Gå til innhold
Hundesonen.no

Biting på bukseben og kobbel når vi går tur


ringblomst

Recommended Posts

Har en 12 uker gammel valp som gjerne vil bite på kobbelet når vi går tur. Hva er best fremgangsmåte for å få en slutt på dette? Ignorering og vise at vi leker ikke med han når det skjer? Eller "slipp/nei" og ta fra han kobbelet? Det siste blir jo å gi han oppmerksomhet for uønsket adferd, men han gir seg ikke... Har prøvd å smøre inn båndet med tabasco, men det gjorde ikke kobbelet mindre spennende :blink:.

Det som er mest slitsomt er biting i bukseben. Hvis han biter på oss inne så sier vi "au" og/eller klynker og avslutter ved å snu ryggen til. Men ute går jo ikke det. Har prøvd å legge en lett hånd over snuten eller si "forbudt-nei" eller løftet han opp for deretter slippe han ned igjen når han har roet seg. Andre tips eller noe som funket for dere?

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest LeenaM

Eira bet i båndet/kobbelet før, da sa vi "Nei" alvorlig, og hun sluttet etterhvert. Men dette er noe som også ofte gir seg med alderen, da. Selv om dette ikke er tilfelle på alle hunder :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Venninna mi sin puddel bet mye i båndet før, og hadde gjerne drakamp også. Det vi gjorde var å overse det, og late som vi går vanlig tur, og å klikke og belønne med en gang hun slapp. Hun prøver litt enda, men hun skjønner fort at det er morsommere å gå pent og få godbiter :blink:

Ang. biting i bukseben. Det beste er å overse det, og belønne når hunden slutter :lol: Du kan også sette valpen bort (timeout) hvis den blir for ivrig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! Regner med at det gir seg med alderen, men greit å få inn litt nei-vaner i tilfelle det ikke gjør det. Og tror vi får være flinkere å belønne når han slipper båndet. Føler alt han spiser er godbiter :blink:.

Eva&Embla: Hvordan skal jeg praktisk sett få til timeout når har biter i bukseben ute på tur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan skal jeg praktisk sett få til timeout når har biter i bukseben ute på tur?

Binde valpen i gjerdestolper/trær/store steiner/forbipasserende og fjerne deg en meter?

Edit: alternativt stå dørgende stille dersom det er bevegelse som trigger det. Eller ta (vennlig, men bestemt) tak i valpen og holde den i halsbånd/kropp unna buksebenet til den har gitt seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...