Gå til innhold
Hundesonen.no

Middel mot hestebrems


Ross

Recommended Posts

En av hestene på beite blir vesentlig mer plaget av hestebrems enn resten av flokken, vet noen om det finnes middel mot denne bremsen. Store stygge flygende dyr som biter seg fast og de reagerer ikke på hvitløk lukt og vanslig insektspray til hest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har samme problemet der jeg bor også! høres ut som et helekopter når de kommer og hesta blir så og si helt desperate hvis den går inn for landing :whistle:

min erfaring er at den er verst midt på dagen, når det er varmest og trives der det er en del busker :ahappy: drittdyret, den som greide å utrrydde den skulle fått hederspremie fra meg!! :blink:

eller kommer ikke jeg på no i farta som holder udyret vekk :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De greier ikke å bite gjennom insektsdekken.

Hingsten på gården ble forøvrig så vill av den ene som greide å komme seg til på halsen hans (det var et svært fillete dekken) at han løp av seg dekkenet. Men om du har en helt, dekkende dekken skulle det funke.

Der hestene "mine" står, ble det så ille at vi måtte ta hingsten og hoppene med føll inn i stallen (de satte seg på juret og hindret føllene i å drikke, og hoppene slet ut føllene ved å løpe så mye). Da ble det bedre. De kom ikke inn dit.

Jeg vet ikke om noe middel, dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

"Switch" er ett reseptbelagt middel i Norge som er forholdsvis dyrt, men effektivt. Dette kan kjøpes reseptfritt og rimelig på apotek i Sverige. Men er dyra svært plaget, så er det det eneste middelet som virker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Switch" er ett reseptbelagt middel i Norge som er forholdsvis dyrt, men effektivt. Dette kan kjøpes reseptfritt og rimelig på apotek i Sverige. Men er dyra svært plaget, så er det det eneste middelet som virker.

Hvordan fungerer det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Hvordan fungerer det?

Det fungerer som et depotmiddel, man drypper det langs hestens man og ryggrad til halerota. Dosering står på flaska. Virkningen varer i ca 3-4 uker, så må behandlingen gjentas. Stoffet legger seg i huden på hesten og det gjør at insekter generelt holder seg unna. Hvis hesten har fått mye stikk/sår så er det beste å smøre inn sårene med tjukk grønnsåpe og la det sitte på, da trekker det ut verket i såret og lager en hinne slik at insektene ikke kommer til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er hestebrems de store dødskumle "fluene" som flyr rundt og bråker veldig? Tror jeg så en hestebrems i dag når jeg var hos hesten min.

Jeg synest jeg hørte en veldig durelyd mens jeg børstet hesten, men jeg trodde det bare var en humle eller noe. Plutselig så jeg den, tror det er det skumleste innsektet jeg har sett! Den fløy rundt Azur, men jeg jagde den hver gang den satte seg på han. Til slutt fosrvant den bare. Skal si jeg hastet meg fort ut av beite etter jeg hadde skrapet høvene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Switsch tar ikke bremsen.. Den tar flott, klegg, mygg ol, men på tuneflue og brems funker det dårlig.. Hvertfall hos oss..!

Mot tuneflua funker det faktisk med Asan intimvask. Det skaper en surhetsgrad i pelsen flua ikke liker, og de biter ikke der asan er påført.. det funker også på klegg og mygg! Ulempen er at hesten blir litt "flassete" i huden, så anbefales ikke å bruke over større deler av kroppen..

Mot bremsen vet jeg desverre ikke om noe som kan garanteres, bortsett fra dekken da.. Har hatt erfart at å VIRKELIG dynke hesten i innsektsmidden flere ganger dagen har fungert, men det er slitsomt, dyrt, OG de andre hestene på beite synes det er kjipt å klø på den "dynkede"..

Tuskelusk: Brems ser ut som en kjempeveps.. Slå den så hardt du kan over ryggen om den setter seg på hesten! Da kan den ikke bitte deg, og du får tatt knekken på'n;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har hatt 50% BC-blanding. Eneste måten å holde ham fornøyd på var å gi ham oppgaver eller fysisk aktivitet, kontinuerlig. Alltid noe å fokusere på. Han var glad i sofakos, men klarte ikke engang slappe av i kroppen da. Tydlig glad og fornøyd med situasjonen, men vred seg som en ålemark, som om det å slappe av var direkte ukomfortabelt for ham. Tror ikke vi noen gang gikk en avslappet tur. Han lærte omsider å gå pent i bånd, men han vibrerte av energi mens han fokuserte på oppgaven. Gikk stakkato og så virkelig unaturlig ut. Foretrakk å få ulike oppgaver fortløpende, i flexiline. De gangene han fysisk slappet av i våken tilstand, noe han med årene lærte å gjøre, så virket han direkte deprimert og som om han var i en dyp eksistensiell krise. Ventet kun på neste to do. Nå var blandingen min kanskje en ekstrem variant, med mitokondrie-DNA fra en veldig aktiv miniatyr bruksrase, men også renraset BC som bare går tur i gangfart uten andre oppgaver, uten stress, det virker veldig ambisiøst.  Angående aktiviteter ellers: Min fikk aldri nok. Lange ski-/sykkelturer, ball, pinner og frisbee, agility og LP og hverdagstriks hjalp selvsagt med å ta brodden av stress så det var mulig å oppnå kontakt med ham og få ham behersket, men den MENGDEN mental og fysisk aktivitet som må til for å få en BC til å fremstå som rolig og avslappet uten indre stress og uten å se ut som dyp depresjon? Jeg fant den ikke. Uten noe å gnage på var alltid rastløs eller lå spent (bokstavelig talt) klar for neste move når han var våken. Jeg tenker en må tilpasse seg den rasen en har, ikke bare prøve forme en hvilken som helst rase til en slags standard for hva en anser som generelt god hundeadferd. Å gå tur er ikke en enkel oppgave for en BC. Å kreve avslappet spasertur uten "stresset" fokus på oppgaver virker urealistisk.  Min personlige mening fra anekdotisk erfaring. Om noen har en fasit, så gjelder selvsagt den.   
    • Du får sende en på Osloferie!
    • Du får det du trener på! Her har @Simira masse gode tips til deg. La hunden få oppgaver på tur som den må fokusere på, slik at hun ikke "trener" på stressnivået hun allerede har.  Variasjon er også bra, ikke sikkert hun trenger sykkeltur hver morgen eller å starte med agility før hver tur. Og sist men ikke minst, hun er 2 år. I gamledager sa vi at 1,5-2 år er omplasseringsalder, da mange hunder peaker på energinivå rundt da😅
    • Kjenner at jeg godt kunne tenkt meg å ikke ha hund
    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...