Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til å trene hundene ovenfor gnagere.


Idaso

Recommended Posts

Hei alle sammen!

Her i huset har vi to hunder, min egen lille blandingshund og samboerens Alaska Husky.

Jeg sliter noe helt forferdelig med å få Raija(Alaska Husky) til å akseptere gnagerne.

Det går helt fint når de står i buret, da bryr hun seg overhode ikke om de. Heller ikke dersom jeg åpner buret uten å ta de ut. Problemet oppstår dersom jeg skal ha smådyrene ute av buret. Raija blir 100% fokusert på å "ta" de, jeg klarer rett å slett ikke å avlede henne eller få fokuset over på meg. Den eneste måten jeg kan ha de ute på en forsvarlig måte er å binde Raija fast eller sette henne ut. Har prøvd å trene med godbiter ol. men det hjelper rett å slett ikke og er redd jeg bare forverrer eller skyver bort problemet ved å binde henne fast eller sette henne ut. Ikke er det fred å få heller, hun piper eller i verste fall vræler helt til jeg har satt inn smådyrene igjen. Har trent med godbiter ovenfor den andre hunden og hun kan gjerne ligge å sove i sofaen mens rottene ligger oppå.

Er det noen som kan hjelpe meg med Raija?

Så er det et lite problem med den minste hunden, Iris. Hun er en blanding av papillon og bichon havanaise.

En absolutt herlig hund på alle måter, overveldende lærevillig og naturlig en veldig underdanig type. Hun elsker nye utfordringer og vil være med over alt. Blant annet så trengte hun ikke mer enn èn tur i bånd før hun skjønte prinsippet, etter det har hun gått perfekt hele veien. Hun er i dag 6 måneder.

Problemet er altså at hun er begynt å bjeffe på folk som kommer eller når hun tror at hun hører folk i gangen, uten at det nødvendigvis er noen der. Er litt usikker på hvordan jeg bør håndtere dette? Hun er som sagt en veldig myk type, dette er de eneste gangene hvor jeg har følelsen av å ikke oppnå ordentlig kontakt med henne. Vil heller ikke bruke for harde midler som feks. å ta henne i nakken. Til nå har jeg håndtert situasjonen ved å blokkere døren slik at hun ikke får hilse på noen eller gå til døren før hun er stille og har roet seg ned. Hun er blitt bedre, men jeg er fortsatt ikke helt fornøyd. Strøm-/sitron- eller frostsprayhalsbånd er IKKE aktuellt.

Er noen som har litt erfaring med dette?

Mvh. Ida Therese

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående gnagerne.. Er det rotter eller mindre gangere?

Selv har jeg en Alaskan Husky som er skikkelig ivrig når det gjelder ilderne mine. De er litt større enn gnagerne da, det er jeg klar over. Men har Raija fått komme bort til gangerne? Lukte på de osv? Utenfor buret? Hvis ikke så kan det være greit å la henne få hilse på de. Men jeg tviler på at det hjelper på fokuset hun får da.. Tila, hunden min, løper etter ilderne og vil bare leke med de. Jeg observer de ALLTID når de er løse sammen. Men jeg ser hun er veldig ivrig. Noen ganger gidder jeg ikke at hun styrer på sånn så da sette jeg henne ute eller på et annet rom.

Men sakte tilvenning er tingen. Raija vil nok "jakte" på de for det virker som hun har det skikkelig i seg. Ellers vet jeg ikke helt hva du kan gjøre..

Jeg tørr ihvertfall ikke stole 100% på Tila fordi hun har et visst jaktinnstinkt i seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er rotter og kaniner. Men verst er hun på rottene, har prøvd å intrudusere henne for smådyrene utenfor buret. Men hun sylte rett på og glefset etter de.. Ellers har jeg prøvd å ha henne i bånd med et av dyrene på gulvet og korrigert henne når hun blir fiksert. Dette har gitt noe resultater. Fikk nettopp tips om å snu henne med siden vendt mot rotten slik at det er lettere å korrigere dersom jeg mister fokuset hennes. Tenkte jeg skulle prøve ut dette i kombinasjon med godbiter. Men blir glad for alle tips!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var problemet med rottene løst. Har prøvd den nye metoden og fikk bra respons med en gang.

Så regner med å ha en, om ikke vennlig, så i alle fall tollerant hund i løpet av noen timer til med trening :)

Da er det bare Iris sitt bjeffe problem igjen. Skal legge inn på ett nytt emne!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...