Gå til innhold
Hundesonen.no

Spørsmål om utdanning!


turbogutten

Recommended Posts

Hei er tingen, jeg har funnet ut at jeg har lyst til å bli siviløkonom, men har da feil matte, så planen min ser slik ut.

Til høsten: ta ett år og bli bedriftsøkonom.

Etter dette: ta ett år og få tatt R matte, virkelig bruke hele året og prøve å bli god i dette.

For så å prøve å komme inn på siviløkonom studiet.

Er det noen her inne som vet ca poeng for siviløkonom studiet? Fant ikke noe annet enn generell studiekompetanse og matte R eller tilsvarende på sidene til BI.

Høres det ut som en grei plan eller vil jeg ta meg vann over hodet? Jeg er jo veldig innstilt på å jobbe med utdanningen min og problemet mitt tideligere har vært at det har vært så mange fag på en gang at "pugge" fagene har blitt nedprioritert. Er det andre fag jeg kanskje burde ta før jeg søker på siviløkonom?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann.

Jeg tok mastergrad (altså siviløkonomstudiet ved NHH). Den gang tror jeg man måtte ha 6,5-6,6 for å komme inn på den kvoten for folk som ikke kommer rett fra videregående. Du havner kanskje i den kvoten om du tar matte? Nøyaktig poeng for de siste ørene finner du vel på samordna opptaks sider?

BI vet jeg ikke noe om, her er vel opptaksgrensen lavere da du må betale skolepenger?

Om du ellers har noen spørsmål om selve studiet, skal jeg se om jeg kan hjelpe :) Men det blir jo en del matte, både med logaritmer, ligninger og statistikk, så du er advart. Man lærer rett og slett triksing med tall, og å analysere tall opp og ned og i mente :blink:

Jeg trivdes veldig godt med studiet, selv om det ikke var helt det jeg hadde tenkt å bli. Det er jo et veldig variert studium, og som de sier: Siviløkonomen er som poteten, den kan brukes til alt.

For de spesielt interesserte, en vits, som rektoren fortalte ved innmatrikuleringen... Advarsel, skikkelig tørr humor kommer: :)

Et firma hadde lyst ut en jobb, og de tok tre kandidater inn til intervju. Den ene var matematiker, den andre var statistiker, og den siste var en siviløkonom.

Vanlige spørsmål ble stilt og besvart, før det siste og avgjørende spørsmålet kom.

Administrerende direktør ville vite følgende:

Hvilken verdi har tallet 4?

Først inne var matematikeren. Hans svar var enkelt. 4 er 4, verken mer eller mindre.

Den neste var statistikeren. Han mente at verdien av 4 måtte være ett sted mellom 4,99999 og 5,000001.

Til sist kom siviløkonomen inn. Han fikk spørsmålet, og begynte å kikke seg rundt. Så reiste han seg, gikk bort til døren, åpnet den og kikket ut, før han lukket den igjen. Så gikk han bort, kikket ut vinduet, og trakk for gardinene. Deretter åpnet han skuffer, skap og ransaket hele kontoret, før han til slutt gikk bort til adm. dir. og hvisket lavt:

"Hva vil du det skal være?" :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Ja, man betaler jo en god del penger for å gå der, men vet ikke hvor mye det vil forandre kravene. Om event. kravene er veldig høye må jeg jo bare ta opp igjen flere fag :blink: Føler litt at om jeg hadde tatt dette studiet har jeg en utdannelse jeg kan falle tilbake på iallefall, om det skulle vise seg at mine planer ikke hadde blitt som planlagt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, BI har jo heller ikke opptak gjennom samordna opptak, så jeg ville tatt kontakt med de og hørt hva du kan forvente :)

Og det er en utrolig grei utdannelse som kan bruke til veldig mye. Bare av mine venner er yrkesvalgene veldig varierte. Noen jeg kjenner driver kafé, noen driver reklamebyrå, noen er finansanalytikere, noen er revisorer, noen er bedriftsledere, osv... Selv driver jeg med oversettelse, fikk tilfeldigvis en deltidsjobb som oversetter av økonomiske dokumenter mens jeg studerte, og har fortsatt den veien. Og med en slik utdannelse er man jo godt rustet til å eventuelt starte eget firma :blink: Så, alternativene er i grunn uendelige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom på én ting til: Det er jo mange høyskoler som tilbyr bachelor i økonomi og administrasjon, og derifra kan en iallfall søke seg videre på masterstudiet ved NHH, vet ikke hvordan det er til andre skoler, men vil tro det også går. Kanskje det kan være én vei å gå? :wub:

Uansett, lykke til med valget og med studiet! :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også vurdert å bli siviløkonom, men jeg har feil matte. Men min rådgiver sa jeg bare ta bachelor i økonomi og administrasjon og så søke meg videre til siviløkonom. Da gikk det helt fint og ikke ha riktig matte. Men mulig dette varierer fra sted til sted? Mener det bare sto generell studiekompetanse under opptakskrav der jeg ville søke også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal ta utdanning somsiviløkonom. Jeg går siste året på bachelor økonomi og administrasjon i Halden, også tar jeg de 2 siste årene på Ås. For å komme inn på Ås, må man ha tatt økonomi og administrasjon. Da trenger man ikke matten.

For å komme inn på NHH må man ha rundt 6 i snitt. Det er lettere å komme inn på BI. En jeg kjenner begynte på BI, mens sluttet etter en stund og begynte heller på høyskolen i Østfold da han syns opplegget der var dårlig. Man forventer kanskje et veldig godt opplegg når det koster såpass å gå der? Jeg har også hørt ledere innen næringslivet som heller ansetter studenter fra høyskoler/universiteter i stedet for BI fordi de syns de har fått bedre opplæring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei alle hundefolk! 😀 Jeg er på jakt etter en ny turkompis og følgesvenn. Jeg har tenkt på rase lenge og ønsker også innspill fra dere, så håper dere kan hjelpe meg. Jeg er tidligere vant med Alaska Husky da jeg har hatt 2 av den rasen, jeg elsker polarhunder og liker veldig personligheten og ærligheten til huskyene, så jeg var i utgangspunktet bestemt på en ny Alaska, men har senere sett mye på Siberian (SH grunnet at jeg liker at de er kraftigere) men så er det som trekker ned at jeg gjerne ønsker en som kan være litt løs i rundt meg når jeg holder på ute uten og stikke av, har også sauer beitende rundt eiendommen så det er jaktinstinktet som er litt vanskelig. Jeg bor på et stort småbruk med masse plass, går mye turer både i skog og på fjellet. Har også sett litt på rasen Lapsk vallhund, da de er litt like i utseende men den er en gjeterhund og har lite jaktlyst, gjeterhunder har jeg lite erfaring med og er redd det kan bli slitsomt mye lyd (helt greit med lyd når de er i aktivitet og lek) men vil ikke ha en som står å bjeffer hele dagen. Er også redd for at den skal begynne å gjete på alt. Jeg har gått litt tom for alternativer på eventuelt flere raser, og der håper jeg dere kan hjelpe. Er også interessert i å høre erfaringer fra folk som har Siberian eller Lapsk.
    • Vesle Yoshi er blitt over 2 år nå. Vi driver stort sett med blåbær løp da han er en smule overivrig på stevner og vil hilse på alle, så vi er avhengig av gjerder. Han har dog startet noen offesielle stevner. Han ble 3. beste agility hund i japaner klubben. Han er fremdeles minstemann i flokken og er kjempeglad for at båndtvangen er over, han elsker å løpe.
    • Han er helt nydelig😍  Blir veldig nysgjerrig på en sånn en dag😅
    • Tusen takk for det. Da er oppdretteren useriøs men jeg visste ikke om det før jeg kjøpte valpen. Ikke alt man kan lese om på dogweb eller Facebook.
    • Nei, seriøse oppdrettere lurer naturligvis ikke valpekjøpere. Useriøse oppdrettere gjør hva de vil.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...