå, mars 2010, virker det som at allergien er i ferd med å blusse opp. Jeg synes hun klør mer, og det virker noe plagsomt for henne. Jeg har ikke funnet noe utslett, bare litt 'mørkerosa' hud noen plasser. Avføringen er normal nå, men hun hade diare noen dager, men det var fordi hun fikk lever av en person på et hundetreff. Hun tålte visst ikke lever kan man si.

Utover dette, har det ikke vært noen forandringer her hjemme. Vi gjør så godt vi kan får å holde 'støvbestanden' nede, men er jo umulig å ha det 100% støvfritt. Hun fikk V&H en periode, men kastet opp relativt ofte. Ble anbefalt av forhandler (De jeg kjøper vommen av), å prøve Hill's Sensetive Skin, så det har hun fått i 2 uker nå, blandet med vommen.

Snøen har begynt å smelte her, så det er ganske 'rått' ute, men det burde vel ikke ha noe å si? synes også pelsen har blitt noe matt, men kan jo være fordi hun røytet seg ned da..

Så jeg lurer på, siden allergien har stått stille fra april 09 til mars 2010, kan det da være snakk om sesongallergi? skjønner ikke åssen det kan gå til, når bikkja er allergisk mot ting innendørs, men kanskej pluss gardene og luftfuktigheten gjør det mer levelig for midden osv så det blir fler.. Eller kan det være tørrfòret som har gjort utslaget? Oppblussingen av kløe og matt pels fikk hun før vi bytta fòr...Er 100% fornøyd garanti på det fòret, meeen jeg er ikke heelt fornøyd... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, hunder kan ha sesongallergi, de kan være allergiske mot akkurat det samme som oss. I deres tilfelle kan den ha kryssallergi til pollen for eksempel, som gjør at i pollensesongen så blir alt mye verre, og da klarere dere ikke holde det i sjakk med det som funker resten av året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kryssallergi er når man reagerer på ting man ikke egentlig er allergisk mot, på grunn av påvirkning fra allergener man er allergisk mot. Jeg har sterk pollenallergi og kan ikke spise epler i pollensesongen fordi det er et kjent kryssallergen mot bjørkepollen. (Og jada - jeg har testet det). Så kan hende hunden din har en svak pollenallergi foreksempel, i tillegg til det andre, og når hun da blir utsatt for pollen, så slår det sterkere ut. Eller at pollenallergennene er kryssallergener med noe av det andre hun reagerer på og at hun derfor også reagerer på bestemte typer pollen, uten egentlig å være allergisk mot det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aha ja, så man kan si f.eks pollen allergien får støv allergien til å bli strekere? fryktelig avansert dette her, går det ann å teste hundne for kryssallergi?

Jeg har stussa litt på å ta ny allergiprøve og kanskje starte sklik vaksine behandling.. Årsaken til at jeg vil ta ny prøve, er at Jatzy fikk kortison før hun tok den forrige prøven. Og det er fler som har sagt til meg at kortison kan messe med prøve resultatet. For om hun evnt skulle ha prøvd det vaksinasjons programmet, så vil jeg jo ikke at hun skal få hestedoser..

D.farinae - 5768

Tyrophagus putrescentiae - 4856

Acarus slro - 2633

Etter hva jeg har forstått, så er alle verdier over 150 allergi? Da har jeg liksom litt vanskelig for å tro at en hund med verdi på nesten 6000 kan være 'frisk' store deler av året, unnatt mars-april. Bare lettet litt på tankene :D:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Jeg har en dobermann gutt på 22 mnd som i fjor sommer fikk konstantert hustøv/husstøvmidd allergi. Han har gått på kortison, og allergi tabletter, og jeg har prøvd forskjellige typer for. Bla vom og hundemat.

Men i januar i år så var jeg til behandling hos ei som driver med naturmedisin, og fikk tips om et homeopatmiddel, som heter House Dust, begynte på det og byttet til Norwegian Polar hundemat og det tok under 3 uker så var kløen borte, han rant ikke lenger i øynene og pelsen som har vært flekkevis har begynt komme kjempe fint tilbake.

Så jeg hadde veldig god erfaring med dette. Ikke sikkert det fungerer for alle, men ville hvertfall tipse dere om min erfaring.

Lurer du på noe så kan du bare ta kontakt med meg:)

Hilsen Linda og Dollar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke som jeg kan se. Du vil få beskjed hvis en tråd fjernes, med mindre du åpenbart er en spam-bot. Simira med Moderatorhatt
    • Kan hende det bare er jeg som er fullstendig glemsk her altså, men jeg var så sikker på jeg hadde laget en «min hund» tråd til Karma, men isåfall er den borte nå. 🙈  Kan dere se på «bakrommet» om tråder har eksistert og er blitt slettet av en eller annen grunn? Eller er den sporløst borte isåfall?  Vil jo gjerne unngå at det skjer igjen om det er en grunn til at den er borte og det ikke bare er jeg som innbiller meg at jeg laget den tråden. 😂
    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
×
×
  • Opprett ny...