Gå til innhold
Hundesonen.no

Middel mot hestebrems


Ross

Recommended Posts

En av hestene på beite blir vesentlig mer plaget av hestebrems enn resten av flokken, vet noen om det finnes middel mot denne bremsen. Store stygge flygende dyr som biter seg fast og de reagerer ikke på hvitløk lukt og vanslig insektspray til hest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har samme problemet der jeg bor også! høres ut som et helekopter når de kommer og hesta blir så og si helt desperate hvis den går inn for landing :whistle:

min erfaring er at den er verst midt på dagen, når det er varmest og trives der det er en del busker :ahappy: drittdyret, den som greide å utrrydde den skulle fått hederspremie fra meg!! :blink:

eller kommer ikke jeg på no i farta som holder udyret vekk :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De greier ikke å bite gjennom insektsdekken.

Hingsten på gården ble forøvrig så vill av den ene som greide å komme seg til på halsen hans (det var et svært fillete dekken) at han løp av seg dekkenet. Men om du har en helt, dekkende dekken skulle det funke.

Der hestene "mine" står, ble det så ille at vi måtte ta hingsten og hoppene med føll inn i stallen (de satte seg på juret og hindret føllene i å drikke, og hoppene slet ut føllene ved å løpe så mye). Da ble det bedre. De kom ikke inn dit.

Jeg vet ikke om noe middel, dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

"Switch" er ett reseptbelagt middel i Norge som er forholdsvis dyrt, men effektivt. Dette kan kjøpes reseptfritt og rimelig på apotek i Sverige. Men er dyra svært plaget, så er det det eneste middelet som virker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Switch" er ett reseptbelagt middel i Norge som er forholdsvis dyrt, men effektivt. Dette kan kjøpes reseptfritt og rimelig på apotek i Sverige. Men er dyra svært plaget, så er det det eneste middelet som virker.

Hvordan fungerer det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Hvordan fungerer det?

Det fungerer som et depotmiddel, man drypper det langs hestens man og ryggrad til halerota. Dosering står på flaska. Virkningen varer i ca 3-4 uker, så må behandlingen gjentas. Stoffet legger seg i huden på hesten og det gjør at insekter generelt holder seg unna. Hvis hesten har fått mye stikk/sår så er det beste å smøre inn sårene med tjukk grønnsåpe og la det sitte på, da trekker det ut verket i såret og lager en hinne slik at insektene ikke kommer til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er hestebrems de store dødskumle "fluene" som flyr rundt og bråker veldig? Tror jeg så en hestebrems i dag når jeg var hos hesten min.

Jeg synest jeg hørte en veldig durelyd mens jeg børstet hesten, men jeg trodde det bare var en humle eller noe. Plutselig så jeg den, tror det er det skumleste innsektet jeg har sett! Den fløy rundt Azur, men jeg jagde den hver gang den satte seg på han. Til slutt fosrvant den bare. Skal si jeg hastet meg fort ut av beite etter jeg hadde skrapet høvene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Switsch tar ikke bremsen.. Den tar flott, klegg, mygg ol, men på tuneflue og brems funker det dårlig.. Hvertfall hos oss..!

Mot tuneflua funker det faktisk med Asan intimvask. Det skaper en surhetsgrad i pelsen flua ikke liker, og de biter ikke der asan er påført.. det funker også på klegg og mygg! Ulempen er at hesten blir litt "flassete" i huden, så anbefales ikke å bruke over større deler av kroppen..

Mot bremsen vet jeg desverre ikke om noe som kan garanteres, bortsett fra dekken da.. Har hatt erfart at å VIRKELIG dynke hesten i innsektsmidden flere ganger dagen har fungert, men det er slitsomt, dyrt, OG de andre hestene på beite synes det er kjipt å klø på den "dynkede"..

Tuskelusk: Brems ser ut som en kjempeveps.. Slå den så hardt du kan over ryggen om den setter seg på hesten! Da kan den ikke bitte deg, og du får tatt knekken på'n;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...