Gå til innhold
Hundesonen.no

Når vet man at det er valper?


malinholmgren

Recommended Posts

Jeg har en avtale med en opdretter at jeg skal kjøpe en av hennes valper i kommende kull.

Tispen begynnte løpetiden sin den 18. Juli - Når vet hun da ca om det er ble noen valper?

jeg er jo så spent, men vil ikke mase på henne med masse mail om ikke hun vet selv om det er valper enda :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tisper lar seg parre på forskjellige tidspunkt, jeg har hørt alt fra dag ti til 21, men rundt 15-16-17 er trolig det vanligste. Altså skal tispa trolig parres rundt nå.

Noen oppdrettere tar ultralyd og/eller røntgen for å sjekke, og dette anbefales å taes tidligst 30 dager etter parring. Ikke alle oppdrettere tar UL eller røntgen, og da må en vente og se på utviklingen. Hvis tispa har hatt kull før vet en mer om hva slags tegn hun ga da - for eksempel får noen morgenkvalme cirka tre uker etter parring. Men valpene kan absorberes etter det, så det er ingen garanti. Økt mageomkrets, håravfall rundt brystvortene, økt størrelse på brystvorter er også tegn - men det tar gjerne fire-fem uker før en begynner å se slike ting, avhengig av hundens størrelse og kroppsform.

Du kan jo vente en ukes tid og høre om parringen gikk ok, som en start - det er jo ikke alltid en får til. Og da kan du jo i samme slengen høre om hun kommer til å ta UL/røntgen.

Hvis hunden parres nå i disse dager, ville jeg som oppdretter bedt valpekjøpere ta kontakt i begynnelsen av september for å høre om jeg kan antyde valper eller ei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kjenner at jeg godt kunne tenkt meg å ikke ha hund
    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...