Gå til innhold
Hundesonen.no

Red Merle - Aussies


Paul-

Recommended Posts

Hallo, jeg heiter Paul und kommer fra Tyskland. Nå har jeg bod i Norge i 6 år, beklager om norsken min er litt dårligt. Jeg har 2 honder som er av rasen Australian Shepherd. En red merle und en black tricolor, begge hanner. Jeg driver med bruks und stiller dem ut, har en kull efter den red merle hannen i Tyskland. Det ble 3 valpzer. Efter den forste kullen ble avl min sørste interess. Den var efter min 5 år gamle black tricolor tispe som brått døde av en slosskamp. Den ble parret med min red merle hann som da var 3 år. Ønsker å avle opp bruks aussie. Har ikke mye kontakt med norske oppdrettere und tenke jeg skulle høre deres meninger om oppdrett. Planlegger snart et kull med en tysk oppdretter, da skal vi bruke min red merle hann und hennes red merle tispe. Den ene hannen, black tricoloren min har to blue merle foreldre. Vi har snakket med flere fra fra Tyskland und med flere fra USA, det ble spennende kombinasjoner und fikk god respons. Flere av de kommentarene vi fikk var at merlene utfyller hverandre opp, perfekte match for så å si. Kjennert til en i Norge som har en black tricolor hann som gjør det utroligt bra på show.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke så mye om avl, men første tanken som slo meg var at du planlegger å parre to red merle hunder. Jeg vet at den norske australian shepherd klubben godkjenner ikke parring av to merle hunder.

Søkte litt rundt på nettet og kom over denne siden blant annet, forklarer greit hvorfor parring av to merle hunder kanskje ikke er det lureste.

http://student.umb.no/~hhelge/hvite_tegninger_ol/merle.htm

Sitat fra siden: "Dersom to merle hunder krysses (Mm) gir det statistisk sett 25% homozygot dominant merle (MM). Merle homozygoten eller dobbel merle som det ofte kalles er hvit eller nesten hvit med større eller mindre merle områder. Blå øyne er vanlig og upigmentert (rosa) snute og øyelokkrender forekommer. Studier viser at 50-75% av merle homozygoter er døve. Andre defekter kan også forekomme blant annet nedsatt syn"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare hørt bluemerle tror jeg, eller kanskje det var merle x merle, men bare jeg som ikke helt fulgte med. Godt man lærer noe nytt ihvertfall. Jeg ble ihvertfall litt tvilsom til den tricollor hannen din som var av to bluemerle foreldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare hørt bluemerle tror jeg, eller kanskje det var merle x merle, men bare jeg som ikke helt fulgte med. Godt man lærer noe nytt ihvertfall. Jeg ble ihvertfall litt tvilsom til den tricollor hannen din som var av to bluemerle foreldre.

merle x merle er det som skaper utslag, samma om det er rød, sort, grønn og lilla :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kjenner at jeg godt kunne tenkt meg å ikke ha hund
    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...