Gå til innhold
Hundesonen.no

Er kokt lever hundemat?


ida

Recommended Posts

Jeg bruker å koke lever, og tørke oppskjærte biter en times tid i stekeovnen. Bruker de som godbiter, og bikkja elsker dem! Ulempen er at huset "stinker" etter kokingen... Lønner seg å lage masse når man først lager, og fryse ned i passe trenings-porsjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva fôrer du på ellers? Det kan bli litt kraftig hvis de bare er vant til tørrfôr kanskje, men man kan gi det bårde rått og kokt :icon_confused:

Mine hunder får tørrfôr (med V&H innimellom). Det er Solo (eldstebarnets hund) som innimellom får en hel pakke (500gr?) kokt lever hos "barnevakten". Sist hun hadde vært der, ble hun skikelig slapp og uvel og da tenkte vi å spørre her, før hun eventuellt ba ham kutte ned på leverfôringa. Det kan jo hende at det ikke var derfor. :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare lurer på hvorfor dere koker den før dere tørker den?

Jeg har hørt at det blir mindre lukt under tilberedningen om man koker før man tørker, men det er godt mulig at det finnes andre grunner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare lurer på hvorfor dere koker den før dere tørker den?

En gang så gadd jeg ikke koke levra først, innbiller meg at det ble mer lukt, og at bitene ble seigere...(ikke at bikkja bryr seg om det, men...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syntes nok det blir litt kraftig for ham å få så mye en sjelden gang..

Bedre å kutte det ut, eller gi han litt oftere isåfall så magen er vant med det :P

Solo er en dame. Mamman til fibi ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ifølge Ellensviks hundeservice som tilbyr matesker med ferskmat til hund så er det viktig med nyrer og lever en gang i uka. Lever inneholder vitamin A - fettløslig og lagres i kroppen og kan overdoseres - så det er greit å avgrense bruken av lever noe - men en gang i uka burde gå greit. Se litt rundt på hjemmesida og bli inspirert.

http://www.ellensvik.se/hundservice/innehall.htm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...